Re: Tonyho měření 2 - výšky a drivery
Nemusí vůbec zvonit, záleží z čeho se bude hrát. Z CD tam nemá co by to tak vysoko vybudilo a pokud se hraje Hires tak to pořeší sériově zapojený RLC filtr
Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.
Audioweb.cz » Reproduktory » Tonyho měření 2 - výšky a drivery
Nemusí vůbec zvonit, záleží z čeho se bude hrát. Z CD tam nemá co by to tak vysoko vybudilo a pokud se hraje Hires tak to pořeší sériově zapojený RLC filtr
Hi-res nahrávky mívají amplitudu v pásmu nad 20 kHz pod -50 dB, takže buzení rezonance nahrávkou by mělo být v řádu max. desítek mV. Víc to bude u hraní z vinylu s MC přenoskou, která tam rezonuje. Ale ani u dvojtónu několikanásobně větším jsem nenaměřil významné IMD ani potenciálně slyšitelný rozdílový kmitočet. Větší vliv má zpětná IMD při buzení sinem v audiopásmu, ovšem vyšší harmonické jsou stále nízko, pod 0,01 %.
Poslechově je 27TAC/GB nejlepší výška, co jsem slyšel.
antonio, pokud je správně nastavený load pro MC vložku, rezonance se dá potlačit. Běžně se dává u MC zatěžovací odpor podle doporučení výrobce v řádech desítek až stovek ohmů, v některých případech doplněný i kondenzátorem v řádu stovek nF až jednotek uF. Navíc slušný MC RIAA preamp nad 20kHz v křivce RIAA pokračuje dalším útlumem (na 20kHz je cca 20dB). Takže ani u MC bych se asi tolik nebál...
MeloDavid CM25Nd
Prakticky jako Be25 s tím rozdílem, že kalota je keramika a nemá plastový kryt magnetu - neo magnety jsou vidět. Citlivost je o něco vyšší, je dost možné, že magnetický systém je trochu jiný, protože je o něco těžší. Kalota opět lepena přes textilní závěs. Bez zásahu, včetně ferrofluidu.
Nemáš DAYTON NHP25TI-4?
Mně připadá, že si dost vyhrajou s grafy a vypadají pak lépe než u jiných firem.
Někdy to vypadá, že při zlomku ceny mají lepší měniče než třeba Scan Speak.
Antonio diky, to je celkem zklamani. Slysel jsem a meril jednu vetsi Sicu v bednach co jsem nedelal, vrsek byl znatelne vyrovnanejsi, a zvukove pekny.
antonio, planujes s T25B projekt?
Audioweb.cz » Reproduktory » Tonyho měření 2 - výšky a drivery