Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 4)

Audioweb.cz » Sluchátka » Ktore sluchatka vybrat??

  Stránky: ««« 1 2 3 4 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 66]

(upravil mechanik 6. 8. 2012 21:14)

Re: Ktore sluchatka vybrat??

Antonio, často je to tak ako píšeš, no ked som kúpil ESI juliu tak som počul že to proste hrá inak než som bol dovtedy zvyknutý, potom o niekolko dní som ešte doniesol druhý PC s creative aby som mal istotu, vypočul som jeden úsek na creative a hned za tým na ESI a tie rozdily tam vážne boly

raz som takto vymenil kábel a nový hral všetko lepšie než starý (už to je podozrivé) potom o pár dní som tam dal starý a nič, žiaden rozdiel big_smile

Re: Ktore sluchatka vybrat??

Milan: T500 jsem neslyšel, ale co jsem na netu četl tak oproti SRH440 jsou basovější. SRH440 hrají "rovně". Většinou SRH440 zvukově upřednostňují před T500, ale prý jsou T500 pohodlnější ... Tady https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=14618 je mini recenze co jsem psal.

Web

Re: Ktore sluchatka vybrat??

Milane, špatně čteš, všechno co mám, jsem napsal. Ty operáky jsi měnil jak? Ty si pamatuješ jak to hrálo řekněme před 5min?

Re: Ktore sluchatka vybrat??

antonio: když jsem zkoušel rozdíl mezi přehrávači (DVD vs. CD player) tak rozdíl byl slyšet. Když jsem zkoušel přehrávač mp3 (sandisk sansa fuze, který je řekl bych vynikající) a dvd panasonic DMR-E65 + NAD na sluchátkách. Rozdíl byl akorát v tom, že NAD měl podstatně vyšší výkon a tím i dynamiku. Co se týče detailu a prostoru tak rozdíl byl, až když jsem pustil klasické CD vs. Mp3, ale nebylo to nic "extrémního". U zesilovačů jsem taktéž poznal rozdíly, je to všechno subjektivní (podle mě). Někdo to řeší, někdo ne. Já už to neřeším. Buď se mi to líbí nebo nelíbí …

Web

Re: Ktore sluchatka vybrat??

Nevím co teď konkrétně myslíš, Tondo. Jestli to nebyl žádný rozdíl, je někde chyba. Pak by přece nikdo nekupoval zvukový karty. Ty operáky sem měnil jediným možným způsobem. 5 minut to netrvá. Ale chápu na co narážíš a čekal sem to, proto sem psal, že to bych při slepém testu nepoznal. Měl sem X typů. Někde rozdíl byl slyšet víc, někde vůbec. Pokud se měnil bipolar za bipolar atd a bylo to uz něco slušnějšího, sem si vědom, že si rozdíl můžu i vsugerovat a jestli to rozdíl byl, nevnímal sem ho. TO by to muselo jít hned přepnout, což asi jde udělat jediným a podstatně dražším způsobem než tam dát rovnou nejlepší co jde. Kdo by stavěl druhý stejný HTPC kvůli testu operáků, že jo. smile Když to ale bylo default a dal sem tam něco za násobeky ceny původních, dalo se to identifikovat. Myslím, že někdo s trénovanějším sluchem by to mohl dát i naslepo. Samozřejmě různý karty jako takový dělaly větší rozdíly než měnit operáky.
Kritik: pořád nad tím dumám a přemýšlím, jestli by nestálo za to koupit spíš SHR-840 nebo AT A500. Nejraději bych si koupil něco otevřenýho, ale vůbec nemám potuchy, jakej kravál to dělá do okolí sad

Web

(upravil jacq 7. 8. 2012 21:19)

Re: Ktore sluchatka vybrat??

Ja jsem si myslel, ze mam rad nejaky typ zvuku, ale az kdyz jsem slysel par sluchatek, uvedomil jsem si, co se mi libi a co hledam. Proto bych urcite sherwoodovi doporucil sluchatka pokud mozno poslechnout.

