Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 47)

Audioweb.cz » Smetiště » Jaký jízdní kolo

  Stránky: 1 2 3 ... 47 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 925]

Téma: Jaký jízdní kolo

je zde někdo, kdo se zabývá jízdními koly? chystámsi pořídit kolo a nevím stále jaký
měl jsme dříve jedno horskýkolo, přehazyk od schinamo s řazením pomocí "točítek" na řídítkách a byl jsme s tím spokojený.

na co bych se měl zaměřit při výběru? s cenou za samotné kolo nejdu nějak závratně vysoko... něcokolem 7 tisíc mi musí snad stačit.

Web

Re: Jaký jízdní kolo

Bych ti doporučil nějákýho Gianta a nebo co nejvíc komponent od bejvalýho Morati, ale cenově by ses ani náhodou nevešel. V týhle ceně bych vzal nějákej Maxbike z loňský kolekce ve slevě, ten bude mít za ty prachy kvalitnější vybavení, než letošní. To vybavení by se dalo ještě rozebrat, ale jednak už jsem chvilku mimo kola a druhák si za ty peníze moc vybírat nemůžeš.

Re: Jaký jízdní kolo

Základ je rozhodnout se jestli potřebuješ horský. Pokud jezdíš hlavně po silnici tak je trek/cross jasná volba. Pěšiny a lesní cesty jsou v pohodě, průser nastane až u hlubokýho písku nebo jemnýho štěrku smile. Osazení za tyhle peníze budou základní řady, ale platí tu to samý co u audia - dokud nepotkáš něco lepšího tak ti to bude stačit smile
Večer to pořešíme na ICQ
P.S. - neměl by čirou náhodou někdo zájem o nepoužitý přesmykač Shimano Deore?

(upravil dokken 12. 4. 2009 15:33)

Re: Jaký jízdní kolo

Kolo z minulý kolekce se slevou je dobrej nápad.Můžu doporučit firmu Croxo-Spyder z Chomutova.Dělaj to vše trochu jinak.Kromě běžnejch řad, dělaj individuální zakázky, mixujou sady dle libosti a rám ti nastříkaj jak chceš.A za fakt dobrý ceny.Chce to tam zajet, říct kolik máš peněz a domluvit se.Úplně jinej přístup jak v normálním krámě.Ovšem se 7 tisícema to nemá cenu.To si kup cokoli s hliněným rámem a na minimálně Aliviu, když Deore tak tim líp.V týhle třídě to je putna....
Pokud nemáš na horáka min.15 holí kup si něco z bazaru.
IMHO smile
http://www.croxo.cz/

cross/trek nech spát, tyhle kočkopsi, hybridi ani ryba ani rak stojej za prd, na horáka si můžeš dát třeba tyhle gumy co mám já po městě:
http://www.bikexpert.ro/catalog/images/ … ricane.jpg

(upravil iMartin 12. 4. 2009 15:31)

Re: Jaký jízdní kolo

2 Duwenbleidd: Kolik bysis představoval za ten přesmykač a pro jakej typ klik se hodí?

(upravil chyna.cz 12. 4. 2009 15:39)

Re: Jaký jízdní kolo

taky mě napadla jít cestou DIY.
koukal jsme hlavně do koloschopu u nás v Teplicích
http://www.koloshop.cz/horska-kola-mtb-16/
eventuelně bych si nějakou tisícovku moch přihodit... záleží kolik mi bude vynášet brigádka

nejspíš zůstanu u toho horskýho kola.
důraz budu kláct na kvalitnější přehazky s tím řazenílm ala motorka

Web

(upravil dokken 12. 4. 2009 15:49)

Re: Jaký jízdní kolo

DIY...
postavit si kolo svépomocí není skutečně problém, ale je to absolutní nesmysl.
Nakupováním jednotlivejch dílů nemáš sebemenší šanci se dostat na pultovou cenu.

chyna
promluv si s někým kdo se v bajkách vyzná, zdá se mi že objevuješ ameriku.Viz řazení jako "motorka".V terénu nepoužitelnej princip...atd.
to zas bude vlákno...

Re: Jaký jízdní kolo

Když jsem před třemi roky kupoval kolo, prvně jsem chtěl do 5k, no ale jak v tom začneš slídit, koumat, řazení, odpružení, brzdy... nedá ti to a přenastavíš laťku výš, dostal jsem se tak na 17k a vybral značku PELL'S a nelituju, jsou to krásný kola a spolehlivý. Každopádně platí pravidlo "co zaplatíš, to dostaneš", a to všude, zázraky se nědějí. Záleží jak jseš náročnej a kam s ním chceš jezdit. Řazení určitě ve stylu Shimano Dual Control, tedy pomocí brzdových páček, nic lepšího neznám. No a k tomu co píše Duwe, horský na silnici klidně, původně jsem se taky bál, že to nepojede, ale je to blbost, stačí mít jen dobře nafouklý kola a stačíš i borcům na "galuzkáčích" (máš-li předpoklady). wink No a DIY rozhodně ne, to fakt nemá smysl.

