BV napsal:Aký je asi výkon toho OTL do 250ohm pre skreslenie pod 1% ?
Nebol som doma tak som to nemal ako zmerat ale sam som bol zvedavy a uz som spat a tak som to pomeral...
1watt ...
Zisk sluchatkaca je 12dB
takze pri 1V RMS na vstupe ti da do 250R zataze 4,2V RMS to je 70mW
ak mas silnejsi signal z nejakeho DACu asi to nakrmis aj viac. Maximalny vykon som na svojom sluchatkaci dosiahol pri vstupnom signale 1,5V RMS kedy na vystupe bolo 6,3VRMS do 250R co odpoveda 160mW !!
Myslim ze je to na utrhnutie usi a podla mna si hluchy a ked niesi tak coskoro budes. Meral som to dB kalibrovanym umikom a v nausniku mojich dt1990 (990 akurat nemam doma, su v praci ale podla mna su subjektivne pri priamom porovnani medzi sebou 990tky citlivejsie pretoze je menic blizsie uchu) som nameral 120dB !!!
tvojich "malo" 96dB zhruba odpoveda... [(log160/log2)*3]+96 = cca 120dB ... (len pre porovnanie, apple air pod max maju 4x menej)
Health hazards:
Shouting or barking in the ear 110dB Hearing loss possible in less than 2 minutes
Standing beside or near sirens 120dB Pain and immediate ear injury
1watt neviem ci si si toho vedomi, ale ucho je dost adaptivny organ a dokaze sa velmi relativne rychlo a dynamicky prisposobovat hluku, podobne ako oci na svetlo. A cim viac do nich ladujes tym viac sa prisposobia. Mozno nieco zacnes vnimat ze je inak alebo nahlas az ked zacne narastat skreslenie. Sluchatkace s nizkym skreslenim su obzvlast velmi zradne pretoze mas potom presne tendenciu vkuse pridavat do nekonecna. Na repro to mozno vnimas inak pretoze citis aktusticky tlak celym telom, nie len usami, to je nieco uplne ine...
neposkod si sluch, usi mas len jeden set, druhy si nekupis