Téma: Rozbor EAC měření
Sledujete tyhle stránky?
Pro mě je to zajímavá studnice informací. (i tyhle)
Poslední kusy toho času jsou nějaké levnější Sony SS-CS3 reprosoustavy.
Nechápu ten průběh na basech, myslíte, že to tak dělají cíleně?
Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.
Audioweb.cz » Reprosoustavy » Rozbor EAC měření
Stránky: 1
Sledujete tyhle stránky?
Pro mě je to zajímavá studnice informací. (i tyhle)
Poslední kusy toho času jsou nějaké levnější Sony SS-CS3 reprosoustavy.
Nechápu ten průběh na basech, myslíte, že to tak dělají cíleně?
3p bedny za 12? dělička asi mezi 350-400 a kolem 2,5k co? komerčni prodejce určite dělá cíleně to aby znely libivě . ..
já ted zas koukám a uvažuju,jeslti mi bedny opravdu padaj nad 10k (ale kolem 15ti tam ještě něco skáče) nebo je to mikrak v telefonu co to nebere a jeslti tech 70-80dB neprudí sousedy v paneláku... (protože naopak s "G"čkem na base , tedy kolem 40-50hz problem nemají ...)
-edit sry za OT nešlo mi to smazat celé..
takhle to myslíš, ja to mereni pod 100-200hz nebral za validni..
Přibylo měření KEF R5 Meta:
Měření vypadá velmi dobře, jen mi vrtá hlavou, proč reprobedny mají podobnej tvar průběhu na basech jako třeba ty levné Sony nahoře.
Divate sa na aj youtube komentare k Erinovym meraniam?
- https://www.youtube.com/@ErinsAudioCorner/videos
Tam to u podobnych repro vysvetluje, ze aby tie repro slo dat blizko k stene. Co je potrebne typicky pre repro k domacemu kinu.
A tiez tam hovori svoje dojmy z posluchu, u novych videi si staci si pustit par minut na zaciatku videa, merania podrobne rozobera az potom.
Sleduju je nepravidelně, ale člověk se tam dozví spoustu info a potrénuje angličtinu.
Pokles u těch Sony bude hodně důsledkem kombinace středobasů s vysokým fs (70-80 Hz?), vyšším Qts a nízkým laděním skříně. Chápu to tak, že výrobce upřednostnil zatížitelnost a blbuvzdornost - poddajný závěs se při nepozornosti dřív rozstřelí.
Na basech to v místnosti bude fuj. Jo, parametry basáčků nic moc bych řekl. Ovšem překvapuje mě, že podobně to ladí i KEF. V jejich případě to beru jako záměr, že bedny jsou umístěný spíš u zdi.
To by chtělo slyšet PS Audio aspen FR10:
Preferoval bych průběh na basech viz černá. Ten peak na 32 Hz bude podle mě dunět v místonsti (uzavřenka a EQ v aktivu ).
Stránky: 1
Audioweb.cz » Reprosoustavy » Rozbor EAC měření