Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Koutek pro začátečníky » Subwoofer vynechává zvuk!

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [5]

(upravil copaklamo 17. 3. 2011 21:58)

Téma: Subwoofer vynechává zvuk!

Zdravím, jsem v autoradiích uplný laik a proto se tu chci zeptat..
Mám autoradio AEG(vím,je to levný šmejd), dostal jsem ho jako nouzovku od kamaráda po tom co mi ukradli moje autoradio od SONY.
Mám takový problém, mám reproduktory vpředu ve dvěřích,palubce a vzadu zesilovač na který mám připojeny ovály a subwoofer.. v pořádku vše hraje, ale často se mi stává, že při funkci LOUDNESS mi celý zadek (popř jen subwoofer) začne z ničeho nic vynechávat zvuk, často ve skladbách, které více basují  nebo když mám vyplej motor tak mi zadní audio prostě začne vynechávat zvuk, nebo uplně nehraje, pokud razantně nestlumím volume. Baterku mám novou, tak nevím či je to autoradiem, snad mi tedy poradíte smile
Když jsem měl staré SONY tak jsem dal volume na plné pecky s loudness a všechno hrálo parádně, ale v tý době jsem měl ovály zapojený na autoradio a jen subwoofer na zesik, jestli to nemůže být tím.

Díky smile

Re: Subwoofer vynechává zvuk!

Jaký máš průřez přívodních napájecích kabelů pro zesik?

Re: Subwoofer vynechává zvuk!

Misacek napsal:

Jaký máš průřez přívodních napájecích kabelů pro zesik?

2-2,5mm .. ale tyhle kabely jsem tam měl už předtím a hrálo to normálně,akorát ty zadní repráky byly zapojeny na radio a na zesik jen subwoofer.

(upravil PavelTl 18. 3. 2011 16:35)

Re: Subwoofer vynechává zvuk!

A na předchozím rádiu to nedělalo?
Dál je mi divný že když máš na jeden zesilovač připojeny ovály a subwoofer že vynechá jen suwoofer a ovály normálně hrají.

Jinak bych to viděl na špatný přívod proudu k zesilovači. Větší basy zmanenají i větší odběr zesíku ze zdroje, ten udělá na špatném přívodu ztrátu napětí. Tím že klesne napětí na svorkách zesíku vynechá zdroj uvnitř a zesík vypne. Žádný odběr znamená plné napájecí napětí a zesík zas naskočí a po najetí začne hrát.
Tím že ubereš hlasitost snížíš odběr proudu a ztráty na vedení nejsou tak velké aby zesík vypínal.

Sežeň si ručkový měřák a změř napětí přímo na svorkách zesíku. Pomalu přidávej hlasitost a kontroluj jestli klesá napětí. Když ve chvíli kdy začne zesík vypínat se ručička zblázní a bude kmitat od 14V pod 10V je to jasný.

Jakpak máš vyřešený přívod - sílu plusového vodiče, kostra je přes karosérii, nebo dalším vodičem?

Edit: tak je to jasný po tom cos doplnil údaje. Protože předtím zesík tahal jen subík nepotřeboval tolik proudu. Teď tahá navíc i ovály, tedy potřebuje více proudu, který se mu už nedostává. Bude to slabými přívody napájení.

Re: Subwoofer vynechává zvuk!

Tak ti nestačí proudy,jelikož před tím si tam měl připojený jen sub,tak to tak tak dalo,ale s těma oválama to už nestačí a při basech kdy zesik je vpodstatě vybuzen di špiček má velký odběr a ochrana v mněniči ti to vypne. Dej tam silnější dráty. Já mám například v autě 25mm2

Příspěvky [5]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Koutek pro začátečníky » Subwoofer vynechává zvuk!

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£