Mam to podobne jako antonio... kdyz sluchatka stridam bezprostredne po sobe, jsem schopny zapamatovat si rozdily. pak uz si jen pamatuju ten rozdil, v cem byl, ale kdyby mi ted dal nekdo ve slepem testu jen jedny z nich, asi bych nepoznal, ktere to jsou (kdyz pominu to , ze sluchatka se daji poznat podle toho, jak sedi na usich). Cim vetsi prodleva, tim mam nepresnejsi usudek.

ps: nejvetsi pruser bylo, kdyz jsme porovnavali "empetrojky" - bezpecne jsme vsichni urcili 128kb, horsi to bylo s 192 (jen urcite pasaze skladby a jen bezprostredni prepinani) a rozdil mezi 320 a flac jsme neslyseli nikdo sad

edit:
milan: vsechny otevrene, co jsem mel, jsou ven slyset docela dost. doma mam otevrene, v praci zavrene (kvuli tlumeni okoli a abych nerusil kolegy)

(upravil Kritik 7. 8. 2012 21:26)

Re: Ktore sluchatka vybrat??

Milan: SRH440 mají perfektní útlum do okolí! Na netu jsou právě dost vychvalovány. Dokonce mají "lepší" útlum než ATH-T500. Pokud Ti můžu poradit, objednej si např. T500 přes e-shop a jak Ti nebudou sedět můžeš je vrátit do 14 dnů.
Ohledně SRH440 & SRH840 tam je podle mého názoru rozdíl mezi náušníky a lepším polstrováním hlavového mostu. Repráčky mají úplně stejné, ale neslyšel jsem SRH840.

SRH840
https://i.postimg.cc/tnG0B4Ng/2087765.jpg

SRH440
https://i.postimg.cc/tsSLL5Nw/2087767.jpg

SRH840 & SRH940
https://i.postimg.cc/PN1nP1dv/2087768.jpg


edit: otevřené sluchátka dělají kraval. Stačí, když mám v práci KPP a nedá se to poslouchat, protože v kanclu hraje rádio, vyzvánějí telefony. Když přidám trochu volume tak to zase řve do okolí a ženské v kanclu se na mě otáčejí, že mi to řve big_smile Takže uzavřená sluchátka jsou pro mě ideální, hlavně doma když si chci pustit nahlas hudbu. Tak tím aspoň nikoho neomezuji.

Web

Re: Ktore sluchatka vybrat??

jacq: ja si je bohužel taky poslechnout nemuzu. Do Brna je hodně daleko a zase to nestoji tolik, takže když prostě nebudou sedět, myslím, že je někdo koupí. Pokud to Antonio myslel takhle tak pak ano. Stím nemám problém souhlasit. I když myslím, že integrovanou zvukovku od ST bych snad poznal i poslepu. Tak na otevřené se raději vybodnu. Sice to mám hlavně na domu, ale PC mám v obýváku a gauč je jen kousek. Asi by se to rušilo navzájem. Mě televize a já drahou polovičku.
Kritik: Kdyby to bylo takto, tak bych samozřejmě raději 440. Ale udávaj jinej rozsah i citlivost. To ale nemusi nic znamenat. S tím útlumem to zase nemusím přehánět. Momentálně mam zavřený Philipsy za 300 a je to celkem ok. Věřím, že všechny z těchto uvedených modelů budou v tomto lepší. Vrátit je do 14dnů je řešení, ale pokud to nebude vyloženě nutné, tak bych se tomu rád vyhnul. headphones.cz se zdá jako solidní firma, tak bych nerad postupoval takto. Trochu sem zagooglil a kokám, že všechny ty sluchátka jsou frekvenčně dost nevyrovnaný. To sem nečekal.

Web

Re: Ktore sluchatka vybrat??

Milan: Abych porozuměl problematice, vyměníš-li operák, které parametry zvukovce změníš, v jaké škále a v kterém měření to můžeš vidět? Krom toho, co (jaké rozdíly) vlastně vnímáš?

jacq: vítej mezi hluchoně smile

Re: Ktore sluchatka vybrat??

Tak rozdíl mezi mp3 a flac neslyším taky smile

Web

Re: Ktore sluchatka vybrat??

Vnímám zvukové rozdíly. V jaké škále a v jakém měření to mohu vidět je mi úplně jedno. Líbí/nelíbí. Nemám potřebu do toho pronikat a rejpat se v grafech, aby pak bylo snadné si rozdíl vsugerovat na základě uvedené rozdílnosti. Sem uživatel, tak řeším to, co mě zajímá a nic jiného. Někteří pak dopadaj tak, že jsou schopní na základě datasheetů přesvěčovat někoho, kdo slyšel rozdíl  o tom, že žádný rozdíl neslyšel. Tak bych nechtěl dopadnout.

