Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 20 z 21)

Audioweb.cz » Sluchátka » zosilňovač pre sluchátka

  Stránky: ««« 1 ... 18 19 20 21 »»»

RSS

Příspěvky [381 až 400 z 404]

Re: zosilňovač pre sluchátka

ešte by ma zaujímalo, killer a spol, keď ste použili hammond krabičku (nakoniec ju kupim aj ja nejdem vymyšlať s ebayom) ako máte vyriešený zdroj ? v akej krabičke a čím to napájate ? dík
kúpil som toroid 8x 14,5V a rozmyšlal som použiť to, pokiaľ bude zdroj v druhej krabičke, asi nema význam kupovať drahú talemu do toho s nízkym rozptylom, čo vy na to?

Web

(upravil staffy 22. 7. 2013 19:28)

Re: zosilňovač pre sluchátka

Ja to dám do tejto krabičky a trafo použijem toto. Zdroj riešený podobne, ako dávam k Actidampom, len trafo a poistky na DPS. Inak, ja použijem tiež tvoju redukciu, RK09 sú už na ceste, dúfam že to bude ok:)

Prišli mi poťáky z Conradu, na foto je aj moja redukcia, na tento typ nepasuje úplne presne, musel som ten poťák trochu upraviť.
https://lh5.googleusercontent.com/--8Y8 … 000936.JPG
https://lh4.googleusercontent.com/-BvlK … 000939.JPG
https://lh5.googleusercontent.com/-zc1u … 000937.JPG
https://lh3.googleusercontent.com/-056o … 000938.JPG

(upravil staffy 29. 7. 2013 9:39)

Re: zosilňovač pre sluchátka

Tak, dnes sa mi podarilo jeden kus oživiť, bohužiaľ mám offset na jednom kanáli 22mV a na druhom 18mV hmm/ Zrejme som ich "načal" pri pájkovaní, inak AC signál zosilujú v poriadku, zosilnenie cca 4. Na výstupe z prvého OZ je ofset asi 0,01mV.

//Edit: Obidva kusy headampu fungujú, vymenil som LME49990 za OPA132 a ofset je takmer nulový.

(upravil right13 11. 8. 2013 19:56)

Re: zosilňovač pre sluchátka

nezohnal som Neutriky tak som kupil Amphenol ACJS-MV-3 , javia sa celkom kvalitne a jack drzia celkom pevne, uvidim po case
konecne mi prisla objednavka a uz mam aj tantaly, mozem otestovat


P.S.

Konečne som ho dokončil a oživil , offset je nejakých 0,4-0,5mV pri LME49600 + OPA827. Už len zohnať adekvátnu krabičku (hammond ani fisher nemali)

Hodnotenie:

BRUTAL! prvý krát počujem tieto buffre, no zvuk som si v prvej sekunde ihneď zamiloval. Zvukovka mi do sluchátok pri mierne vyššej hlasitosti už brutálne skreslovala a šumela.Zvukovo bomba, pustil som si Militia Christi od Landu , song ktorý mám milionkrat napočúvaný a potom Krysaře a objavili sa mi zvuky ktoré som tam nikdy nepočul, basy sú o DOST pevnejšie a výšky nekričia ani nijako neunavujú. Možno to bude mať na svedomí to JFETové OPA. Výkonovo do nižsích impedancií (32-60R) je to masaker, na urvanie palice.


Už som pochopil prečo používať kvalitné poťáky a prečo Tomáš aj do takéhoto projektu použil ALPS, stačí fakt o mm potočiť volume a z počuvatelnej hlasitosti sa stane nepočúvatelná... Neviem si predstaviť použiť shitný poťák na toto, nabudúce už ALPS nebudem spochybňovať...


ďakujem za projekt, som fakt spokojný !

https://picasaweb.google.com/1083330259 … TSAudioLME

Web

Re: zosilňovač pre sluchátka

Pouzit kvalitny potak do HA nie je nikdy na skodu. Uz len kvoli roznym ruchom atd. o subehu kanalov nehovoriac. Ja osobne dam radsej 10Eur za Alps, ako 2Eur za nejaku cinu alebo co, a o pol roka to vyhodim, lebo nebudem mat na to nervy....

Right nemas nahodou aj sluchatkac od nalimka? Len pre porovnanie ma to zaujima.... zvukove samozrejme.

Re: zosilňovač pre sluchátka

Zdeno, taký test už prebehol -> http://headaudio.weebly.com/1/post/2013 … 49610.html

Re: zosilňovač pre sluchátka

Taky mám ten sluchátkáč, osazený OPA827, no nahodil jsem svůj nový dac s jfety na vstupu a diamondem na výstupu, peru to přímo do sluchátek, neskutečný zvuk, ty buffery hrají parádně, ale diamond je rozhodně lepší. A to slyším prd rozdíly, nicméně tady to je krásně slyšitelné.

