Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Reprosoustavy » CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 34]

(upravil reeb 11. 2. 2023 13:29)

Téma: CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

Heeskof audio

https://heeskof.cz/?gclid=CjwKCAiArY2fB … 58QAvD_BwE

https://www.youtube.com/watch?v=9K8y4UNN3LU

Web

(upravil dawsoo 9. 2. 2023 12:57)

Re: CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

Odvážnej kluk rozjet to v dnešní době smile Fandím každýmu u nás kdo něco dělá a snaží se to dělat pořádně. Jen se podívejte pochybovači kolik to koštuje a jaký jsou marže,ten kluk vůbec blbej neni big_smile

Není co dodávat...

Re: CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

Ach jaj... Dnes už môže "vyrábať" hocikto. Aj bývalý bankový úradník "hi-fi" techniku.
Toľko "hifistických" kecov som už dávno nepočul. Tu by vedomosti boli iba na príťaž. Veď "všetko je o cene" (citujem).
https://heeskof.cz/product/christopher/

(upravil dawsoo 9. 2. 2023 22:01)

Re: CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

Cos dokázal ty,že jseš tak chytrej ?

Není co dodávat...

Re: CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

Pre seba som si reprosústavy postavil. Podľa projektu, nenavrhol som ich.

No bez patričných vedomostí by som sa nepustil do výroby reprosústav na predaj. Ani čohokoľvek iného. A za taký amatérsky výrobok by som nemal svedomie pýtať si takú nekresťanskú sumu.

Je až smutné pozerať sa, kam sme sa to dopracovali. Keď technikov nehradili technickí analfabeti bez technického vzdelania. Keď profesionálnu česť nahradilo nezdravé sebavedomie. A kvalitu nahradil marketing.

Aj si si vypočul ten rozhovor na videu? Tak on robí nejaké "merania" na záhrade, a potom zisti, že v miestnosti mu to hrá inak. Ale nerozumie, že prečo. Tak usúdil, že na tie "merania" sa nemôže spoľahnúť, tak to potom "dolaďuje" (asi) podľa ucha.
A podobných "perál" je tam viacej. Ani neviem, či je to na smiech, alebo do plaču.

Re: CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

Ale on tam zdůvodnil proč, asi jsi nesledoval celé video.

Ale i tak je to překvapivé, prostě garážová firma. Třeba se mu to podařilo udělat slušně. Třeba spolupracuje s někým zkušeným. Čas ukáže.

(upravil stiglitz 9. 2. 2023 23:57)

Re: CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

Davide, nenaskakuj na to. Ty jsi něco dokázal! Škoda, že Tě tady nemám někde poblíž. Jo, a chlastali bysme taky, asi jo...

Re: CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

borec mluví rozumně

Re: CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

No ja mam z toho take rozporuplne pocity. To ze to je byvali bankar ma vobec nevzrusuje. (Ma napriklad Troels nejake technicke vzdelanie? Co je vlastne zac? Riesil to niekto niekedy?) ... Skor to meranie ma zarazilo, ani nie tak vonku ale v noci - lebo je ticho. Odhadol by som, ze mera bez casoveho okna, cize viac ako bedne mera priestor. Kludne mu na to staci telocvicna alebo kulturak ak chce ist co najnizsie a urobit jednoducho NF+FF. Vonku to aj tak asi nema 20m nad zemou. Nieco robi (z technickeo hladiska), ale ci dobre alebo zle je tazko povedat, kedze na ruky mu asi nikto z nas nepozeral.

Re: CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

Stále nejsem schopen pochopit jaký vliv na zvuk má povrchová úprava za velké peníze. Auto s drahou barvou jezdí lépe?
Já bych zrovna šetřil na tý povrchovce.

