Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 4)

Audioweb.cz » Sluchátka » Ktore sluchatka vybrat??

  Stránky: 1 2 3 4 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 66]

Téma: Ktore sluchatka vybrat??

Dobry den, hladam sluchatka v cenovej kategorii okolo 60 eur a nasiel som tieto modely: Shure SRH240, AKG K 99, Fostex TH-7, Sennheiser HD 228.
Co myslite ktore vybrat pre prevazne domaci posluch a sem tam cestovanie?

Re: Ktore sluchatka vybrat??

já osobně mám slabinu na sluchátka Sennheiser, já bych volil tyhle.

Re: Ktore sluchatka vybrat??

Uz som ich pocul, pacia sa mi super bassy a dynamika zvuku, zasa mnohi tvrdia ze so stredami a vyskami je to horsie...

Re: Ktore sluchatka vybrat??

S těma Shure taky neuděláš chybu. Jsou ale myslím menší.

Re: Ktore sluchatka vybrat??

http://hifi.slovanet.sk/bb/viewforum.ph … ea3925ea9e

Sennheiser jsou známý hlavně svojí přebasovaností, pokud to mas rad, jdi do nich. Za 60E se asi tolik nepoměješ ale i tak to bude asi lepší než ty bedny co sis chtěl koupit. Kup si ale velký sluchátka. Domaci poslech a použití na portable technice se spíš navzájem vylučuje. Taky nezaponeň na nějakou zvukovku. pokud to budeš budit integrovanou zvukovkou, nebude hrát dobře nic

Web

Re: Ktore sluchatka vybrat??

Těch možností na domácí poslech bude spousta, protože je mnohem snazší si vyhrát s ekvalizérem. Přenosná sluchátka by samy o sobě měla hrát dobře i bez EQ, takže je větší potřeba si je předem poslechnout, obrovský podíl na výsledném zvuku bude dělat ale opět dobrý EQ v přehrávači.

A co se týče integrovaných zvukovek, jsou kvalitní natolik (alespoň ty současné co já znám), že rozdíl nepostřehneš, leda, že by sis ho vnutil.

Re: Ktore sluchatka vybrat??

Tak teda vzdam sa pocuvania na cestach. AKG K 99 dost chvalia kvoli zvuku, ale takisto som pocul chvalu na Fostexy TH-7 a pocul som par Shuriek tak sa neviem rozhodnut.....

(upravil Milan 5. 8. 2012 14:14)

Re: Ktore sluchatka vybrat??

Tondo, asi nerozumím, jak si to myslel, protože pochybuju, že by sis myslel, že integrovaná zvukovaka je dostatečně kvalitní. Mezi integrovanejma zvukárnama jako takovejma asi zase žádný extra rozdíly nebudou, ale pokud se použije něco trošku slušnýho, od integrovaný je to neskutečnej rozdíl. EQ? Proč? Přenosná sluchátka by měla být horší už jen z principu než circumaural. Pokud samozřejmě budeme porovnávat porovnatelné

Osobně mám vyzkoušenýho Asuse Xonar ST - ten je výbornej a i sluchátkáč je super. Pak Audiotrak HD2. Taky nebyla špatná, ale o něco horší byla. zase se dá ale kolikrát sehnat jetá za super cenu. A teď mám externí Audiotrak Prodigy Cube a vzhledem k ceně nový jsem s ní maximálně spokojenej. Jde o to, co máš za nároky, ale s celkovou investicí 4000, což není zase tak daleko od těch beden M-audio by sis mohl zajistit velmi slušnej poslech. Ale i ty Shurky SRH-240 jsou docela chválený, takže chybu bys snad neudělal. je potřeba si ale hlavně ujasnit použití a to jestli chceš uzavřený nebo otevřený.
PS: toho poslechu na cestách asi zase není potřeba se vzdávat. jen je potřeba počítat s tím, že jsou velká, a že třeba na mobilu nebo nějaký MP3 ten zvuk asi nebude o moc lepší jak levný sluchátka. Když je špatnej zdroj, nebude hrát nic.

Web

Re: Ktore sluchatka vybrat??