(upravil right13 12. 8. 2013 1:09)

Re: zosilňovač pre sluchátka

ten test sa mi nezda objektivny lebo autor v nom vedel cenovy rozdiel medzi jednotlivými strojmi teda veľkú úlohu zohrala aj psychika (neni možné aby drahši nehral lepšie) pričom sú to prakticky totožné datasheetové zapojenia iba nalimkova verzia ma DC servo... ?



P.S. Keď pred vás postavím dva navlas totožné zosilnovače (o tom akože neviete) a na jedno napíšem MADE IN CHINA - 5$ price a na druhe High -End USA super kvadrilinear made in USA by naked Unicorn price 5000$ , ktoré bude hrať lepšie ?

Web

Re: zosilňovač pre sluchátka

P.S. Ten co si postavim sam. smile

Re: zosilňovač pre sluchátka

right13 napsal:

(neni možné aby drahši nehral lepšie) pričom sú to prakticky totožné datasheetové zapojenia iba nalimkova verzia ma DC servo... ?

Nehraje schéma ale konkrétní provedení, návrh dps, použité součástky, zemnění...a to může být slyšet.

Web

Re: zosilňovač pre sluchátka

Hlavný rozdiel, čo myslím recenzent spomínal, bolo trafo 1,5m od DPS, tým pádom sa možno prejavila indukčnosť prívodov - sám neviem, ako sa k tomu postaviť, čo sa to môže na zvuku podpísať.

(upravil LukasX 12. 8. 2013 21:18)

Re: zosilňovač pre sluchátka

Zdroj vás nenapadol? Tomi použil low-cost integrované stabilizátory, kdežto Milan Macurov nízkošumový zdroj. (nižší šum, lepšie potlačenie vf) Ha? wink
BTW. Aj ja momentálne pracujem na preampe/headampe (selfbias, JFet kaskóda ala Borbély, takisto rozkmit ala Borbély/DPA+ Hawksfordova kaskóda, mosfetový koniec ala Hypa300+kaskóda ala Halcro), prevažne celé SMD. wink
right: Tie tvoje konšpirácie sú už naozaj smiešne. To pindanie okolo Alpsu, že tebe stačí obyčajná Ostrava a hľa ho! Prosím ťa už prestaň...

(upravil bogino 12. 8. 2013 22:47)

Re: zosilňovač pre sluchátka

right13 napsal:

ten test sa mi nezda objektivny lebo autor v nom vedel cenovy rozdiel medzi jednotlivými strojmi teda veľkú úlohu zohrala aj psychika (neni možné aby drahši nehral lepšie) pričom sú to prakticky totožné datasheetové zapojenia iba nalimkova verzia ma DC servo... ?

P.S. Keď pred vás postavím dva navlas totožné zosilnovače (o tom akože neviete) a na jedno napíšem MADE IN CHINA - 5$ price a na druhe High -End USA super kvadrilinear made in USA by naked Unicorn price 5000$ , ktoré bude hrať lepšie ?

right13, cenovy rozdiel naozaj nehral v hodnoteni zvuku ziadnu ulohu. Zakladal sice urcite ocakavania, ale nemal vplyv na to, co napisem. Tieto testy NEMUSIM pisat - je to moje hobby, nikto mi za nic neplati - je to cisto v amaterskej, nadseneckej rovine. Skor naopak, stoji ma to postovne, casto do Ceska, za rok sa toho nazbiera ...  Do takychto porovnani idem so zvedavostou a neprichadza do uvahy nic ine len to, ze popisem, ako to naozaj pocujem. Vsetko ine by bolo nefer ku milym ludom, ktori mi SAMI ponukaju zaslanie nimi vlastnenych (a niekedy aj vlastnorucne zostrojenych alebo dokonca navrhnutych) zariadeni. Iny pristup by bol uplnym nezmyslom v tom kontexte, ze to robim ako zabavu na volny cas, z ktorej NECHEM financne profitovat. Mam medzi 40 a 50 a cely zivot pracujem v slusne platenej oblasti. Peniaze v mojich testoch naozaj nehraju ulohu. Len s takymto pristupom je mozne pisat skutocne nezavisle testy.

killerX si velmi vazim, komunikovali sme velmi seriozne, poskytol mi aj viacere pre mna cenne technicke vysvetlenia. Co mi osobne velmi pomohlo, zapozical mi hiFace Two, na zaklade tejto zapozicky som si ho nasledne potom tiez kupil. Citim sa mu byt zaviazany a je naozaj nezmysel, aby som ho v teste ako cloveka poskodzoval.

