Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 3)

Audioweb.cz » Návrh, měření, software » měření v limpu

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 60]

Re: měření v limpu

Že ty tam  máš na počítači pustenú muziku alebo pozeráš dáky film? smile)))

(upravil Hazys 1. 11. 2014 17:23)

Re: měření v limpu

V případě notebooku (sracer nabo aušus) to ani nemusí být muzzika nebo film, tam zvukovky běžně počúvajů napájecí zdroje a datové sběrnice. smile

//Tak trochu bokem, nevim jestli sem to tu už ventiloval, taková historka z ozvučování: Zdroj hudby z kamarádovo aušus notebooku, PAčko nešlo dát vůbec nahlas, dycky se něco strašně rozhoukalo. Po úporném hledání problému byl diagnostikován velmi chabý průchozí útlum z interního (podotýkám úplně v ovladačích zakázaného!) mikrofonu v notebooku. Interní mikrofon notebooku je prostě slyšet ve výstupu. Problém řešitelný pouze kladivem a pořízením normálního železa.

(upravil Maladaj 1. 11. 2014 17:44)

Re: měření v limpu

Paráda big_smile zrovna na sraceru to měřím big_smile ještě to vemu do práce na stolní pc ale ten má taky integrovanou zvukovku. Jinak ano samozřejmě že při měření mám ostatní aplikace ztlumené. Ale mě by třeba zajímalo, proč u toho arn nevznikla aspoň trošku typická impedační křivka jako u toho druhého reproduktoru co jsem měřil.
Podařilo se mi ještě vyhrabat nějaký MB Quart a u něho mě taky vyšla celkem pěkná impedační křivka :
http://s15.postimg.cc/n29wykohz/mbquart.jpg

a nějaký výškáč - sice to je k ničemu, ale taky celkem pěkná křivka.
http://s27.postimg.cc/i1brck8hr/Bez_n_zvu.jpg

Jinak díky moc chlapi že máte ty nervy a ochotu někomu pomoct. Dnes už tolik lidí není.

Re: měření v limpu

Na cem mas reprak pri mereni? U me nejlepe postel nebo na zidli s polstarem, plus dej pozor jestli nema magnet zezadu diru - tu nesmis pri mereni ucpat. Mam pocit ze jsem pri umisteni repro pri mereni jen na tvrdy podklad dostal chlupaty prubeh na nizkych kmitoctech.

ruzne DIY repro

Web

Re: měření v limpu

To bylo nějaký piezo ne?

Re: měření v limpu

Mám dva ARM9404 oba nějak hrají, každý jinak, drhnutí není poznat a přesto dávají ještě horší výsledek než tvoje 312

Re: měření v limpu

Mne napriklad ARM9408 išli zmerať ukažkovo a ked som meral ARA9918 tak som sa nešiel domerať. A to som si na istom že system nedrhol. Tá ARAčka je ale vskutku zvláštny reprák. Nech položím reprák ako chcem a kde chcem pri meraní si musím dať pozor či nejde vlak po železnici pol kilometra vzdialenej alebo či nahodou nejde po vedlajšej ceste Tatra s pieskom. Normalne by som si s neho mohol spraviť sejzmografické čidlo. smile))

Re: měření v limpu

To piezo je prosimtě co ? big_smile jinak arn 312 nemá díru a zkoušel jsem ho na posteli a stejnak mě vyšlo to samé : http://s23.postimg.cc/9r0icgmqv/Bez_n_zvu.jpg

Jinak microlan a hrajou dobře nebo to jde poznat ? Přeci jen chci vypočítat hodnoty, kterýma bych potom vypočítal co nejlepší ozvučnici - kus od kusu se liší a nějak nechci počítat s ofiko hodnotama.

Re: měření v limpu

Byly v ful-range bednách a bylo zjevné, že každý hraje jinak, prostě při stereu nebyl definovatelný optimální střed poslechu. Ale normálnímu posluchači nebylo nic divné. Po výměně jsem je měřil a nevykazují žádnou rezonanci.

