Nic není dokonalý ale je to 100% lepší než nic, spinorama je hlavně dobrá v tom že to agreguje na jednom fleku s tím že se to doplňuje (ASR a Erin maj myslím dostatečně dobrá data, kde se minimálně oddělí zrno od plev) , sterephile možná bývalo pro hifisty jakýmsi etalonem ke kterému se vzhlíželo,ale alespoň pro mne fakt hodně dlouho relevantní rozhodně už není.
1. není nezaujatý (inzerenti je živí)
2. nemaj vybavení (pravěká MLSSA a AP2 a APsys272) čili nedokáží měřit už dlouho na potřebné úrovni,kdekdo se zvukovkou či dacem doma naměří s free sw už více a lépe.. což je imho ostuda
Takže spíše je opravdu velmi dlouho (možná že tací byli vždy), jen lepším inzertním katalogem s jakousi přidanou hodnotou,možná o 10-15 let dříve s relevantními základními daty (dnes už ani ty bedny ne,chybí tam toho dost) ale zejména a hlavně mám dlouhodobě problém s jejich interpretací dat, která je často pak v rozporu s celkovým hodnocením,což jasně, laik a neodborník nepozná a asi ani vědět často nechce a nepotřebuje, Částečně asi i díky tomu je možná tak hluboce zakořeněná možná i podivná audiofilská pohádka, že měření je k ničemu a že co měří dobře hraje špatně a naopak. Já mam velkej problém s tím, že těch evidentních přepálených sraček co tam vychvalují je jednoduše a prostě příliš moc navíc jsme řadu z nich i měl tu (ne)čest slyšet a měřit doma. A tak to nedokáži brát jako mainstream vážně jako kompetentní nezaujatej zdroj informací.
Jedinnou váhu (pro mne) má dnes opravdu nezávislé testování na aktuálních top měřících mašinách APx555/Klippel s transparentním protokolem a dostatečně kompetentní obsluhou co hlavně pak generuje jasné hodnocení dat s možnými korelacemi bez typickejch vokecávaček, který jsou beztak nepřenositelný protože poslech je vždy subjektivní a věcí vkusu.
Já např. tyhle věci (recenze,testy,porovnávačk,hodnocení a měření) beru vždy tak, že mi to jen předběžně přefiltruje a oddělí věci, které stojí za mou další a bližší pozornost a na ty, kde ta potřeba vědět více není.
PC-DAC-ZESIK-Bedny=zvuk doma