Ak sa nemylim tak tie AKG K 99 su polootvorene a Fostexy TH-7 a Shureky SRH240 su uzavrete. Mne je to ci su polootvorene alebo uzavrete jedno, sice viem ze uzavrete mozno budu mat viac bassov ale aj polootvorene maju vyhody. Sluchatka chcem pouzivat hlavne doma, na pocuvanie hudby na PC-cku (ratam aj s novou zvukovkou). Poziadavky: vyrazne vsetky frekvencne pasma, dobry komfort nosenia.

Re: Ktore sluchatka vybrat??

Milan napsal:

pochybuju, že by sis myslel, že integrovaná zvukovaka je dostatečně kvalitní... od integrovaný je to neskutečnej rozdíl.

Já si to nemyslím, já to totiž reálně neslyším, má-li být kvalitní zvukovkou ESI Maya/Juli@ pak rozdíl oproti IZ na Asus P8Z68-V LX poslechově a nezaujatě fakt není. To samé u mé dřívější desky Gigabyte. Sluchátkáč bych si v životě nestavěl natož kupoval, ledaže bych si blbě koupil 600Ohm sluchátka a/nebo zvukovka na ně nestačila.

EQ? Proč?

Po zkušenostech s Gradama to vidím jako nutnost pro většinu sluchátek, mají-li hrát lépe bez toho, aby se člověk stále dokola sháněl po jiných. Místo toho vidíš nesmyslné snahy o rozehrávání, měnění kabelů apod...

(upravil Milan 5. 8. 2012 20:31)

Re: Ktore sluchatka vybrat??

Tak to Tondo už chápu, proč si myslíš, že sem rozmlsanej. I když porovnám zvukovky, který mi prošly kompem, tak od integrovaný bych to rozeznal kdykoliv. Měl sem X desek, i poměrně drahejch a mimo mainstream, ale i když sem místo integrovaný dal obyčejnou SB X-FI, bylo to rozeznatelný okamžitě a to to není žádnej zázrak. Následná Juli@ nebo Audiotrak byly o pěknej kus dál a z mýho pohledu Asus Xonar ST s LM49720 zase o kus dál a suveréně nejlepší sluchátkáč. Na kartu velmi slušnej. Jestli ty rozdíly nevnímáš, tak to fakt nechápu.
S tím EQ sem to nikdy nezkoušel. Mám tu zatím jen levnější, ale poslouchatelný circumaural Philipsy a i na těch to byly rozdíly markantní. Ekvalizovat mě to ale nikdy nenapadlo. Uchometricky mi nepřišly nějak křivý. To ty Grada jsou tak křivý? Ted se chystám koupit něco lepšího. Asi ty SRH-440, který stojí mnohonásobek toho co mám, ale osobně věřím, že pokud porovnám to co mám na zvukovce a nový na integrovaný, že budou lepší i ty levný sluchátka na tý zvukovce než dražší na integrovaný. Je to jen doměnka. Časem vyzkouším a dám vědět.

Web

Re: Ktore sluchatka vybrat??

Jestli Ti můžu poradit, tak bych koupil Ty shure SRH240. Sám mám SRH 440 a jedinou nevýhodu vidím snad v tom, že vněkterých skladbách jsou slyšet "sykavky". Slyšel jsem AKG 77 a ty mě vůbec nesedly.

Web

(upravil Milan 5. 8. 2012 22:08)

Re: Ktore sluchatka vybrat??

A nemůžeš k těm 440 něco říct? Srovnával si je s něčím, nebo jsi je objednával "na slepo" ? Jak jsou na tom s pohodlím? Mám širší škebli, tak se raději ptám, protože by mi asi nemuselo všechno sednout. Neslyšel si někdy Audio-Technica ATH-T500 ? CO se ti nelíbilo na těch AKG? Přecejen stojí půlku, takže to není uplně porovnatelné, ale...