(upravil dawsoo 10. 2. 2023 10:46)

Re: CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

emge: Ok díky za odpověď,hele neber to zle,ale to že dělal v bance neznamená vůbec nic (jen to že díky tomu měl na slušný hifi a prachy na začátek),drtivá většina velkých a těch nejúspěšnějších značek vznikla podobným způsobem, neb člověk kterého to baví a věnuje se tomu jako koníčku naplno, tak časem dosáhne většinou mnohem lepších výsledků, než jen běžnej čistej inženýrskej způsob bez rozsáhlejch poslech testů a hlavně vztahu a lásce k hudbě a tomuhle oboru.

Proto jsem se tě zeptal takhle napřímo,neb mě zajímalo co konkrétně bys ty udělal líp a proč,dále zda jsi ty bedny slyšel či měřil a cos navrhl a udělal ty, když je vše dle tebe blbě. V čem máš pravdu a souhlasim plně je že tenhle obor upadá,ale to není vina ani tak výrobců jako spíše poptávky. Já jsem bedny dělal cca 25 let z toho 6-7let na nějaké úrovni a za sebe říkám že ten kluk ví o čem mluví a žádný nesmysly neříkal. Motivace u něj je stejná jako u většiny garážníků na začátku a první modely udělal přesně takové jaké mají šanci uspět na trhu a dostat se lidem do podvědomí. To jak vysvětluje věci je hlavně proto, aby to z toho rozhovoru pochopil i člověk kterej není z branže.

PS: Fandím každýmu co něco dělá a ukáže nějakej výsledek za kterým je vidět nějaká práce,neb jakkoliv tvůrčích lidí je čím dál méně ve všech oborech smile Kritizovat umím taky když si to daná věc zaslouží,ale toto není ten případ.

Není co dodávat...

Re: CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

Otas napsal:

Ale on tam zdůvodnil proč, asi jsi nesledoval celé video.

Len konštatoval, že je to kvôli odrazom. Očividne však nechápe súvislosti s meraním a merania (ak ich vôbec má komplexné) nevie použiť. Otázne ja aj, kto tie merania robil? On to byť nemusel, netvrdí to. A v dobe výpočtovej techniky už bezodrazovú komoru nepoužívajú ani veľkí výrobcovia.
Môžu byť univerzálne použiteľné reprosústavy, ktoré "ladil" podľa svojho ucha vo svojej miestnosti?

Človek nemusí mať vzdelanie na "konštrukciu reprosústav" (taká škola asi ani neexistuje), ale mal by to byť technický typ, ktorý si naštuduje teóriu a chápe technické a fyzikálne súvislosti. Inak sa to celé uberá "ezoterickým" smerom, typickým pre dnešný "hi-end". Mňa proste tento človek nepresvedčil, že tomu rozumie.
Mne tento človek pripadá, ako "aktivista", ktorý sa snaží využiť príležitosť zarobiť na naivite ľudí, medzi ktorých aj on sám patrí.

dawsoo napsal:

Fandím každýmu co něco dělá a ukáže nějakej výsledek za kterým je vidět nějaká práce,neb jakkoliv tvůrčích lidí je čím dál méně ve všech oborech.

Ja tiež. V dnešnej dobe však profesionalitu nahrádza aktivizmus. A to v mnohých oblastiach nášho života.
Toto vidím len ako marektingový projekt založený na dizajne, laickom nadšení a vysokých maržiach (sám autor ich spomína vo videu). Podporiť to by bolo práve na úkor tých tvorivých a odborne fundovaných ľudí.

Schválne, kto z diskutujúcich by dal za to jeho dielo 85.000 CZK?

(upravil kotel 10. 2. 2023 19:50)

Re: CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

Mě by zajímalo, kolik lidí z oboru dělá bedny. Pokud oborem myslíme toto: https://www.vut.cz/studenti/programy/obor/9207/5196
Truhlář / elektrikář pořádnou bednu nebo výhybku bez nastudování problematiky určitě neudělá. Vím to, protože jsem jednu bednu dělal a nikdy v životě jsem se u ničeho tak nerozčílil big_smile

(upravil dawsoo 10. 2. 2023 12:55)

Re: CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

emge napsal:

....ale mal by to byť technický typ, ktorý si naštuduje teóriu a chápe technické a fyzikálne súvislosti.

