Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Jaky zesilovac pro RS 538?

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 21]

(upravil Yethy 2. 1. 2013 16:35)

Téma: Jaky zesilovac pro RS 538?

Ahoj,

udelal jsem si druheho jeziska a poridil tyto reprosoustavy od prvniho majitele ve velmi zachovalem stavu. V planu mam repasi vyhybky, prekablovani, renovaci zavesu basovych reproduktoru. Casem bych rad sehnal ARV 3608 s cernou kalotou a pripadne vymenil ARZ za neco jineho.
Momentalne hraju na AZS 218, ktery ale nutne vyzaduje repasi. Proto premyslim, jestli nebude lepsi sehnat kolem 2 tisic neco jineho, starsiho.
Na vyber je spusta zesilovaci nebo AV receiveru. Mam moznost sehnat neco z allegro.pl. Je tam toho spousta, ale jelikoz se v tom neorientuji, prosim nekoho zkuseneho o radu a pripadne tipy na co se zamerit a na co naopak ne. Je mi jasne, ze ne s kazdym zesikem ty bedny budou hrat dobre.
Jeste bych rad uvedl, ze mam jen predni repro. Uvazoval jsem samozrejme nad doplnenim o dalsi repro a tim padem i AV receiverem 5.1 kvuli filmum. V me cenove relaci to ale znamena max Dolby surround nebo Pro-logic, coz se uz asi moc nepouziva a tak si rikam, jestli nebude lepsi shanet ciste jen 2 kanal, ktery by za stejnou cenu mohl byt kvalitnejsi nez vicekanal. Je ma uvaha spravna? Ma smysl resit vice kanalu vicemene jen kvuli filmum?
Diky.

P.S. Nekde jsem tu zahledl vlakno, kde se resily soustavy Elektroniky Praha, ale nemuzu to vlakno uz najit. Chtel jsem tam doplnit foto a info o techto repro kdyby byl zajem...

Re: Jaky zesilovac pro RS 538?

Zesilovač Transiwatt 140, Tesla AZS220, AZS222 nebo AZS223.

Na PaLačinky bych se z vysoka vys...
2 tisíce je sakra málo.........................

Web

Re: Jaky zesilovac pro RS 538?

Je mi jasne ze to neni moc penez, ale treba prave na tom allegru je toho za tu cenu nepreberne mnozstvi, jen nevim co vybrat... Ja mam jinak s allegrem dobre zkusenosti, ale vse to byly nove veci, nic starsiho...
Z toho co jsi jmenoval jsem uvazoval nad AZS 223, ale pak jsem slysel ze vstup pro gramo neni nic moc, korekce jsou na jedne desce z koncem a pry je na vystupu velke SS napeti. Nejaky zahranicni vintage zesik nebo receiver by se nenasel? Neco solidniho...

(upravil Sendy 2. 1. 2013 21:11)

Re: Jaky zesilovac pro RS 538?

V jakém cenovém stropu chceš něco sehnat ? Těch 2000 je opravdu maximum ?

Web

Re: Jaky zesilovac pro RS 538?

Yethy: Lze si vyrobit velmi kvalitní gramofonový předzesilovač Actidamp MKIV. Jenže jen ten samotný vyjde na 2 +

Web

(upravil reeb 2. 1. 2013 21:57)

Re: Jaky zesilovac pro RS 538?

Bohatě stačí old Actidamp Mk2 (do toho řetězce) a je uplně jinde..

https://i.postimg.cc/xc3khd4h/2123516.jpg

Web

Re: Jaky zesilovac pro RS 538?

Ja to bral tak, ze AZS 218 jsem sehnal za 1500 a predbezne jsem se bavil se Sendym o repasi ktera by se mela pohybovat zhruba mezi 600 az 1000. To uz se dostavame ke 2500 a v tu chvili jsem si rikal, jestli nebude lepsi sehnat za tuto cenu neco jineho, lepsiho. Koukal jsem proto po inzeratech a bylo toho mraky, jen jsem o tech strojich nic nevedel a nered bych naletel, protoze vim, ze to ze je neco Made in Japan jeste nemusi nutne znamenat lepsi nez Tesla vzhledem k bednam...
Takze rekneme ze tech 2500 je strop za 2 kanalovy zesik nebo receiver. Momentalne ma jako receiver Tesla 3603A a gramo NC430, ktere bych casem vymenil za NC470 nebo vyssi model.
Ten actidamp Mk2 je stavebnice? To by pro me nebyl problem ozivit, pokud neni treba nic vic nez umet pajet a vlastnit multimetr. Na kolik to vyjde a je to rozdil oproti integrovanym predzesum v zesilovacich?

