Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 3 z 3)

Audioweb.cz » Sluchátka » Domácí sluchátka

  Stránky: ««« 1 2 3

RSS

Příspěvky [41 až 57 z 57]

Re: Domácí sluchátka

Sykavky opravdu většinou záleží na nahrávce a masteringu. Jsou znatelné i u vyšších modelů sluchátek - často ještě více.

Re: Domácí sluchátka

Jsou to vesměs obyčejné MP3, ty flaci co tahám tak tam to neexistuje, ale některý starší Mp3 co jsem měl v PC jdo do kopru...

Re: Domácí sluchátka

Poslouchal jsem origo DVD Tina Turner, Genesis a sykavky byly dost výrazné, až v některých pasážích nepříjemné.

Web

Re: Domácí sluchátka

Dnes jsem  porovnal neporovnatelne, HD202 a HD595.
HD 202 i pres to ze jsou uzavrene, neumi hrat dole a nahore je toho na me fakt moc.
Porty se mi zdali fajn nez jsem si poslechnul HD595, jen doufam, ze si nekde neposlechnu neco lepsiho smile

Re: Domácí sluchátka

Koukám, že na takovej popis sedí i moje HD201 lol

Re: Domácí sluchátka

Hoši, znovu se po čase ptám. Nevíte někdo, zda se v současné době vyskytuje na trhu nějaký model ortodynamických sluchátek? Mimo jiných sluchátek jsem právě taková kdysi vlastnil a můžu říct, že zvuk z nich byl úchvatný. Řekl bych absolutně vyrovnaný přes celé akustické pásmo, naprostá lokalizace a vtažení posluchače do scény. Pevné basy, neobtěžující krásné a čisté středy po brilantní výšky. Bohužel výrobci a prodejci dnes v popisech neuvádějí nic, nebo jenom sluchátka dynamická, tzn. běžný princip jako reproduktor.

Pro přiblížení - jsou to sluchátka, kde membránu tvoří lehoučká plochá blána, na které je napařena (asi hliníkem) cívka. Ta byla rozdělena do několika sekcí. Před membránou byly obdélníkové magnety uspořádané jako žebříkové příčky. Proti nim (za membránou)byly ty samé magnety. Vše samozřejmě sfázováno (severy a jihy vs. orientace jednotlivých sekcí plochých cívek). Za memránou pak byla ozvučnice. A nebyly drahé. Taky jsem slyšel o provedení, kde se stejná membrána (v tomto případě ale kruhová) pohybovala mezi dvěma perforovanými kulatými magnety.

Jestli je tady nějaký znalec přes sluchátka, uvítám když napíše firmu a typ, který by eventuálně mohl být na trhu. Zajímá mě to. dík.

(upravil sinclair 23. 1. 2009 11:51)

Re: Domácí sluchátka

Naposled jsem něco podobného měl na hlavě asi před deseti lety a už tehdy to byl nevyráběný /a ukrutně drahý/ model HD414 Sennheiseru. Nicméně mě to nijak neuchvátilo, byly to polouzavřené sluchátka s molitanovými mušlemi.
Zkuste si někdo někde sehnat starší Koss GT-5. Pokud nebudou moc uhoněné, tak z toho budete prdět blahem. Byly to nejspíš poslední sluchátka od Kossů, co za patnáct stováků dokázaly to, co modely jiných firem za trojnásobek. Dělaly se myslím do roku 1997.

http://forum.portapro.info/viewtopic.ph … 381f2ade87

Nevím, jestli tohle ještě platí, ale cenově to je bomba:
http://www.progamingshop.sk/koss-gt5-p-1755.html

Web

Re: Domácí sluchátka

AKG K142HD. Co na ně říkáte? Nemám se značkou AKG zkušenosti a proto se radši zeptám jak je na tom, abych nekoupil nějaký předražený šmejd. http://www.megafoto.cz/akg-k-142-hd.html

Re: Domácí sluchátka

AKG je dobrá značka

Re: Domácí sluchátka

Nikdo nemá tedy osobní zkušenost? Tak já to risknu, koupím je a uvidím, teda uslyším wink

Re: Domácí sluchátka

babakus: Proč zrovna ty?