Hladajte prosim radsej nejake VECNE vysvetlenia. Napr. v tejto diskusii http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=15250
v prispevkoch od peter_spx, ktoreho si tiez velmi vazim (jeden svoj kusok mi pred 2-3 tyzdnami pozical). Som presvedceny, ze Peter vie, preco to pisal. Skuste mu pripadne este polozit par otazok, preco pisal to, co pisal.
Tuto diskusiu na slovanete som nasiel dnes celkom nahodou, lebo peter_spx na nu dnes uviedol odkaz v inzerate  http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=17357 a inzeraty obcas pozeram. Predtym som ju necital.

Na test dvoch vyhotoveni s LME49610 som bol velmi zvedavy. Mna osobne rozdiel v prednese sice prekvapil, ale nejaky rozdiel som ocakaval. Je v podstate nemozne, aby 2 vyhotovenia, ktore maju inu DPS, iny vyber vyrobcov suciastok, iny zdroj, pravdepodobne inu vnutornu kabelaz a jedno ma v ceste signalu kondiky - aby hrali na 100% uplne rovnako. Minimalne v smere svetlost/temnost som nejaky maly rozdiel ocakaval, len som netusil, aky charakter rozdielu to naozaj bude a nakolko pojde o kvalitativny rozdiel. Lebo rozdiel v prednese 2 zariadeni este vobec nemusi znamenat, ze jedno hra lepsie, nez druhe.

Medzicasom som pocul aj FiiO E12. Popis na roznych strankach, trebarz alza.sk obsahuje: "FiiO využíva dvojica vysoko efektívnych operačných zosilňovačov (OPAMP) LME49710 a LME49600, ..." Takto to uvadza vela obchodov a isto to maju z nejakych podkladov vyrobcu. Na strankach vyrobcu sa vsak aktualne pise:
http://fiio.com.cn/UploadFiles/main/Images/2013/5/20130514112233.jpg
Takze neviem, co za opamp sa nachadzal v tom mne zapozicanom E12. Podobnost v prednese s TSaudio Headamp aj HeadAmplifier HA610 tam urcite bola. Otazka je, nakolko vplyva na vysledny zvuk operak, nakolko buffer a nakolko ostatne veci. Len tak pre zaujimavost, E12 mi znel charakterovo tak niekde medzi TSa a HA610, avsak blizsie ku TSa.

Velmi podobne ako HA610 mi znel naposledy testovany JDS Labs C5 s AD8620. Technicke vysvetlenie na to nemam. Charakterovo vsetko vyssie spominane ma spolocne crty v prednese a znie inac, nez napr. PRE4, Dispre II JFET alebo prototyp SPX2010 od peter_spx. Rozdiel je najma v zafarbeni zvukov nastrojov. Vsetko s LME496x0 nadherne vykresluje kovove zvuky gitar, slacikovych nastrojov, ale aj napr. zenske vokaly.

Rozpisal som sa najma preto, aby ste nemali dojem, ze v mojich testoch riesim nejaku "politiku". Naozaj na to nemam dovod. Viem, ze sa moje testy dotykaju ludi, najviac tych, ktori zariadenia sami navrhovali, ale taky je zivot a tak to proste musi byt.

(upravil sinclair 13. 8. 2013 8:49)

Re: zosilňovač pre sluchátka

Výborně a bez cizího zabarvení hraje Ciuffoli v úpravě desky od Bastlecse, je to přímo dělané na ALPS a do Hammondu, diskrétně a koncák se po malé úpravě dá nastavit i do Áčka, nebo hodně otevřeného ABčka. S adekvátním zdrojem to utáhne i 8R reproduktory, ostatně Betaron Vám jistě sdělí své dlouhodobé zkušenosti, měl to postavené jako jeden z prvních. Běhá to od několika Hz do cca 1MHz bez poklesu /s koncovými tranzistory 2SB649A/2SD669A/. Nemusíte se mnou souhlasit, ale já mám pocit, že jakkoli kvalitní OZ má určité zabarvení zvuku /samozřejmě, čím složitější a dražší, tím větší/, kdežto tohle Ciuffoliho diskrétní "čudo" bez jakéhokoli kompenzačního kondenzátoru ho prostě nemá. Anebo má, ale takmalé, že je pod mezí rozeznatelnosti.
Schválně, postavte a uvidíte, poměrně dobře to chodí i s nějakými rychlejšími konci v TO220, třeba 2SA1837/2SC4793 nebo rychlejšími 2SA1930/2SC5171, jen je potřeba je šikovně otočit a namontovat /deska je navržena na koncáky v TO126/.

Ovšem bezkonkurenční sluchátkáč je Pavlův SoundRefiner II. Pochopitelně po vypuštění 75ohm odporu ve výstupu a nahrazením jen ochranou proti zkratu 4R7 nebo podobně. Pokud si zvyknete zapínat zdroj až po zasunutí jacku, můžete dotyčný odpor vypustit.

