Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 6)

Audioweb.cz » Reproduktory » Měření RBT-95

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 119]

Re: Měření RBT-95

dawsoo: Tak tu jsem našel taky, ale tato je stejně jako ta moje "original kurve". wink

Re: Měření RBT-95

Až se mi vrátěj Cantony (pučil jsem je jen jako podstavec kámošovi) tak RBT-95 změřim v bedně (pasuje tam přesně) a bude repas,aby to mělo smysl tak ti to pošlu spolu s rozměrem bafflu... abys měl představu...jak je to v reálným světě a nejen na papíru smile

Není co dodávat...

(upravil Kronos 4. 12. 2007 15:39)

Re: Měření RBT-95

antonio co budeš tedy k tomu pásku dávat za spodek? Asik do toho taky pudu, ale od monacoru se mi nelibí níc. Ty menší repra maj Xmax kolem 1,5mm to se nedá použít s br a v closed to nejde rovně ani od 150hz některé. Nechcu od toho aby to jelo od 50hz ale aby se to dalo poslouchat bez subu. Chcu to jako malé bedýnky stereo a nevím jestli pod to dám někdy sub. Víc se mi tedy libí ten obdelníkový než kulatý pásek. Ten SP-100/8 sice parametrově za ty peníze ok. Ale podle mě tak malé repro mi stačit do sterea nebude, a navíc se mi vůbec nelibí k tomu pásku.

Re: Měření RBT-95

Dawsoo, koriguješ toho dromedára u pásků úplně nebo jen částečně? Když mimo osu žádný hrb není, není ta kompenzace v místnosti znát jako úbytek výšek?

Re: Měření RBT-95

Že se do toho taky montuju - co dát k těm páskům SPH-135KEP, to by nefungovalo?
Mám dva doma, kdyby je chtěl někdo půjčit/změřit.

Re: Měření RBT-95

SPH-135KEP Fungujou, ale nedokážu si představit aby jeli tak od 80hz rovně v rozumné ozvučnici a bez hrbu a taky aby snesli aspoň 20W bez překročení Xmax

(upravil dawsoo 5. 12. 2007 2:42)

Re: Měření RBT-95

7 tech.
Jen mírně tak na polovic úbytek slyšet není ba naopak vejšky jsou čistší a konkrétnější

MatBat:
Obávám se že ne spíš by šel SPH-102KEP ten pásek opravdu nejde pouštět moc dolů a ta 135 na dělení nad 5-6kHz je moc veliká..

Kronos:
Uvažuješ špatně RBT-95 je v dvoupásmu kerý zahraje i něco dole nerealizovatelná záležitost... takže buď do vícepásma nebo něco mikro jak má Tonda.

Není co dodávat...

Re: Měření RBT-95

No, na to jsem časem přišel. Ale už mě napadl i nějaký fullrange dát pod to. Nemuselo by to hrát špatně.

Re: Měření RBT-95

Kronos:
Fullrange a ten pásek jako supertweeter hmm to by asi šlo,ale v tom já ti moc neporadím z fullrange měničů jsem nikdy nic nestavěl jsem zaměřen jiným směrem.... něco co udělal junglist (v dredu smetiště) by mohlo fungovat asi uspokojivě..

Není co dodávat...

Re: Měření RBT-95

Kronos
Spodek žádnej, je to takový mikroprojekt, ale jak jsem psal, něco dole by to zahrát mělo, samozřejmě to nebude nějakej nářez, ale pro pohodový klidný poslech by to mělo stačit, dneska to otestuju, zítra ti můžu dát vědět. Taky jsem hledal repro, co by bylo malý a zároveň jelo trošku dolů, pokud ti nevoní SP-100, koukni po některých Audaxech, ty sice moc dolů nepůjdou, zato ale středy a navázání s tím páskem by mělo být lepší, co by šlo nízko a zároveň dosáhlo na to RBT by mohly být některé 4" verze Peerlessů.

Re: Měření RBT-95

K tomu účelu (levný 2P s RBT) jsem si pořídil z Madisoundu vifu P13WG10/4ohm

Re: Měření RBT-95

Frank: Obávám se, že tato Vifa na RBT nedosáhne.

Re: Měření RBT-95

Je to možný, šel jsem po ceně... Ale v ose jede krásně do 6k. Navíc i díky RBT to mimo osu moc poslouchatelný nebude.

Re: Měření RBT-95

Antonio, díky pak poreferuj smile

Re: Měření RBT-95

Kronos: Budka má 3 litry, bez tlumení, zkoušel jsem jen chvíli, není to žádná sláva, nějaký náznak basu tam je, rozhodně chtějí zatlumit. Ovšem nevím kde se stala chyba, ale když teď měřím naladění BR v LspCADu, mám to posunutý o 10-15Hz nahoru, a to není dobrý, dobře funguje i uzavřenka se stejným objemem, avšak BR, byť v tomto případě špatně naladěný, vytváří jakoby vetší prostor, je vzadu. Hlavní předností ale budou středy a výšky.

Bacha na ten zasranej RBT, má dost blízko montážnímu otvoru upevňovací díry, takže tam je jen několikamilimetrová mezera, ty čínský kurvy to nedomysleli a já si zkurvil bednu, jedna kontramatka mi při montování repra nějak povolila a pak jsem měl problém ji i se šroubem vyndat, takže pokud použiješ kontramatky, hledej ty nejmenší nebo se na ně úplně vyser a udělej to klasickým stylem podložka-matka, všech osm pro RBT jsem v záchvatu vzteku vyrval.

S SPčkem není problém, ten by ti ale nevyhovoval, nejde tak dolů jak bys potřeboval, můžeš zkusit 13ku 5MP60/N, ta jede vysoko a v BR zároveň jakžtakž nízko, ideální to ale rozhodně není, RBT je prostě do třípásma k rovným 4" (MSH-116/4, MSH-115, SPH-102KEP) nebo ke středovým kalotám/páskům. A jinak 27TBC/G hraje o poznání hlasitěji, takže těch 98dB co píšou je klam, tak o deset míň.

Re: Měření RBT-95

A při testu RBT vs 27TBC/G? Dělil si je stejně? Jinak díky. Jinak dawsoo prosímtě má ta kulatá verze ty otvory tak tak blízko nebo je to lepší než ta obdelníková verze? Antonio díky mkrnu na ten 5MP60/N.

Re: Měření RBT-95

RBT vs TBC jsem netestoval; kulatá verze je na tom samozřejmě stejně, viz rozměrový náčrtek.

Re: Měření RBT-95

jak teda muzes tvrdit ze rbt ma o 10db mensi ciltivost? smile asi sem mi neco unika...

Re: Měření RBT-95

"Netestoval" myslím tak, že jsem je neměl na výhybce, v bedně a tak... oba jsem si poslechl jentak na stole přes kond... raw test tomu říkáte nebo co... kapišto

Re: Měření RBT-95

jo uz jo smile

Příspěvky [21 až 40 z 119]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 »»»

Audioweb.cz » Reproduktory » Měření RBT-95

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£