Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Reprosoustavy » Zapojení Tesla beden do notebooku

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [9]

Téma: Zapojení Tesla beden do notebooku

Ahoj,

jakým způsobem se dají zapojit tyto oldschool bedny (http://www.repromania.net/tesla/tesla-r … rs-824.php) s notebookem? Když je přes redukce zapojím přímo, tak to samozřejmě hraje úplným šepotem.

Zapojil jsem to přes taťkův zesilovač (na kejtru a spol) a hrálo to samozřejmě parádně, jenže ten zesilovač na svém bytě nemám.

Napadá vás nějaký levný způsob, jak to udělat? Stačila by nějaká výkonná externí zvuková karta? Nebo to neutáhne? A pokud ne, jaká nejlevnější možná, ale funkční, varianta zesilovače by byla nejvhodnější?

Díky za odpovědi.

Re: Zapojení Tesla beden do notebooku

Máš-li doma obyč aktivní bedýnky k PC, připoj bedny k nim. Jednu Teslu místo pasívní bedýnky a jednu Teslu místo repráčku v aktivní bedýnce. Tím pádem ti ta jedna zbylá aktivní bedýnka bude sloužit jako slabý a nekvalitní zesilovaček, ale opravdu nic jednoduššího a levnějšího určitě udělat nejde.

(upravil Pech. 22. 10. 2014 1:04)

Re: Zapojení Tesla beden do notebooku

Kup si za pětikilo třeba AZS 100L ta má příjemnej zvuk a její výkon ti bude stačit, nebo jinou dražší AZS2xx - z Tesel vynech z710 a AZS224 - ty byly pokud vím jen do 8Ohm.. můžeš vzít i jinej bazarovej zesilovač schopnej provozu do 4Ohm, nějakej zetawatt, transiwatt...  - je to řádově lepší než ojebanej integráček z PC bedýnek....

(upravil TeslaBedny 22. 10. 2014 16:34)

Re: Zapojení Tesla beden do notebooku

Díky za odpovědi, ty zesilovače jsem hledal, ale třebas AZS 100 není vůbec k nalezení mi přijde..

Co tento? http://tesla.iplace.cz/menu/zesilovace/tesla-azs-222

Tady jsou technické parametry http://www.repromania.net/tesla/tesla-z … zs-223.php (223 je má údajně stejné jako 222).. bude to fungovat? nezničí mi to ty bedýnky? Půjde to napojit na notebook?

A co tohleto? To by jelo?
http://www.dx.com/cs/p/lepai-lp-268-25w … cification

Re: Zapojení Tesla beden do notebooku

Ten Lepai budeš muset ještě něčím napájet... Navíc to asi bude dost bída, nejen zvukově. Nejlevnější je to co jsem ti napsal, ale kdybys chtěl trochu přitlačit, podívej se po bazarech, nebo inzercích na nějaký pořádný zesilovače. Já osobně bych asi vyloženě nehledal Teslu, páč už jsou to dost starý stroje, ale podíval bych se po Sony, Pioneer, Onkyo, Denon... Ale rozhodně to nebude za hubičku.

Re: Zapojení Tesla beden do notebooku

Bedýnky to nezničí...hlavně aby zesík měl výst. impedanci 4Ω jako ty repráky, vyhoví  AZS222, 223, Transiwatt TW40, TW44...rovněž výkon (W) by měl být přibližně srovnatelný ale lépe s určitou rezervou. Většina zahraničních výše jmenovaných zesilovačů běžně dovolí připojit repra 4-8-16Ω ale rozhodně nehrej naplno.

Sorry seems to be the hardest word (Elton John)

Re: Zapojení Tesla beden do notebooku

Teslabedny: na Lepai se vyser, AZS222/223 klidně, jen už jsou dražší, tak tisícovku minimálně za pěknej kus.
Cizí klidně taky, ale jak bylo zmíněno ohlídat možnost provozu v připojený impedanci 4Ohm, poslední roky to není úplná samozřejmost.

Re: Zapojení Tesla beden do notebooku

Zdravím všechny a přeji hezký den. Omlouvám se,že vstupuji do téhle diskuze,ale nechci zakládat nové téma. Měl bych prosím jeden dotaz. Jedná se o třípásmové sloupové reprobedny s basovým 12" reproduktorem na boku! Moc by mě zajímalo,jak náročné nebo složité je umístit takové soustavy v pokoji. Potřebují takto řešené bedny s basem na boku nějaké zvláštní,jiné umístění než klasicky řešené reprobedny s reproduktory nad sebou v čelní desce? Moc děkuju a ještě jednou se omlouvám.

Re: Zapojení Tesla beden do notebooku

no určitě bych je postavil tak, aby i ten bas do boku nebyl rozhodně nábytkem utlumován, přikryt a pod.., nevznikaly pokud možno nežádoucí odrazy a tak ....

hraji na Yamaha DX – SY a Kurzweil ARTIS

Příspěvky [9]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Zapojení Tesla beden do notebooku

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£