Re: měření v limpu

Taky dobré big_smile ale vidím že budu muset střílet na slepo a modlit se, aby byl reprák OK. Ještě nerad bych to tu zaspamoval ale jaká ozvučnice by byla ideální pro arn 312 04 ? 80 litrů s 33-35 hz a nátrubek s průměrem 10cm a délkou 18cm ? A kdyby náhodou ARNko bylo nějak špatné tak bych ho nahradil sp-252C a vyřešeno smile teda pokud bude hrát stejně jako ARNko

Re: měření v limpu

Otázka na zkušenější reproměřiče a bednotvořiče: Mohou hodně ztuhlé závěsy (stáří a pod) způsobit takové zatlumení kmit. systému, že rez. hrb z impedanční charky zmizí do nepoznatelného ne/hrbolu?

Re: měření v limpu

mám doma spústu reprakov profi aj hifi dokonca aj také ktoré boli zatopené a membrany im stuhli  no vždy tam rezonančný hrb je. Takže podla mna asi nie možné že by starnutím stohol system do takej mieri aby sa neobjavil rezoanačný hrb.. jedime žeby stuhol strediaci vlnovec na betón ale to nieje za bežných podmienok realne. skôr by sa rosypal.

(upravil BlackRider 1. 11. 2014 19:13)

Re: měření v limpu

S takovým reprákem jsem se ještě nesetkal a myslím si, že závěs a všechny ostatní prvky umožňující pohyb membrány neztuhnou tak, že by zmizel impedanční vrchol, spíše se bude posouvat (směrem k vyšším kmitočtům) a zmenšovat je jeho impedance.

Edit:
djsteve> big_smile

Web

Re: měření v limpu

takže pokud to chápu dobře, tak výsledkem je to, že to někde "dře" a jediné co tam může dřít je cívka - je nějaký způsob jak zjistit zdali to nejře ? nebo z poslechu bych řekl že je ok.

Re: měření v limpu

Ale prd ti dře, vezmi dobrý reprák, nasyp mu tam trochu pylin, ať máš představu jak se to projeví.

Jedno je jisté, ukázal jsi, jak mizerně ti to dole měří, do jakého vstupu měříš? Možná, teoreticky, s dobrou zvukovkou naměříš to samé, ovšem vyhlazené samozřejmě, teoreticky to možné je, byť jsem se s tak posunutou fs u 860x/312 nesetkal, každopádně ten mělký hrb snad i reálný je, tyhle Tesláky mívali obrovské tolerance a jestli tomu vzduch pod vrchlíkem nikde neuniká - chybí tomu perforace... hmm2 Kdoví.

Re: měření v limpu

O něčem podobném se zde už diskutovalo: https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=19122 a je tam ukázka, jak se změní graf, když se omezí pohyb membrány.

Web

Re: měření v limpu

Ještě před konečným verdiktem jsem se rozhodl vytáhnout kmitací systém. Jen bych to potřeboval dnes udělat jenže nemám čím odlepit středičku. sinclair psal někde že se namáčí její okraj vhodným rozpouštědlem - nejlépě nějaký ten toluen apod. Jenže problém je, že tady mám jenom líh a technický benzín - šel by použít ten benzín nebo o musí být jen ten toluen

Re: měření v limpu

Než začneš tahat kmitačku, tak napřed sundej vrchlík a tenkou planžetou zkontroluj  mezeru

Re: měření v limpu

Proč? Dyť jsi řikal, že to hraje neromálně...?

Re: měření v limpu

no divné zvuky z toho jsem neslyšel ale už vím závadu. Jestli se nepletu, tak ofiko arn 312 nemělo díry v cívce že ?

http://s29.postimg.cc/c9v7u4hwj/2014_11_02_22_07_56.jpg http://s29.postimg.cc/oprxnvb8j/2014_11_02_22_08_14.jpg

Jinak jak se to dá opravit ? Někde jsem četl že to stačí odřezat žiletkou

Příspěvky [21 až 40 z 60]

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

Audioweb.cz » Návrh, měření, software » měření v limpu

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£