Téma: VA tube preamp / headamp
EDIT: premenovana tema, budem tu pokracovat s build vlaknom preampu, ktory mam velmi dlho rozpracovany a rozhodol som sa ze ho pomalicky mozno dotiahnem do konca. Uvidime ako to dopadne
Povodna tema: Digitalna / Analogova GND v preampe
Ahoj, potreboval by som poradit pretoze sa neviem nejak vymotat. Mam nakreslenu dosku preampu resp. sluchatkoveho zosilnovaca. Je tam Analogova cast ktora suvisi s audiom a napajanim tejto casti a Digitalna cast, ktora napaja procesor, relatka atd. Teoreticky by som nepotreboval v ziadnom bode spojit digitalnu a analogovu zem spolu, pretoze nikde spolu nesuvisia a su to dva absolutne oddelene a nesuvisiace celky.
Je potrebne/vhodne aj tak zem prepojit? alebo radsej nechat osobitne? Ak ano prepojil by som to v mieste s najnizou impedanciou = v zdroji pri najvacsich elytoch.
Dalsia vec... uvedomil som si ze na vystupe mam DC ochranu - tato ma ale rele napajane z +5V digi vetvy, ale snima analog DC, teda tu sa mi napajanie a zeme stretavaju. V pripade oddelenia, jedine co mi napada dat tam ako spinaci prvok snimania DC analogu nejaky optoclen, pripadne rele DC ochrany napajat zo zdroja analogu. Co s tym? ako by ste to vyriesili?