Web

Re: Ktore sluchatka vybrat??

smile Ty 440 se "nedají" srovnat jak zvukově tak pohodlím s AKG 77 ...
SRH 440 jsem objedával v obchodě kde jsem si je nemusel koupit, pokud by mi nevyhovovaly. Rozhodoval jsem se mezi T500 a SRH 440, nakonec jsem koupil Shure (pro jejich skladnost, vyměnitelný kábel a "rovný" zvukový přednes).
Co se týče pohodlí tak jsem si dokoupil ještě viz. http://adavid.webnode.cz/shure-srh440/s … ng-comfort vyšlo to asi na 700 kč včetně pošty. Pohodlí je perfektní. V práci je mám na uších i několik hodin, ale nesmí být vedra big_smile

Web

(upravil jacq 6. 8. 2012 10:21)

Re: Ktore sluchatka vybrat??

sherwood: jestli mas moznost (nemas to daleko), zajed do Brna do prodejny headphones.cz - muzes si tam ty sluchatka vyzkouset, treba rovnou i na svem zeleze.
Z uvedenych jsem neslysel ani jedny, ale verim, ze vylozene pruser nebudou zadna. Ale to, jak ti sednou (zvukove i na hlave), si musis zkusit sam. Jako prenosne se mi jevi nejvhodnejsi ty sennheisery.

edit:
milan: ty audiotechniky jsem slysel zrovna nedavno. Bohuzel jen na "empetrojce", takze bez dynamiky. S lepsim zdrojem signalu asi budou hrat lepe. Docela dobre tlumi okoli, jsou pomerne detailni, mozna maji trosku sklony zduraznovat vysky, nemel jsem je moc dlouho, na muj vkus velky pritlak (asi proto tlumeni okoli) a davaly o sobe na hlave vedet, nevim, jestli jen tim pritlakem, nebo i hmotnosti. V zasade ale pohodlne, myslim, ze za ty prachy to nejni spatne.

Re: Ktore sluchatka vybrat??

Kritik: A ty T500 byly zvukově horší? každopádně děkuju za info.
Jacq: díky za názor, ale na tom mp3 přehrávači asi těžko něco soudit.

Web

Re: Ktore sluchatka vybrat??

jacq: do Brna to mam strasne daleko, no myslim ze si nakoniec objednam asi tie Shure SRH240

(upravil mechanik 6. 8. 2012 17:16)

Re: Ktore sluchatka vybrat??

antonio, to je divné, ja som počul obrovský rozdiel pri creative sound blaster live 5.1 (a to neni integrovaná)  oproti ESI julia a teraz mám essence ST ktorá má lepší prevodník a OZ a ked mám na všetkých miestach LM49720 tak to rozoznám dokonca dobre aj od pôvodnej verzie na konci s JRC2114

Re: Ktore sluchatka vybrat??

Možná by se opět hodily slepé testy, vidím to tak, že vsugerovat si lze ledacos, u mě to zkrátka tak nefunguje, ani na upíry nevěřím... A co se týče měření, nemůže to být otázkou frekvenčního průběhu nebo zkreslení, to je mnou změřené a podobné a zanedbatelné.

(upravil Milan 6. 8. 2012 21:20)

Re: Ktore sluchatka vybrat??

Pak máš bud neco s ušima nebo s aparátem a nebo máš zázračnou integrovanou zvukovku, který se mi nedostalo ani na desce za 5k. Ale jsou i dražší a lepší desky. Nevím co máš. V xonaru ST sem zkoušel asi 6 různých typů operáků a rozdíly to byly postřehnutélné. Ve slepém testu bych asi měl problém poznat jednotlivý šváby,ale zvukovky jako takový asi ne. Od integrovaný už tuplem ne. Měl sem u toho i pár kámošů, který se o danou problematiku vůbec nezajímají a tím pádem nejsou zblblý a slyšeli to všichni. Na druhou stranu seš štastnej. Od integrovaný byl spolehlivě poznat i skoro základní model xonar. A to na dost špatnym aparátu (ARN312+150+GTC s pochybnou vyhybkou a levnej marantz propojenej 10m kabelem Hama, kterej je asi 1000x přejetej židlí). Fakt nevím kde je u tebe chyba. Stejně tak jako sem neměl nikdy žádnou potřebu cokoliv ekvalizovat (kromě modu na basech v místnoti), takže si mě docela překvapil. S čím konkrétně si prosímtě tu integrovanou kartu srovnával?

Web

Příspěvky [1 až 20 z 66]

  Stránky: 1 2 3 4 »»»

Audioweb.cz » Sluchátka » Ktore sluchatka vybrat??

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£