A tady je právě ten kámen úrazu že takhle jednoduše to v realitě  bohužel vůbec nefunguje,neb výsledek je vždy subjektivní vjem na kterém se podílí mnoho faktorů, které tzv študovaní technici nedokáží a nemohou popsat a ovlivnit,tak řeknou že to neexistuje,a vymejšlej metody jako to dokázat,místo aby připustili že není vše tak jak je učili ve školách .... neb reálně vůbec netuší staejně jako všichni ostatní vůbec nic o tom jak to funguje lidský mozek a sluch obecně. proto vše popírají a na vše plivou tak jako v jiných tzv vědeckých oborech což jsme mohli vidět za poslední dobu plnými doušky v praxi že? big_smile

Bohužel realita je taková že tzv "technicistně dokonalé věci" nejsou většinou vůbec příjmány jako to nejlepší co lidé opravdu chtějí poslouchat. Což dovádí jejich tvůrce k zuřivosti a urážkám všech co vidí věci jinak.

Logicky pokud by tomu tak bylo a měli by pravdu,ustálilo by se to za ty roky a poznání na jednom podobném typu vesměs u všech významných výrobců.což se tak neděje že . Jsem přšesvědčen že nejlepší výsledky mají jen ti co berou vážně jak technické věci tak i ty subjektivní a mají otevřenou mysl v tom že ne vše lze při dnešním stavu poznání tak komplexního oboru exaktně popsat.

Tyhle žabomyší války mezi pocitářema co neví o technice nic a měřákama co jsou reálně hluší jak poleno protože je tam výraznej bias se táhne odnepaměti (je to jako nějaký kult nebo blbý náboženství) a měřáci bohužel vesměs často končí nepochopení a obklopení svými přívrženci, protože nemaj lidem co chtějí nějakou emoci a jsou ochotní za to dnes zaplatit bohužel co nabídnout.

Problém je že Hi_fi jde do kopru z radosti se stala spíš snobárna a nějaká honba pro pár vyvolených, zmizela dříve zcela běžná a kvalitní střední třída za normální peníze a přitom solidně provedenej výrobek,zůstaly tu jen uplné sračky a předražený naleštěný krámy z nichž jen pár za něco stojí. Proto je asi  i tak populární vintage obecně z dob kdy i svět hifi nebyl ještě tak nemocnej.

Kotel: na FEL jsem v roce 2003-4?  šel s kamarádem co tam dělal doktorandství se podívat na Mellisu s tím že jsem chtěl zkalibrovat první ECM podle toho jejich Bruela jako asi první měřící mikrofon tady. Popisovat to co tam bylo, moc nechci,jen řeknu tolik že docent co to měl na starosti se ptal kde jsem studoval že si nemapatuje že by mě tam viděl ,když jsem se obsloužil s mašinou sám (příkazovej řádek) neb to tam nikdo pořádně neuměl obsluhovat krom základního statického měření big_smile Asi toliko k naší slavné fakultě, doufám že se to snad trochu zlepšilo.

Není co dodávat...

Re: CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

Ty jejich ceny je doženou ke krachu a insolvence.

Re: CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

Vzhledem k tomu, že vyráběj na objednávku a né na sklad a nemusej živit distribuční řetězec, je “ty jejich ceny” doženou tak nanejvýš k profitu.

(upravil emge 10. 2. 2023 23:22)

Re: CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

dawsoo napsal:

Tyhle žabomyší války mezi pocitářema co neví o technice nic a měřákama co jsou reálně hluší jak poleno...

Pôvodne som hľadal vhodné slová pre to, čo som chcel vyjadriť, a áno, výrazy "merači" a "pocitári" sú trefné.
Jakub Pavel je, podľa mňa, typický pocitár. Ak aj nejaké merania má, nevie ich použiť.
Samotné merania sú zasa ako štatistika - presný súčet nepresných čísiel. Preto je potrebné ich vedieť interpretovať a správne použiť. A k tomu sú potrebné vedomosti i skúsenosti.
Niečo vyvíjať a "ladiť" bez meraní, to je však tápanie v tme. Objavovanie kolesa. Pocity nás vedia dobre oklamať, to dokazujú slepé testy. Aj ja sám som sa o tom už presvedčil.

