Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Sluchátka » Luxusní sluchátka -rada-

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 28]

Téma: Luxusní sluchátka -rada-

Ahoj, rozhodl jsem se s váma podělit o vlastní zkušenost se sluchátky.
Mám doma sluchátka Koss R/80, Koss Porta Pro, Koss the Plug a asi týden Tesco sluchátka.
Jsem z Tesco sluchátek naprosto unešenej. Kam se hrabou Kossy...
Maj je tam za 199Kč. Kdo mi nevěří ať tam zajde a uvidí. Investice nebudete litovat. A co jsou dnes dvě stovky. Luxusní hluboké basy, čisté neagresivní vejšky příjemné a vyvážené středy.
Jasně, že strčí uvedený sluchátka do kapsy, jinak bych si nedělal ani námahu to sem psát.
Doporučuju.

Re: Luxusní sluchátka -rada-

O jaký typ Tesco jde? Viděl jsem tam asi tři druhy...

Web

Re: Luxusní sluchátka -rada-

No to by byl teda gol!! sad Zdálo by se mi divné, že by člověk v dnešní době dostal za málo peněz hodně muziky. wink A jak jsou na tom se zpracováním?;) Nerezonují při vyšších hlasitostech?;)

Re: Luxusní sluchátka -rada-

2Sinclair: Jsou to uzavřená sluchátka Tesco se světle modrýma mušlema s chromovým znakem tvaru písmene "V".
2dejv111: Je to gól. Sám jsem čuměl. Zpracování taky paráda. Polstrovaný most i mušle podobně jako u Koss R/80. Kossy jsou v přímém porovnání možná trochu pohodlnější kvůli větším mušlím, ale i když jsem měl na hlavě Tesca, stalo se mi při usínání, že jsem myslel, že poslouchám HiFinu a vůbec jsem je na hlavě necítil. Větší hlasitosti zvládají taky v pohodě. O nějakých rezonancích se vůbec nedá mluvit.
Prostě spokojenost a přesně jak říkáš. Za málo peněz velice hodně muziky.

Re: Luxusní sluchátka -rada-

Vašku, vtipný to bylo POUZE jako aprílový článek na AVmanii. Porovnávali je tam se všemi možnými sluchátky (myslím že dokonce i s těmi značky Grado) a tyto samozřejmě vyšly jako naprostý vítěz. Sice jsem tyhle sluchátka neviděl ani neslyšel, ale podle kamarádovo sluchátek se světle zelenými mušlemi můžu tuhle značku soudit. Upřímně, po několika měsících používání přestalo jedno sluchátko hrát a barva se sedřela. Původně byl zvuk plochý, pouze s malým obsahem vyšších (tvrdých) basů, měkké absolutně chyběly. Takže prosím, nedělej si z nás srandu. smile

(upravil Starter 24. 5. 2008 10:38)

Re: Luxusní sluchátka -rada-

Já jsem doma jednu dobu tyhle sluchátka taky mě, no zvuk za 200Kč opravdu úžasný. Basů možná až moc, a středy a výšky taky celkem příjemný. Známý má sluchátka gembird za 600kč a o proti těm Tesco je to opravdu hrůza. Jako velice levná alternativa na poslouchání hudby třeba u PC jsou dost slušné. A kamarád je má už rok a v pohodě. Jinak basová složka taková dost hutná až dunivá ale i metál na tom zněl celkem slušně.
Jen tak ze srandy první odkaz na který sem narazil když jsem dal do gůglu "tesco sluchátka"
http://forum.portapro.info/viewtopic.ph … &t=171
Tady to potvrzuje že nejrajou tak špatně,ale autor recenze určitě přehání. Podle mě se mu zdá že maj tak dobrý uvuk protože vytváží na charce lavor a to mu zní příjemně.