Web

Re: zosilňovač pre sluchátka

..ano s tím Ciuffoli sluchátkovým zesilovačem je to tak, jak píše Leoš;

Teď po několika měsících poslechu hudby a porovnávání např. s Dispré 2 J-FET, musím se chtě-nechtě kacířsky vyjádřit, že Ciuffoli Headamp je zvukově brilantnější, detailnější. Docela mě ta skutečnost vůči Dispré J-Fet rozčiluje!, protože vím, že se jedná o vyhlášený sluchátkový zesilovač (určitě si ho považuji), který hraje znamenitě, ale nesmím jej prostě konfrontovat s Ciuffoli HA v té podobě, jak jej mám udělaný já.

Čili zájemcům mohu vřele doporučit stavbu tohoto výborného sluchátkového zesilovače – Ciuffoli alá Bastlecs!!, ale s tím, že budou použity dva samostatné napájecí zdroje a místo BD139/BD140 je potřeba osadit MJE15030/MJE15031 ON.
viz  https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?p … 24#p272324

Tranzistory 2SB649A/2SD669A, které mi věnoval Leoš jsem do Ciuffoliho HA nepoužil, ale chci je někdy časem osadit právě do Dispré 2 J-FET. Uvidíme, co se z toho ještě vyklube za zvuk smile

Re: zosilňovač pre sluchátka

Betaron napsal:

Tranzistory 2SB649A/2SD669A, které mi věnoval Leoš jsem do Ciuffoliho HA nepoužil

Použitelné jsou i Fairchild KSA1220/KSC2690 které jsou ještě dostupné..ale nějakou extra změnu jsem nepozoroval

Web

Re: zosilňovač pre sluchátka

2SB649A/2SD669A jsou vynikající a poměrně výkonné tranzistory např. do zesilovačů, kde byly původně KD139/140 či BD139/140 a tímpádem nešlo s napájením přelézt cca +/-45V naprázdno. Musí to ovšem být originály od Hitachi, které se sice blbě shánějí, ale zřejmě někde budou, protože NAD mi je běžně posílal v originálu jako originální ND. U nás v ČR se dají koupit pouze z druhovýroby od CDIL /na ty úplně zapomeňte/, nebo od UTC, které jsou výrazně lepší, při měření téměř stejné jako originály, ovšem každý kus je třeba prověřit na Uceo a hlavně podle SOA na druhý průraz, při Uce=15V a Ic=1,5A se jim nesmí nic stát a nesmí se hnout ani beta, jinak jde o zmetky. Pokud je tedy někde hodláte použít, důkladně si je prověřte, nebo se poohlédněte u dodavatelů starších náhradních dílů a součástek po originálech Hitachi. Originály Hitachi mají přes garantovaných Uceo=160V skutečné Uceo přes 200V a betu při Uce=5V a Ic=0,5A musí mít ještě minimálně 100 i více.
Myslím, že nějakou zkušenost s těmito tranzistory udělal Danhard, mohl bys to rozvést podrobněji prosím?

Web

Re: zosilňovač pre sluchátka

K tomu Ciuffolimu: nemal problém s teplotnou stabilitou? Mám taký pocit, že spolubydla niečo do neho staval a keď sa to ohrialo tak to bolo úplne niekde inde.

Re: zosilňovač pre sluchátka

Betaron napsal:

.....Teď po několika měsících poslechu hudby a porovnávání např. s Dispré 2 J-FET, musím se chtě-nechtě kacířsky vyjádřit, že Ciuffoli Headamp je zvukově brilantnější, detailnější......


No tak to tedy Betarone s tebou musím zásadně nesouhlasit. Že má Ciuffoli barvitější zvuk, to snad ano, ale že by byl detailnější ???? Nechci ti sahat do svědomí, ale to je hóóódně tendanční posouzení. Já mám oba zesilovače také, jak víš, v prakticky stejném provedení, a myslím, že si hodně ustřelil.
     Já toho Ciuffoliho samozřejmě nezatracuji, dokonce si myslím že pro některé aplikace a sluchátka se "zábavnějším" projevem je vhodnější (jednu takovou verzi mám rozdělanou). Ale z čistě audiofilského hlediska z tebou nelze souhlasit.

PS: Pořád ty zesilovače krmíš tím starým CD Technics nacpaným BA4560kami?

Re: zosilňovač pre sluchátka

bastlecs napsal:

PS: Pořád ty zesilovače krmíš tím starým CD Technics ..?

To už jsem naznačoval několikrát, sluchátka i zesilovače jsou mnohem vyšší kvality než zdroj signálu.. smile

Web

Příspěvky [381 až 400 z 404]

  Stránky: ««« 1 ... 18 19 20 21 »»»

Audioweb.cz » Sluchátka » zosilňovač pre sluchátka

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£