Re: Jaky zesilovac pro RS 538?

Tady jen pro ukazku ze v cene od cca 1200 do 2500 se toho da sehnat docela dost:
http://allegro.pl/sprzet-audio-dla-domu … mp;state=0
Rok vyroby je mi jedno, mam za to ze cim starsi tim se vice hledelo na kvalitu. Vintage nebo industrialni vzhled vyhodou, ale design me trapi jako posledni.
Pokud by mel nekdo cas si ten odkaz proletet a napsat jestli se tam najde neco slusneho, budu jen rad. V druhe pulce mesice bych to rad nejak rozlouskl a koupil smile

Re: Jaky zesilovac pro RS 538?

A jeste jeden dotaz k repasi vyhybek, uvazuju nad vymenou vsech kondu za svitky ES ostrava. Nekde jsem ale nasel zminku, ze minimalne do basove casti je to zbytecny prepych. Jak je to tedy? Pocitam s tim ze vsude dam svitky, ikdyz to vyjde na cca 1000kc na obe bedny... Dale promerim prechodovy odpor konektoru pro pripojeni vodicu a v pripade potreby je vymenim. Pod repro se vetsinou dava nejake tesneni, aby dobre dosedly na stenu ozvucnice. V pripade ze se potrha, da se nekde sehnat nebo necim nahradit? Uvazoval jsem maznout repro zespod jemnou vrstvou silikonu, nechat zatvrdnout a pak namontovat.
Predem diky za rady a trpelivost. Rad bych to udelal poradne... smile

Re: Jaky zesilovac pro RS 538?

Nepiš víc postů pod sebou, místní to nemají rádi.

(upravil reeb 2. 1. 2013 23:46)

Re: Jaky zesilovac pro RS 538?

Ty vintage mašinky jsou nadherny ale je otazka v jakem jsou stavu. A pak i případná oprava, povětšinou nesehnatelne dily..nebo předražene.

Actidamp stavebnice neni ale desku udela kohout za par korun a zbytek GES.

Web

Re: Jaky zesilovac pro RS 538?

K těm bednám - nedávno jsem někomu chystal sadu kondů na výměnu, byly tam jestli se nepletu složené kondy 8uF, 5uF, 40uF a 100uF bipolár - z Roedersteinů a podobných impulzáků to vyšlo na obě bedny dohromady asi na 500,-.

Web

Re: Jaky zesilovac pro RS 538?

jj, ty vintage kousky jsou nektere hodne pekne! Samotneho me to moc laka, ale je to presne jak pises. Ale na nektere kousky dava prodejce dobu cca 14 dni na vyzkouseni, nekteri dokonce davaji i 6 mesicu zaruku. Hodne casto to prodavaji prodejci se starsi technikou. Kdyz nebude zadny konkretni tip, tak mi nezbyde nez nez takoveho risknout...

Sendy: Ta cena je za 8x 1M, 2x 4,7M, 2x47M, 4x10M a 2x2M2, vse jsou to ES svitky. Kdybych dal do basove casti bipolary, tak je to o 300 mene. Ja bohuzel nemam tolik starsich zarizeni odkud bych to vybral. Spis jsem chtel vedet zda usetrit za ty bipolary pro basaky a nebo tam dat taky svitky a uz se o to pak nekolik let nestarat? Pokud ten rozdil pujde poznat, tak uz me ty 3 stovky nevytrhnou...

Vy co opravujete audio zarizeni, nemate nejaky zesik na prodej? smile

Re: Jaky zesilovac pro RS 538?

Máš po ruce schéma té výhybky ?

Stav těch vintage kusů - čest výjimkám, ale mnoho z ebay nebo allegro, aukro atd. mi prošlo po koupi rukama a málokdy byly 100% bez problémů. Prostě 20 a více let stará technika mívá své mouchy, které jsou někdy pracně odstranitelné.

Web

Re: Jaky zesilovac pro RS 538?

Vyhybky jsou tady na webu:
http://www.repromania.net/forum/viewtop … p;start=20
Ridil jsem se prispevkem ransoma ktery je vespod toho vlakna a alespon misto jednoho kondu 22m jsem to "poskladal" z 2x10M a 1x 2m2, vyskovou sekci jsem pocital s temi 1M, abych mel co nejpresneji hodnotu kapacity.

