Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 3)

Audioweb.cz » Sluchátka » Domácí sluchátka

  Stránky: 1 2 3 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 57]

(upravil Martin 30. 12. 2008 0:30)

Téma: Domácí sluchátka

Dobrý den pánové, mám doma výborné sluchátka Koss KTX 1 PRO, bohužél je budu muset podruhé reklamovat.
Vždy to bylo vlastní vinou a proti značce a vůbec proti modelu nic nemám. Jen jsem si tak říkal, že ty sluchátka vlastně používám výhradně doma a teď, když to budu posílat na tu reklamaci jsem si řekl, jestli by nebylo špatný koupit nějaké nové, na domácí poslech.
Čili k věci, kdo z vás má dobré zkušenosti s domácími sluchátkami KOSS v ceně kolem 2 až 3 tisíc?
Nejsem audiofil, čili bych rád zvuk komerečnější(basytější).
Předem dík za odpovědi, kluci.
EDIT: má například někdo zkušenosti, nebo by moch napsat reference na PRO3AA ?

Re: Domácí sluchátka

Koss nedělá dobrý sluch.na doma, za podobný prachy bych volil Sennheiser HD 555, nebo mrkni sem:
http://www.cdprehravace.wz.cz/sluchatka/zebr.htm
http://www.headphones.cz/inshop/domaci-strana-3/

Re: Domácí sluchátka

Teď taky poslouchám dost přes sluchátka, nejvíc koncerty na DVD.
Mám PortaPro, ale přestávají mi vyhovovat! Jsou to skvělá sluchátka, ale na klasický domácí poslech filmů, hudby přes zesilovač nic moc. Venku nebo na kolo jsou perfekt.
Hodně zvažuji nad Sennheiser.

Web

Re: Domácí sluchátka

dokkene, můžu se tě zeptat, jestli si ty PRO3AA slyšel? Já mám na KOSS docela zálusk, hlavně díky jejich skvělé záruce smile. Ony totiž i sluchátka za deset tisíc vydrží houby(alespoň v mých rukách).
Neposlouchám žádný CD, bude jen na ořezaný Mp3, protože doma moje Z 2300 skoro nemůžu zapnout, tak chci náhradu trochu.

(upravil Duwenbleidd 30. 12. 2008 12:06)

Re: Domácí sluchátka

Martine, nevím proč by sis dobrovolně vybíral za stejné peníze něco horšího. U PRO3AA jsem ještě někde zahlíd varování že mají nějaké nepovedené klouby na mušlích. Koss je podle mě jen nafouklá bublina s jedním kvalitním modelem - a pokud chceš kvalitní sluchátka porozhlídni se jinde. Moje doporučení: Sennheisser HD555 nebo AKG K 530. Aspoň se o ně budeš dobře starat když nebudeš mít doživotní "záruku". smile
Edit: Referencí na ty Kossy se asi nedočkáš, protože většina z nás si projde internet a zařadí do zkoušených modelů jen ty doporučované. Ne ty u kterých bývá nějaké varování.

Re: Domácí sluchátka

Nůže popřemýšlím o tom...

(upravil Martin 30. 12. 2008 20:07)

Re: Domácí sluchátka

Tak fajn, rozhodl jsem se, že ty prašule pro to obětuju... Takže teď se ptám snad naposled, ty seny např HD 555 vypadají pěkně a určitě i tak hrát budou.
Víte, mám docela strach, že když si koupím tyto sluchadla, dostanu obrazně řečeno analyticky přesný zvuk, čili budou chybět moje oblíbéné nízké kmitočty. Nechci být zklamaný, přece jen je 3,5 tisíce korun dost.
Mám rád kvalitu, nějakej technař nejsem (omlouvám se vyjímkám, ale technaři jsou pro mě hluší dementi), ale přece jen mi už moje Koss KTX1PRO(Kamarád má Porta Pro a hrajou téměř stejně, pro obrázek) přestaly stačít spíše výkonem než kvalitou.
O to jde, kvalitní nízké kmitočty, jako na koncertě. Stejně jako se mi více líbí PA zvuk než přesný Hi-Fi nudný, já nevím jak to vysvětlit kluci.
Edit: no a je to tady http://avforum.zive.cz/viewtopic.php?f= … ;p=5408995 sakraš, málu basů.

Re: Domácí sluchátka

Tak od toho je ekvalizér, ne? Mimochodem, megafoto je má za 2,9k plus poštu.

