Re: VA tube preamp / headamp
Po dlhej pauze ozivujem tuto temu a budem tu pokracovat s dalsim build-vlaknom analogoveho preampu. Akurat si doma triedim sacky so suciastkami a ako tak pozeram viac ako polovicu vyhrabem zo zasob tak aspon zredukujem bordel ako tak zhromazdujem a zistujem co za kondenzatory kam osadim mam mozno banalnu otazku ale vrta mi to hlavou a neviem co pouzit na poziciu C31 a C32 do DC ochran:
neviem na ake napatie dimenzovat tieto elyty DC ochrany pretoze pri zapinani a nabijani vystupneho kondenzatoru bude na vystupe okolo 100VDC. Jedine ze by tam spadol kusok drotiku a ten by nejakym zazrakom priviedol 200V zo zdroja priamo na vystup co je dost nepravdepodobne vzhladom na vzdialenosti padov napajania a vystupov. Ale aj keby sa na vystupe nejakou nevysvetlitelne fatalnou poruchou ukazalo 200VDC tak na elytoch ochrany by nemalo byt nikdy viac ako 5VDC nie? teoreticky jedine v pripade ze by strelil aj ten snimaci tranzistor ale to by sa asi aj tak nestalo? pripadne zvysit snimacie odpory na 100k? Vie mi niekto pomoct toto optimalizovat?
Asi ak by aj doslo k vyssie popisanej poruche tak ma asi strelenie elytov DC ochrany moze trapit najmenej zo vsetkeho ostatneho
Dalsi napad: pomohlo by niecomu ak by som na vystup zavesil este napr. 30V transil? teoreticky by siel do skratu pri kazdom zapinani a nabijani vystupneho kondenzatora ale to by zrejme nevadilo?