Re: Luxusní sluchátka -rada-

Nedělám. Zkus je. Oproti jim jsou R/80 převejškovaný na basech skoro nehrajou. S Plugama se nedají srovnávat. Na špunty dobře basujou, ale to je tak celý. Prostě za dvě stovky luxus. Nevím co vydrží, mám je jen chvíli, ale přestávaj hrát a začínaj chrastit i drahý sluchátka. Radím zkusit.

Re: Luxusní sluchátka -rada-

Fajn, příští týden pro ně tedy skáknu a nejspíš i napíšu recenzi. To jsem na ně zvědavý...

Re: Luxusní sluchátka -rada-

Když to tak čtu, tak to bude přebasovanej sráč.

Re: Luxusní sluchátka -rada-

Teď jsem četl tu avmanii. Je pravd, že článek vyšel 1.4.2008 a možná ho autor i zamýšlel,jako aprílový vtípek. Nic na tom ale nemění, že mi zvuk těchto sluchátek prostěš sedí a předčí v mém srovnání všechny výše uvedené kossy za tisíce korun. Ven bych s nima asi nevyšel, to si dám na hlavu radši Porty, abych vypadal jako hifík smile Zůstanou doma jako náhrada za R/80 a za tím si stojím.

(upravil dejv111 24. 5. 2008 20:31)

Re: Luxusní sluchátka -rada-

Antonio: No ale nekup to za 200 Kč...:) Když si představím, že kámoš koupil špunty Panasonic za 170 Kč a jejich zvuk byl vskutku otřesnej (zvuk jak z neznačkových špuntů za 40 Kč!!), tak si myslím,že není co řešit...;) Ale já stejně radši zůstanu u Kossů. wink

Re: Luxusní sluchátka -rada-

Že tu zmiňuješ i the plug tak musím citovat sám sebe z jiného threadu:

Sejny napsal:

Že jste tu zmínili i KOSS Spark Plug... ty jsem si koupil a při prvním poslechu jsem je málem rozšlapal, něco tak odpornýho jsem v životě neslyšel... bylo to něco jak k amplionu z obecního rozhlasu přidat pseudosubwoofer hučící si někde okolo 80-100Hz. Druhý den jsem je byl vrátit a na to že to bylo Tesco mi bez keců hned vrátili peníze.

Prostě hrály příšerně... sluchádka origo od telefonu SE K800i hrají 1000x lépe. Před těma plugama jsem měl nějaké špunty Panasonic koupené za pětikilo v roce 2003 v práglu na školním výletě a za prachy co jsem si tam ten den vydělal lol a 4 roky fungovaly než jsem z nich poztrácel gumové návleky a kvůli tomu nešly používat.

Re: Luxusní sluchátka -rada-

Podobně napadlo i mě, jen tak ze srandy, zkusit sluchátka z Hypernovy za 250 Kč, je to asi rok zpátky. Než jsem je koupil, chtěl jsem je slyšet, byla to velká uzavřená sluchátka, vypadaly na pohled i docela solidně zpracovaný, ale před nákupem jsem ukecal prodavače, aby mi je vytáhnul z obalu a nechal mi je poslouchnout. Píchl jsem to na nějákou věž Sony, nejdražší, co tam měly, a to vám byl pánové takovej hnus, horší jsem od tý doby neslyšel. Tak jsem je hezky vrátil, prodavače nasral, protože obal šel otevřít jen destruktivně a odešel jsem. No, ale ty Tesco sluchadla bych mohl opravdu koupit a zkusit doma smile

Re: Luxusní sluchátka -rada-

Nebyly to v té Hypernově sluchátka zn. Headway? Ty jsem taky "omylem" koupil, taky vypadaly solidně. smile