Re: Jaky zesilovac pro RS 538?

Obrázek nevidím sad.
22uF uxistuje v kuse, nebo se dá použít 2ks 10uF v kladné toleranci, 20uF bezpečně stačí. Místo 8x1uF používám 2ks impulzáky 3u9 paralelně, mají typicky 4,04uF (celá várka 700ks byla neuvěřitelně shodná).
Vzhledem ke kvalitě repro z toho není třeba dělat kovbojku, jsou tam ARZ460x ?

Web

Re: Jaky zesilovac pro RS 538?

To je divne ze ho nevidis, je na tom linku trochu vic dole, i na prvni strance toho postu ho najdes...
Osazeni je ARV 3608, ARZ 4608 a 2x ARN6604.

(upravil Hippo007 11. 1. 2013 11:33)

Re: Jaky zesilovac pro RS 538?

Nevidí ho, protože není na repromanii přihlášený

Re: Jaky zesilovac pro RS 538?

Aha, nedoslo mi, ze je to na jinem foru smile

Dnes jsem bedny rozebral, jelikoz jedu zitra pro svitky a pres vikend se do toho pustim...
Docela jsem nechapal, ze menice nemaji zadne tesneni mezi jejich kosem a ozvucnici. Taky ten plech na kterem drzi vyskac a stredak by zaslouzil 2 srouby navic. Jsou jen na boku toho plechu, ale na horni a spodni hrane neni nic. Jedna vyhybka mela spatne osazeni kondu na vyskove casti, misto 2 uF tam byl jeden kond s kapacitou 100n. Ve druhe vyhybce uz je to podle schematu. Na jedne vyhybce byly hovnaky popraskane a jejich kapacita byla 2,5x vetsi nez mela byt. Na druhe poprsakane nebyly a mely 2,5 uF misto 2 uF.  Ty polarizovane elyty jsou fakt silenost, vsechno to vyhazim a budou vsude svitky. Nataham uvnitr bedny silnejsi kabely, polechtam DPS vyhybky pajkou kvuli studenakum, promerim prechodove odpory prepinacu a hodnoty rezistoru. Promerim odpor civek, zrenovuju zavesy ARNek, vymenim zlute kaloty za cerne a repro i s tim plechem utesnim silikonem nez je namontuju zpet. Jeste koupim lepidlo na drevo a obtahnu vsechny spoje v rozich ozvucnice zevnitr, at mam jistotu, ze nikde nebude foukat.
Uvazuju jeste nad pridanim tech 2 sroubu na ten plech na celni stene, co myslite? Podle me tam muze foukat okolo, ale zas nechvi moc kazit originalni stav beden...
Taky uvazuju co s dvojkolikem, jestli ho vymenit za sroubovaci terminal a nebo to nechat tak? Prechodovy odpor je v klidu, nevypada ani zaoxidovane, jen si rikam, jestli se v tom konektoru moc nezmensuje prurez vedeni.
Taky me dost zarazilo tlumeni igelitem.. Nebude lepsi to vycpat alespon vatelinem, nebo to nechat tak? Nezkousel nekdo nahradit ten igelit necim jinym? Sinclair pise ve svem clanku, ze by se tlumeni melo zachovat, ale ta folie je na me moc zvlastni...
Kdyztak dejte vedet jestli jsem na neco nezapomel nebo co by bylo jeste dobre udelat, kdyz uz jsou otevrene, at do nich pak nemusim lezt znova.
Diky!

(upravil Yethy 6. 1. 2013 10:06)

Re: Jaky zesilovac pro RS 538?

Tak repase beden se blizi do konce, dnes vecer to poskladam, jeste musim pockat az se vsakne regum do zavesu ARNek.
Mam dotaz k puvodnimu tematu a to je zesilovac pro tyto repro.
Mam na vyber Transiwatt 140S za 1500 a nebo Hitachi HA 250 za 2000, ktery pry je po dolozitelne kontrole v service.
Ktery z nich bude lepsi? Designove se mi libi Hitachi, ale vubec nic jsem k nemu na internetu nenasel, je ze by mel byt ze 70. let, ale neznam ani vykon... Jedinou jeho vyhodou je, ze je na prodej ve stejnem meste jako bydlim, takze bych jej mohl lehce vyzkouset primo na svych bednach.
Znate nekdo ten Hitachi? Je to dobry zes? Ktery z tech 2 by jste volili?

Příspěvky [1 až 20 z 21]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Jaky zesilovac pro RS 538?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£