Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Měření různých koncepcí beden na jednom místě - Spinorama

Stránky: 1

RSS

Příspěvky [13]

Téma: Měření různých koncepcí beden na jednom místě - Spinorama

Pro ty co neznají, zde je vidět více různých konstrukčních přístupů, včetně měření a korelace jsou zajímavé řazeno dle skore předpokládaného hodnocení.

https://www.spinorama.org/?sort=score&reverse=false

PC-DAC-ZESIK-Bedny=zvuk doma

Re: Měření různých koncepcí beden na jednom místě - Spinorama

Skvelé. Vďaka !

A číslo za Tonality znamená co a jak se to měřilo?

Super! Díky, Davide.

Harman tonality
https://www.aes.org/tmpFiles/elib/20230811/17839.pdf

Na cisla skore nekoukejte, to je koncept pro slabsi povahy, snaha popsat zvuk jednim cislem, podobne jako THD, a pak to nedejboze porovnavat mezi sebou a delat zavery. Pche...

ruzne DIY repro

Web

jardag99 - je to tam v záložce Help

Web

(upravil jardag69 11. 8. 2023 12:53)

PMA Jé, to je písmenek.
Já jenom doufám, že to nemá nic společného s tím, jak to ve finále vnímá člověk a že se do toho nepočítá citlivost sluchu při různé hlasitosti.
Za to už sem tu dostal pojeb, že jsem chtěl bedýnky se zvýrazněním basů a výšek pro poslech při relaxační hlasitosti.

Snaha se cení, jen tomu něco (hodně) chybí. Užitečnější jsou recenze na www.stereophile.com, kde John Atkinson měří krom směrovek i v blízkém poli, měří impedanci s fází a komentuje EDPR, měří akcelerometrem vibrace stěn, měří taky v časové oblasti skokovou odezvu s CSD. A to nejdůležitější - nechybí dojmy z poslechu. A jako bonus tipy na zajímavá alba, která se pro test použila.

(upravil miero 20. 8. 2023 14:11)

Ta spinorama ma pozbierane recenzie z celeho internetu.

V originalnom clanku moze by toho viac. Je treba rozkliknut tab "Data" a tam byvaju odkazy, i ked nie vzdy ak to maju napr. od vyrobcu.

(upravil PMA 20. 8. 2023 14:24)

antonio
Atkinson měří jen malý zlomek toho, co Amir na ASR. Všechno, co píšeš, automaticky vypadne ze systému Klippel, + 3D grafy. Pierre bere data z různých zdrojů, ASR, EAC (Erin) a od výrobců. Vždy je to uvedeno. Atkinsonova měření jsou proti systému Klippel o generaci pozadu.

jardag69
Jak to nemá nic společného?? Lepší sady měření, než z Klippela (spinorama, ASR) momentálně nejsou. Pokud ale chceme zůstávat u ŽNA (žvastů naší Asty), jak je zvykem, tak k tomu data nejsou potřeba.

Já tam CSD nikde nenašel, nebo špatně koukám?

Pro mě je teploučko křeččího kožíšku ráj.

PMA, Klippel je skvělá věc, ale já komentoval zveřejněná data na spinoramě. Že u některých v záložce data je odkaz na celou recenzi jsem nevěděl.

(upravil dawsoo 25. 5. 2024 20:13)

Nic není dokonalý ale je to 100% lepší než nic, spinorama je hlavně dobrá v tom že to agreguje na jednom fleku s tím že se to doplňuje (ASR a Erin maj myslím dostatečně dobrá data, kde se minimálně oddělí zrno od plev) , sterephile možná bývalo pro hifisty jakýmsi etalonem ke kterému se vzhlíželo,ale alespoň pro mne fakt hodně dlouho relevantní rozhodně už není.
1. není nezaujatý (inzerenti je živí)
2. nemaj vybavení (pravěká MLSSA a AP2 a APsys272) čili nedokáží měřit už dlouho na potřebné úrovni,kdekdo se zvukovkou či dacem doma naměří s free sw už více a lépe.. což je imho ostuda

Takže spíše je opravdu velmi dlouho (možná že tací byli vždy), jen lepším inzertním katalogem s jakousi přidanou hodnotou,možná o 10-15 let dříve s relevantními základními daty (dnes už ani ty bedny ne,chybí tam toho dost) ale zejména a hlavně mám dlouhodobě problém s jejich interpretací dat, která je často pak v rozporu s celkovým hodnocením,což jasně, laik a neodborník nepozná a asi ani vědět často nechce a nepotřebuje, Částečně asi i díky tomu je možná tak hluboce zakořeněná možná i podivná audiofilská pohádka, že měření je k ničemu a že co měří dobře hraje špatně a naopak. Já mam velkej problém s tím, že těch evidentních přepálených sraček co tam vychvalují je jednoduše a prostě příliš moc navíc jsme řadu z nich i měl tu (ne)čest slyšet a měřit doma. A tak to nedokáži brát jako mainstream vážně jako kompetentní nezaujatej zdroj informací.

Jedinnou váhu (pro mne) má dnes opravdu nezávislé testování na aktuálních top měřících mašinách APx555/Klippel s transparentním protokolem a dostatečně kompetentní obsluhou co hlavně pak generuje jasné hodnocení dat s možnými korelacemi bez typickejch vokecávaček, který jsou beztak nepřenositelný protože poslech je vždy subjektivní a věcí vkusu.

Já např. tyhle věci (recenze,testy,porovnávačk,hodnocení a měření) beru vždy tak, že mi to jen předběžně přefiltruje a oddělí věci, které stojí za mou další a bližší pozornost a na ty, kde ta potřeba vědět více není.

PC-DAC-ZESIK-Bedny=zvuk doma

Příspěvky [13]

Stránky: 1

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Měření různých koncepcí beden na jednom místě - Spinorama

Podobná témata

~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£
maison-gigout.fr