Re: Luxusní sluchátka -rada-

Taky jsem dnes sluchátka TESCO za 199,-Kč koupil. V Interšpáru jsem ještě přikoupil sluchátka Thompson HED-415 za 350,-Kč, abych měl co porovnávat.=) Jsou o trochu lépe vzhledově zpracované. Mimo jiné vlastním dlouhý čas Koss TD/75.
Tesca za dvě stovky jsou dá se říci „jakš takš dobré“,  na uších sedí a vcelku příjemně, jsou přizpůsobitelné. Zvukově na Thompsony nemají. Na můj vkus jdou dost do basů na úkor potlačení výšek. Když nasadím na uši Koss, basy jsou přiměřené, ale především jsou slyšet nádherné výšky, avšak prostým porovnáváním jakoby zase u Kossů bylo méně středů. Skoro bych řekl, že Thompson sluchátka se mi jeví s nejvíce vyrovnanou charakteristikou zvuku – nemají přehnané megabasy, zase poněkud slabší výšky proti Kossům. Je to vše můj subjektivní dojem, zajisté všichni víme, že každý z nás má rozdílnou citlivost sluchu na kmitočty zvukového spektra.
Je potřeba ještě dodat že oboje levná sluchátka mají vysokou citlivost – Tesco: 105dB, Thompson: 102dB, oboje impedanci 32 Ohm, čili jakoby docela řvou.=) Je to zavádějící, Volume je potřeba ubrat, aby hluk rovnou neutrhl palici.=D
Většina slušnějších, značkových sluchátek má nižší účinnost na větší impedanci, Koss TD/75 – 60 Ohm, 95dB.
Sluchátka Tesco jsou uzavřená, napadá mě odloupnout krytky s V-logem a navrtat tam hafo dírek a udělat z nich polouzavřená sluchátka.=)

Re: Luxusní sluchátka -rada-

ak je to ten bledomodrý tesco typ čo poznám už pár rokov, tak to je šmejd najväčšieho rázu, ničmenej kamoš to používa na akciách, o.i. aj preto, že ak mu do nich niekto nablije, kúpi za kilo a pol nové:), má to vysokú citlivosť, stredy neskutočne ukričané a basy neprirodzene zdôraznené, výšky to imho má nula nič smile:) kvalitatívna tragédia

Web

Re: Luxusní sluchátka -rada-

DJ´s potřebují slyšet hlavně spodky...takže pro tenhle účel budou víc než vyhovující. Na domácí věrný poslech bych to ale nebral vážně.

Web

Re: Luxusní sluchátka -rada-

Sluchátka Tesco jsou čistokrevná Čína:
http://img26.picoodle.com/img/img26/4/6 … 26a267.jpg
…ale za dvě stovky jsou dobrá provedením i zvukově.=)

Už dříve jsem četl recenzi z AV manie:
http://avmania.zive.cz/Titulni-strana/T … fault.aspx
a člověk nevěří vlastním očím, jestli to autor píše v euforii, či nějakém tranzu, nebo je to dobře promyšlený marketingový tah? Anebo měl drzost a patřičnou odvahu, co se týká hodnocení a fiktivního interwiev?
Teď ráno jsem si je znovu nasadil na uši, a pokud se oprostím od nějakého porovnávání s jinými sluchátky; mozek je natolik zázračný - přizpůsobí se dané situaci a pak je hudba poslouchatelná. (to je jak u cimrmanů: sám, rád, nakonec, musel uznat, že je to pro něho to nejlepší)
Pak jsem Tesca porovnával se sluchátky walkmanovských typů – Panasonic, Sony, Hama, Thompson… (mám jich tři prdele), cca v relaci za 200-300Kč. Panasonic a  Sony jsou detailnější s vyrovnanější zvukovým spektrem. Jejich navýhoda spočívá v tom, že na uši správně nadoléhají, je nutné rukama přitlačit.
Špuntové typy nemám.

Re: Luxusní sluchátka -rada-

Môže ich dakto zo "šťastných majiteľov" rozobrať a detailne nafotiť zvnútra?

Web

Re: Luxusní sluchátka -rada-

Hlavně recenze 10/10.

Web

Příspěvky [1 až 20 z 28]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Sluchátka » Luxusní sluchátka -rada-

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£