Merania a hodnotenie nameraných parametrov sa však už dlhé roky vyvíjajú. Niekedy rešpektovaná norma DIN 45500 je už dávno minulosťou. A výpočtová technika priniesla nové možnosti. Dnes má aj amatérsky konštruktér reproduktorových sústav možnosti, o ktorých sa konštruktérom pred 40 rokmi ani len nesnívalo. Vzniklo množstvo rôznych koncepcií od širokosmerových (Linkwitz...) po smerové (Geddes). Potreba mimoosových meraní a ich vplyv na reprodukciu v miestnosti sú už dávno a veľmi dobre rozpracované.

Preto ma dosť prekvapí, ak sa stále nájde niekto, kto to všetko ignoruje, nič si nenaštuduje (okrem marketingových materiálov a cenoviek "značiek") a začne "vyrábať". Príde s nezmyselným riešením 1"+ 7", "ladí" posluchom, lebo merať nevie (nevie merania použiť), a ešte má tú trúfalosť pýtať za svoj výtvor 85.000 CZK.

Tadiaľto, podľa mňa, cesta nevedie. Práve pre toto vedie Hi-Fi "do kopru". A z Hi-End sa stala nadávka.

Re: CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

emge, nechápu co řešíš. je to jeho boj a boj lidí, kteří za to jsou ty prachy ochotní dát. Manage your business ...

Re: CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

Nič neriešim, len som k tomu "jeho boju" vyjadril svoj názor a po reakciách som ho rozviedol a upresnil.
Je to nečestný biznis.

(upravil dawsoo 11. 2. 2023 1:06)

Re: CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

Je třeba pochopit naprosto zásadní věc, že pocity jsou cíl a měření jeden z podstatných prostředků. Kdo tohle nechápe tak ničeho nikdy v oboru nedosáhne a naopak kdo ano, tak má šanci pokud je systematickej a není ignorant se něčeho dobrat a mít výsledky.

Ten kluk není jen nějakej pocitář,on se měřit naučil a má nějaký daný možnosti, bude se časem pokud vydrží dál zdokonalovat,co je u něj dobré, že se orientuje a ví co je podstatný a co jsou kraviny a má tah na branku, to je naprostej základ. 

Ohledně kombinace 7+1 já osobně nemám žádnej problém pokud je to udělaný dobře to poslouchat i když stejně pečlivě udělaný 3p či lépe 4p pro celé pásmo hraje líp ale také násobně stojí a nedovede to každej. Kombinace 5,25+0,75 a 7+1 jsou asi nejvyhledávanější kompromis mezi frekvenčním rozsahem a podáním celého pásma vs rozměry + ekonomikou,ideál neexistuje vždy je to jen otázkou priorit a jejich pořadí.

Řada dnes již legendárních celosvětově uznávaných populárních beden, co si stále drží cenu je kupodivu právě paradoxně v téhle velikosti a kombinaci,proč tomu tak je? To jsou všichni blbci a nebo?  Kde není know how musí zastoupit technika...taková je dnes doba... brzy bude doba že sw udělá vše zcela bez lidskýho faktoru,za mne to není dobře neb právě konstruktérovy zkušenosti um a vkus dělá ty věci unikátní a pro lidi právě zajímavé.

Příjde že je tu mnoho daleko určitě horších značek a pofidérních výrobců,tak moc nerozumim proč zrovna tenhle a třeba i ta tesla jsou takovým trnem v oku... a ne třeba tohle https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=24611 nebo různý obskurní šíra v hornách za statisíce? Že by si dovolil tak moc že má nějakej úspěch a za svou práci se nestydí? To si pravda asi dovolil dost a je fakt že se to v prohnilém malém čs rybníčku kde se většina profláklých v oboru znají moc neodpouští. big_smile

Není co dodávat...

Příspěvky [1 až 20 z 34]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Reprosoustavy » CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£