Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 3)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Hi-Fi preamp

  Stránky: 1 2 3 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 57]

Téma: Hi-Fi preamp

Premýšľal som že postavím môjmu miláčikovi / SPV 100P / predzosik. Riešil som to aj na starom fóre ale nejako z toho zišlo...
Najskôr prepínač vstupov, chcel by som to riešiť cez relé, ktoré odporučujete ? cenovo tak 100sk/ks Prepínalo by sa to tlačítkami ku ktorému by svietila aj ledka,máte nejaký dobrý typ na schému ? stačia tri vstupy
Za prepínačom by šli buď korekcie,alebo už rovno predzosilňovač, tam by som rád použil operák/y OPA a v tom mám trošku chaos,neviem sa rozhodnúť medzi ... 2x OPA177 GPZ   alebo   2xOPA177 GP   alebo   1xOPA2134   alebo   1xOPA2604 ??? napájanie by mali samozrejme stabilizované, zosílenie by som dal okolo 1,5-2,5x
čo sa týka korekcí, stačili by mi bassy/výšky (mali by svoj vlastný operák/y) ale neviem či by tam stačilo použiť lacné potiky RADIOHM ? ak nie tak tam radšej korekcie nedám, na volume bude samozrejme ALPS ale neviem či 2x10k , 2x50k alebo 2x100k ? osobne som pre ten 2x10k ale nechám si poradiť smile
tu je niečo približné, po čom túžim... http://www.elweb.cz/clanky.php?clanek=77

Re: Hi-Fi preamp

Ten preamp se mi nezdá jako nic extra....

Pot 10k kvůli šumu.

Relé Takamisawa RY12WK.

Re: Hi-Fi preamp

jj,preto som si myslel že 10K bude naj pre ten šum...
to relé môže byť síce pekné ale v SOS ho nezohnám sad majú tam len Fujistu, Omron a Meder
Ten preamp ani moc extra byť nemusí lebo na finančné pomery prváka...som rád že tu nemám ticho lol

Re: Hi-Fi preamp

I Omron by šel použít. Zkus si najít nějakej, co padne do stejnejch děr jako má Takamisawa smile

Re: Hi-Fi preamp

takže, strýco googel mi poradil že fujistu = takamisawa smile v SOS som našiel ten RY12WK za 50.-skk s DPH čo je potešujúce tongue dik Frank-u ....takže,relátka by sme mali, potik tiež, ešte ten operák a schému na prepínač vstupov

Re: Hi-Fi preamp

Přepínat musíš na shodných impedancích a pokud možno shodných potenciálech /před a za kontaktem/, jinak si koleduješ o pěkný práskance. Plus obvyklá opatření u cívek relé a separátní zdrojík na jejich napájení.

Web

Re: Hi-Fi preamp

aha,to som nevedel smile tak ma napadá, dať na každý jeden vstup OPA xxxx za to relátka a už len potik na volume a do zosiku... tak by to šlo nie ? alebo aj pred potik dať ešte jeden operák ?

Re: Hi-Fi preamp

Prostě

Cinč - Cs,Rp - Relé1 - OZ - Pot - Rp - OZ - Cinč
Cinč - Cs,Rp - Relé2 -
Cinč - Cs,Rp - Relé3 -

smile

(upravil BobiseK 29. 8. 2007 23:54)

Re: Hi-Fi preamp

po dlhej dobe vyťahujem tento staručičký theard
budem to mať asi takto... na každom vstupe najskôr OZ aby sa dala nastaviť citlivosť a výstupná impedancia bola malá, ďalej relátka, premýšlal som že v nezopnutom vstave by skratovali vstup cez 100R odpor,može byť ? nasledoval by samotný preamp, chcel by som použiť schému z KE 06 - 2006 -str. 25, s tým že si upravím hodnoty odporov v spätných väzbách podľa potreby,odpory v baxandalle upravím na desatinu ( kondy na 10-násobok), za korekciami by som dal zosilňovač na slúchadlá(zajtra hodím schému, operák posílený BD139/140) a výhybku, ešte nemám celkom jasno v deliacej frekvencii a strmostiach, zatiaľ sa hrám v programe foobra 2000 a počúvam... zatiaľ to vyzerá takto : strmosť -12dB/oct. deliaca frekvencia 65Hz, subsonic pre subwoofer http://sound.westhost.com/project99.htm , hodnoty kondikov dosadené podľa tabuľky na 33,2Hz/-3dB, subwoofer by mal ešte svoju hlasitosť, pre jemné doladenie...stade by to už asi postupovalo rovno do cinčov...reproduktory budú d"appolita ARN188 + ARV104 / sub Delta 15"LF  kôli tomu,keby mi chcel niekto pomôcť z výhybkou smile
posledný detail je zdroj, mám tu tri trafká do DPS (myrra) 2x9V/2W ... premýšlam či spraviť tri oddelené zdroje, tak že vinutia do série a ďalej to už poznáte, lm317 a lm337 alebo radšej použiť len dve trafká, vinutia tiež do série ale každé by bolo pre jednu vetvu ? ide mi hlavne o zemiace slučky,aby to celé nebrumelo.... no a teraz,bábo raď smile dúfam že sa čoskoro dopracujeme k serióznemu návrhu, nebránim sa ani zmene jednej alebo viacerých častí ak som to vymyslel vyslovene na píču...chcel som s tým ísť na SOČ ktorá bude už v januári(pre neslovákov,prý mesiac v roku...) sad

Re: Hi-Fi preamp

nebude v januari ale zda sa mi ze niekedy vo ferbuari ci marci

Web

Re: Hi-Fi preamp

Na tři oddělené zdroje se vyser, operáky napájej z pomocného zdroje SPV100P a cívky relé+ledky z druhého, samostatného zdroje.

