Téma: Kompaktný slúchadlový zosilňovač do 150€

Zdravím, keďže si rád vychutnávam hudbu aj na cestách, tak som sa rozhodol doplniť svoj reťazec o nejaký kompaktnejší slúchadlový zos. Prezrel som, aké produkty sú momentálne dostupné na trhu, najviac ma však zaujal Topping L30 II. Dá sa zohnať do 150€ a parametrovo je to masaker. Síce sa jedná o "desktop" amp, ale jeho rozmery by mi umožňovali jednoduché prenášanie v ruksaku s notebookom. Páči sa mi možnosť zmeny zisku a prepínanie módov medzi HA a PREAMP. Chcel by som sa ale opýtať, či niečo takéto je vhodné riešenie? Tu na fóre sa objavil tento zosik: https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=24663, ktorý ma zaujal svojou jednoduchosťou a kompaktnými rozmermi. Ak by sa opravili rozoberané chyby, dal zdroj mimo, použili správne súčiastky, poprípade pridať ochrany, nemohol by sa z toho stať priamy konkurent možno ešte v nižšej cenovej kategórii ako Topping? Majú poprípade takéto domáce stavby ešte zmysel? Alebo je to waste of money a radšej kúpiť hotový, pomeraný produkt? Budem rád, ak mi sem viacerí vyjadríte svoj úprimný názor. Ďakujem.

Merania Toppingu L30 II: https://www.audiosciencereview.com/foru … amp.36027/

Re: Kompaktný slúchadlový zosilňovač do 150€

pokud to chceš na cesty, tak je ideální, aby to řešení bylo co nejvíc kompaktní. Pro tyto účely by mi připadal nejvhodnější sluchátkáč kombinovaný s DACem, čili zvaž třeba toto https://www.amazon.co.uk/dp/B09H39FCTH? … ewire04-21

Re: Kompaktný slúchadlový zosilňovač do 150€

https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?p … 63#p403763

Není co dodávat...

(upravil antonio 15. 10. 2023 20:18)

Re: Kompaktný slúchadlový zosilňovač do 150€

rvx73
Mohlo by to byť fajn riešenie, ale osobne nie som veľmi zástanca bateriek. Radšej by som sa im vyhol, ak je možnosť.

dawsoo
Osobne sa mi veľmi páči toto: https://shenzhenaudio.com/products/trut … ier-dongle
Žiadne batérie, kompaktné rozmery, digitálne ovládanie hlasitosti (človek sa nemusí báť, že zničí odporovú dráhu potenciometra), parametre sú viac než fajn, jediná moja obava je výstupný výkon. Síce to má aj bal output, ale zaujímalo by ma, že ako by to zvládlo nejaké viacej power hungry headphones s vyššou impedanciou. Každopádne dawsoo, chcem sa opýtať, či si myslel priamo tento dac/ha? Lebo v linku je ešte jeden, s rovnakým dac chipom, avšak iný výrobca a krabička, vyššia cena.

Re: Kompaktný slúchadlový zosilňovač do 150€

Z čínských přenosných DACů neměj obavy. Doma mám:
https://shenzhenaudio.com/products/ibas … o-decoding
Připojuju k tomu sluchátka Sennheiser HD 650 (300ohm) nebo MOONDROP PARA (8ohm!) a v obou případech naprosto bez problémů.
Jednoznačný přínos v kvalitě zvuku oproti tomu, když sluchátka připojím přímo k telefonu nebo notebooku.