Tak nakonec objednané AT A500. Snad nebudu litovat. Rozhodoval sem se ještě mezi BD 770 a SRH840. Snad je nebudu muset měnit.

Web

Re: Ktore sluchatka vybrat??

Dobrá volba.

Web

Re: Ktore sluchatka vybrat??

Doufejme. Když vidím ceny na Amazonu, kde třeba AD700  stojí zhuba stejně jako SRH440 (u nás 2xSHR440 za jedny AD700) a AD300 o 1/3 mín jak SRH240 (u nás v opačném poměru), docela mě to zarazilo. Možná si dovozce škáluje třídy jak se mu hodí a možná je marže to, co na čem se zakládalo jeho doporučení. Co už no. Říkal, že jak nebudu spokojen, že mi je rád vymění, tak uvidíme/uslyšíme

Web

Re: Ktore sluchatka vybrat??

Tak tam mají ty AT za perfektní ceny. Hned bych bral ATH-A700.

Web

Re: Ktore sluchatka vybrat??

Taky sem na to koukal jak blázen. A700 za 89 USD je teda síla. Vím, že to nejde přepočítávat, ale u nás je cenově adekvátní Shure cenově o řadu jinde a to mi připadá zvláštní.

Web

Re: Ktore sluchatka vybrat??

Milan napsal:

Nemám potřebu do toho pronikat a rejpat se v grafech, aby pak bylo snadné si rozdíl vsugerovat na základě uvedené rozdílnosti.

Třeba by jsi pak přišel na to, že si není vlastně co vsugerovat (a že to třeba už děláš). Ale jinak uznávám, že když hraju přes Maya44 jsem takový spokojenější. smile

(upravil Milan 13. 8. 2012 19:18)

Re: Ktore sluchatka vybrat??

Hele možný je úplně všechno. Dokud se ale nepřesvěčím o opaku, budu tomu věřit dál smile


No už sem minimálně přišel na to, proč ekvalizuješ sluchátka. Philipsy za 300 mě ani nenapadlo ekvalizovat a nový, mnohem dražší jsou bez ekvalizace pro mě obtížně poslouchatelný. Má to nějakej peak někde nahoře, což sice může znít efektně a prostorově, ale mě to připadá jako pěkný peklo, takže tady hejbu šoupátkama v ekvalizéru jak blázen. Jinak ale krásná, maximálně pohodlná a výborně zpracovaná sluchátka vyrobená v Japonsku. Prioritou je ale zvuk a tak tomu dám ještě nějaký čas na rozehrání, ale myslím, že to nezmizí úplně i když se to částečně zlepšilo a tak asi využiju možnosti výměny.

Web

Re: Ktore sluchatka vybrat??

rozehrání = než si na to CNS zvykne? lol

Re: Ktore sluchatka vybrat??

ikdyz bylo na tema "zahorovani" reproduktoru napsano dost protichudnych nazoru, ja proti zahoreni nejsem... A sluchatka maji vyhodu, ze do nich muzes pustit sum i pres noc doma a rano je mas pripravene smile
Mi (minimalne subjektivne) zahoreni sluchatek pomohlo. Hned po vybaleni jsem asi hodinu poslouchal par oblibenych skladeb a byl jsem nervozni z jejich reprodukce. Tak jsem je sundal z hlavy, pustil do nich generator ruzoveho sumu a druhy den rano jsem zacal znovu poslouchat. Mozna jen odpocate usi? Jiny atmosfericky tlak a vlhkost? Ale byl jsem pri poslechu mnohem spokojenelsi a je tomu tak doposud.

Ekvalizer me nenapadlo pouzit, beru je takova, jak je vyrobce zamyslel, nicmene za pokus by to mozna stalo - jak to merite? uchometricky, nebo mikrofonem? Z jake vzdalenosti a jak tlumit druhou musli?

Re: Ktore sluchatka vybrat??

ráno/večer a odpočaté uši klidně souhlas, taky si tak často připadám.

Příspěvky [21 až 40 z 66]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 »»»

Audioweb.cz » Sluchátka » Ktore sluchatka vybrat??

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£