Web

Re: Hi-Fi preamp

Tak. A nezkurvi layout desky (hlavně země). A budeš spokojenej.

Web

(upravil sinclair 30. 8. 2007 17:33)

Re: Hi-Fi preamp

Nastíním Vám koncepci preampu, jak se pomalu rodí v Aldaxu. Začátek je u baterie kvalitních šroubovacích cinchů na pomocné destičce, která bude umístěna na zadním panelu budoucího zesilovače a bude se pájet přímo na živé vývody konektorů CINCH.
Na této pomocné destičce jsou umístěna v těsné blízkosti vstupů i přepínací relé a dva sledovače, umožňující dále zpracovávat signál na velmi nízkých impedancích. Na této desce vstupů budou umístěny i výstupy REC OUT a PRE OUT s výstupní impedancí 75ohm.
Tato pomocná deska vstupů je propojena s hlavní deskou preampu pomocí dvou samořezných konektorů PFL12 /ovládání vstupů, napájení sledovačů + napájení relé +5V + signál/. Ovládání vstupů šestipolohovým otočným přepínačem s malou pomocnou destičkou s konektorem PFL, šest vstupů je myslím dostatečný počet, počítá se i se "slotem" pro MM-MC předzesilovač včetně jeho napájení, který bude u "line" verze proklemován jumpery.

Na hlavní desce preampu bude modifikovaný třípásmový korektor Baxandall s možností regulaci středního pásma nepoužít a pochopitelně s možností celý korektor vyřadit stylem "bypass".
Potenciometry korektoru bude možné buď zapájet do desky, případně opět pomocí kabelů se samořeznými konektory umístit libovolně kamkoli včetně potenciometru VOLUME, opatřeného vypínatelnou fyziologií.
Potenciometr VOLUME bude možné nahradit 27-polohovým kompenzovaným stupňovým regulátorem, o možnosti jeho objednání se momentálně jedná.
Na hlavní desce preampu bude kompletní napájecí část, umožňující preamp napájet buď přímo z napájecího napětí koncových zesilovačů nestabilizovaným napětím až +/-80V, případně stabilizovaným napětím +/-15V např. ze zesilovačů SPV100P215.
Výstup preampu bude veden jednak přes sledovače na výstupy REC OUT a PRE OUT, jednak opět na nízké impedanci na dva konektory PSH02-02 pro buzení koncových zesilovačů ALDAX.
Jak jsem již předeslal, všechny potenciometry i přepínač vstupů bude možné pomocí plochých kabelů se samořeznými konektory umístit kamkoli podle vlastního návrhu a uvážení, jste-li např. leváci, klidně si dáte regulátor volume na levou stranu zesilovače apod.
Je vysoce pravděpodobné, že se preamp bude dodávat jako stavebnice, opět se všemi potřebnými konektory a 2m plochého kabelu.
Osazení preampu IO ještě není definitivně vyřešeno, vysoce pravděpodobné je osazení precizními paticemi DIP8, operačními zesilovači řady NE553x - patice proto, aby případní fajnšmekři mohli utrácet stovky korun za operační zesilovače, jejichž zvukový přínos nebude adekvátní jejich ceně.

Líbí?

Web

(upravil redyuri 30. 8. 2007 18:23)

Re: Hi-Fi preamp

líbí, cena, kedy to bude na predaj? smile

Web

(upravil sinclair 30. 8. 2007 18:40)

Re: Hi-Fi preamp

Naprosto typické. První dotaz je ohledně ceny. Styď se, doktore smile
Ještě před Vánocemi.

Web

Re: Hi-Fi preamp

Jak to bude ovládané? Mám na mysli přepínání vstupů a celkové on/off. Nějaká logika/uPC s tlačítky nebo nějak jinak?

Re: Hi-Fi preamp

nestydím se smile som študent, nie pracujúci smile

Web

(upravil sinclair 30. 8. 2007 19:02)

Re: Hi-Fi preamp

petr: nic takového. Relátka a otočný přepínač. Vysrat na upc a všecky zbytečný logiky. Jediným luxusem jsou zpožděné relé na výstupech, aby preamp při zapnutí sítě nepráskl.

Web

Re: Hi-Fi preamp

A předpokládaný termín prodeje?

Re: Hi-Fi preamp

sinclair napsal:

Ještě před Vánocemi.

Web

Příspěvky [1 až 20 z 57]

  Stránky: 1 2 3 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Hi-Fi preamp

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£