Web

Re: Domácí sluchátka

No jelikož potřebuji nová sluchátka, která budou mít už ucházející zvuk a kvalitu a protože rád prozkoumávám nové vody a navíc jsou opravdu krásný vzhled.
    Do teď jsem poslouchal na Philips SBC-HP800, moc pohodlná sluchátka s pěkným zvukem, jenže mi začalo chrastit levé sluchátko a je to neopravitelné, protože se trochu rozmotala cívečka reproduktoru. Za nějakých 600,- opravdu hodně dobrá sluchátka, která jsem denně používal cca 5 let, a kolikrát jsem na nich usnul, no jéje.
    Jasně, že bych byl radši kdyby mi někdo řekl: "jo jsou to dobrý sluchadla, vyplatí se je koupit" a nebo naopak "ser na to, za stejnou cenu můžeš mít mnohem lepší", ale když je nikdo neslyšel? Nebo myslíš, že je radši nemám kupovat?

Re: Domácí sluchátka

Myslím že u značek AKG a Sennheiser se vyloženě nespálíš, co jsem zatím měl možnost poznat tak co si zaplatíš to dostaneš...
Jen varování - je to profi konstrukce, takže čekej velkej přítlak a náušníky ti budou sedět na boltcích. Nic na dlouhý poslech!

(upravil babakus 11. 4. 2009 21:23)

Re: Domácí sluchátka

Aha, no to je celkem blbý. To bych nerad aby mi to drtilo květák. Ale co jsem se dočetl na stránkách výrobce, tak by to neměly být právě čistokrevné profi, ale profi upravené na domácí poslech. Tak teď jsem fakt na vážkách. Kurňa, škoda že nemám možnost si je vyzkoušet. I když moment, jak je to s tím vracením zboží při nákupu po netu? To můžu do 14 dnu normálně vrátit ne?

Dle výrobce:

Based on the legendary AKG K 141 Studio headphones favored by many of the world's best-selling musicians, and featuring many of the same advanced technologies, the new K 142 HD semi-open headphones deliver powerful, undistorted sound even at the highest listening levels. Rugged enough for professional environments and comfortable enough for hours of continuous use K 142 HD features extra-large speakers with Varimotion diaphragms for higher sensitivity and a wider dynamic range. Chances are, AKG is how your favorite artists first heard their most-famous tracks. Now it's your turn.

Re: Domácí sluchátka

Tak to by mohlo vylučovat ten zvýšenej přítlak smile. Teď ještě zůstává otazník nad velikostí náušníků
Taky poslední dobou pošilhávám po jiných sluchátkách, studiový AKG jsou naprosto nádherný. Ale buď zůstanu u svých nebo koupím K601. To jedině po srovnávacím poslechu.
Jinak možnost vrátit do 14 dnů bys měl mít, megafoto to vyloženě uvádí na svých stránkách (je to totiž německej obchod)

(upravil babakus 11. 4. 2009 21:43)

Re: Domácí sluchátka

No tak to potom úplně jasný. Objednáme, vyzkoušíme a uvidíme, případně vrátíme.

Viz prodejce:
V případě, že kupující zboží v přiměřené míře pouze zběžně otestoval, nebude požadováno žádné finanční vyrovnání ze strany prodávajícího.

Jinak ty K601 jsou moooc pěkný, ale pro mě trochu cenově někde jinde, ale nechal bych si je líbit, to zase jo.

A když srovnám, tedy vzhledem
HD 555 http://www.sennheiser.com/sennheiser/pr … oImage.png
K142HD http://www.audigo.cz/img/big/84893.jpg
tak je to pro mě úplně jasný

Re: Domácí sluchátka

Tak ty AKG vypadají vzhledově úplně jinak než HD 555. Jestli se Ti víc líbí AKG tak je kup a nepřemýšlej nad tím, protože pak nic nekoupíš smile
Ven nebo na kolo bych si nevzal ani jedny big_smile
Možnost vrácení využij, kdyby Ti neseděla (zvukově a pohodlností na hlavě). Taky jsem si objednával z megafoto pro moji porty a faktura je "germany" (nevím jak to bude se zárukou).
Akorát je mají na jiném webu za cca 700,-  sad

Web

Příspěvky [41 až 57 z 57]

  Stránky: ««« 1 2 3

Audioweb.cz » Sluchátka » Domácí sluchátka

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£