(upravil Martin 30. 12. 2008 22:06)

Re: Domácí sluchátka

Samozřejmě Boramyre, ale mám odmalička nechuť jakkoliv EQ používat, zmrví to zvuk a pokaždý se vrátím k původním hodnotám... Ovšem pokud by to sluchátka snášela obstojně(tu equalizaci) bral bych je... Vypadají, že by už mohli umět hrát. Nicméně potřeboval bych někoho, kdo tyto sluchátka vlastní a udělat s ním malý interview.
Nicméně díky moc kluci, já už byl docela pevně rozhodnut pro ty Kossy a nejspíš by to nebyla dobrá volba. Přeji pěknej den/večer.
Edit: písmenka

(upravil Duwenbleidd 30. 12. 2008 22:19)

Re: Domácí sluchátka

Jestli budeš poslouchat přes PC tak doporučuju Foobar + ekvalizér Electri-Q. To nemá chybu a pokud zůstaneš v rozumných hodnotách tak o něm nebudeš vědět.
Edit: Tady se ti prozradili majitelé 555ek tady na fóru smile http://audioweb.cz/viewtopic.php?id=2945

Re: Domácí sluchátka

Napsal jsem BlackRiderovi vzkaz, tak se uvidí co mi odepíše smile

Re: Domácí sluchátka

Takže hošani, když už tak už asi už prostě smile. Mám v merku HD 595, někdo kdo by mi to ještě rozmluvil, nebo jsou to opravdu dobrá sluchátka v dané cenové relaci?!

Re: Domácí sluchátka

HD595 mam a chrochtam si. U nekterych nahravek mi malinko chybeji vysky (ale asi jsem uz hluchej). Srovnaval jsem je primo s nejakyma KOSSama (bohuzel nevim typ) a tam bylo vysek na rozdavani. Nebyl mezi nima az tak propastnej rozdil, prave pri te komerci, ale nedej boze jak prislo na opravdove nastroje, vaznou hudbu a zpev. Tam byl KOSS dost pozadu. Ale jak rikam, nemuzu ted byt konkretni jaky to byl model, treba to byla jina trida. Kazdopadne KOSS byly uzavrene a HD595 jsou otevrene. Poustim do HD595 vsechny zanry a zadny mi z nich nezni spatne. Pres MEGAFOTO jsem uz nakupoval nekolikrat a spokojenost.

Re: Domácí sluchátka

pafe: jak se jim daří v basový složce? Zvládnou i moderní taneční hudbu?

Re: Domácí sluchátka

bez obav smile

Re: Domácí sluchátka

Sakra dnes jsem telefonoval do www.sluchatka.cz jestli je mají skladem a nejsou... To je hrůza fakt! Protože mě pořád popadá otázka jo, nebo ne. Je to hodně peněz a já chci na jaře kupovat motorku. I když se to nezdá, i taková částka v mašině dělá rozdíly. Tak se uvidí příští týden, jestli mě to chytne a objednám je wink

Re: Domácí sluchátka

Martin: jestli by Ti stačily 595 nepatrně "jeté", koupené před pár měsíci ze sluchatka.net, možná bych je prodal. Hrají pěkně, ale mám je v práci v kanclu a mají nulový útlum, takže jednak je zbytečně slyšet ruch a kecy kolem a hlavně při hlasitějším poslechu je to dost slyšet ven, na což se někteří tváří kysele. Takže bych asi přešel na zavřená, Denony z hledáčku mají útlum kolem 10db, což bude docela poznat.

Re: Domácí sluchátka

No vidis Martine, a mas po starostech (teda pokud se domluvite)

Re: Domácí sluchátka

Já bych to měl na doma, čili otevřené konstrukce mi vůbec nevadí.
Jakou mi lado dáš záruku, že ty sluchátka dojdou v pořádku a já nezaplatím zajíce v pytli? A vůbec,  na kolik si je tak ceníš?

(upravil dokken 14. 1. 2009 20:44)

Re: Domácí sluchátka

Šel bych radši do  Audio-Technica ATH-A900 ART

http://www.headphones.cz/inshop/domaci/ … h-a900.htm

jsou uzavřený, což beru jako výhodu.Nikoho zvuk doma neotravuje jako u open konstr.Až budeš poslouchat mjuzik a mladá čučet na bednu, bude držkovat, to se připrav.
ovšem ne za těch nesmyslnejch 7.6k českejch peněz
V UK běžně cca na naše 4.3 - 4.5.
slyšel jsem je a je to masakr

Příspěvky [1 až 20 z 57]

  Stránky: 1 2 3 »»»

Audioweb.cz » Sluchátka » Domácí sluchátka

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£