(upravil chyna.cz 12. 4. 2009 15:55)

Re: Jaký jízdní kolo

ok DIY se zamítá. Kde se dá sehnat více kol modelových řad 2008?na koloschopu jich je jen pár i když pěkných.
například http://www.koloshop.cz/horska-kola-mtb- … odel-2008/
http://www.koloshop.cz/horska-kola-mtb- … odel-2008/

jde mi o normální kolo, žádný extra odpružení či speciální ráfky, ale zase nechci kolo z kauflandu
(jednou jsem je v Kauflandu vybaloval z krabic a co kolo, to závada, ale vždy na úplně jiných věcech..)

páčkový řazení jedle mého na pikaču, když jsem jezdil a to jsme jezdíval rád , tak jsem si todle řazení moc oblíbyl. to že je to do terénu špatný je tvůj názor. kolo bude sloužit jako přepravovadlo na nějakých 20km víc fakt ne, občas rekreačně po přírodě.

jak se teda nazývá to řazení co mám namysli?

Web

Re: Jaký jízdní kolo

Tondo, ne že by horský na silnici nejelo, ono jede... ale něco tomu chybí. Nebo přebejvá? smile
Civilnější gumy jsou dobrá cesta - na druhou stranu je to tak 1000 navíc. Trek má ale na silnici pořád navrch (28", užší gumy a výhody s tim spojený) a to znatelně, mám důkladně vyzkoušeno wink.

Re: Jaký jízdní kolo

Duwe: Tak jako samozřejmě, v tom se nepřu. Ještě před horským jsem dlouhou dobu jezdil na silničním, ale zpátky bych ho už nechtěl, když vlítneš do díry (a že jich tu máme), je to markantněji znát a při takovým sešupu z Pradědu se cítím nějak bezpečnějc. wink

Re: Jaký jízdní kolo

Ja by som odporúčal s dvoma kolesami a sedačkou, inak je to trocha nepohodlné. Vy s tým narobíte lol . Trocha drahé, ale merida je tiež fajn

(upravil froggg 12. 4. 2009 17:34)

Re: Jaký jízdní kolo

Já mám kola tři, silniční, horský a trek, kdesi pak ještě polorozpadlý sjezdový a můžu Vám říct, že když si vezmu jedno z těch kol jinam, než je určený, je to hodně znát proti tomu, kdybych si na to vzal to správný. Já si tu jízdu dost znepříjemním a ani pro to kolo to není dobrý. DIY kolo je nemožný v týhle cenovce, známej staví několik let a je už dávno za 100K Kč, kupuje ale i do zásoby, kdyby jednou něco odešlo. A co se dalo, nakoupil právě od Morati. Dobrej nápad je poohlídnout se po lokálních menších firmách, ty se tomu věnujou tak něják víc s citem a maj lepší přístup, croxo tu už padlo, můžu nadhodit ještě kupkolo.cz. To je taky malá firma (i když docela expandujou), která je ochotná, nakombinovat komponenty přesně jak si navolíš. Pak je tu ještě zmiňovaná firma Maxbike, kterou doporučují místní prodejci kol a odborníci na kola, pokud nejsou peníze. Máme i dvě v rodině a nic se nevysírá, šlapou pěkně při pravidelný a správný údržbě.

Na Meridu jsem nic moc pěknýho neslyšel, vývoj víceméně stojí za prd a kola jsou zbytečně drahý. Ale je to věc názoru, nechci tady rozpoutat debatu o tom, co je lepší, horší, dobrý, špatný...

Re: Jaký jízdní kolo

Bejt tebou, tak beru tu druhou volbu. S GT mám dlouhodobý dobrý zkušenosti. Kvalitní rámy a za ty prachy dobrý osazení. V týhle cenovce bude největší kompromis vidle. Dobrý vidlice začínaj někde kolem 5000,-
Když si zajdeš do Koloshopu, tak ti určitě poraděj. Jestli si tam vybereš, tak tam mám 4% slevu, tak to můžem vzít přeze mně. Na řazení mám přesně opačnej názor, než Tonda. Dualkontrol byl původně vyvinutej na silnici a tam taky patří. V terénu bych ho v žádným případě nechtěl. Shimano na to přišlo taky a na novejch kolech už ho prakticky nenajdeš. Já mám řazení páčkový Sram a maximální spokojenost.

Re: Jaký jízdní kolo

Basstl pokud by to šlo tak bych tvé nabídky využil,za ušetřený peníze bude hned tachometr smile

Web

Re: Jaký jízdní kolo

K tomu řazení, měl jsem kolo s tím "motorkovým" řazením grip shift a nic horšího jsem nezažil, líp se mi přehazovalo už na štangli u favorita. Materiál je tam dost namáhanej třením lanka, takže se brzo opotřebují dráhy, vyskakuje to z nich, je to třeba častěji seřizovat a když se to vysere, opravit se to moc nedá a nový to je drahý. Já si nejvíc oblíbil různý řazení, na druhu tak nezáleží, ale aby to nemělo krokovou volbu převodu, ale pěkně jemnou spojitou. Tam se to nemusí hned štelovat, když to trošku ujede.

Re: Jaký jízdní kolo

Já se tedy musím zastat metody DIY. Stavím už tak 3tí kolo (dirt, mtb, bmx) ale z toho důvodu že tam chci mít určitý komponenty a mám  představu jak bude vypadat. Je ale výhodné se dost pohybovat na bazarech a dá se tak sehnat kvalitní zboží(i nové), za solidní ceny. Dá se tak postavit originál s lepší kvalitou než sériovka ve stejnej ceně (Ale hlavě ten pocit smile ). Tenhle způsob je ale pro někoho kdo se tim baví. Když ale potřebuješ slušný kolo a nemáš předem jasný požadavky na určitý komponenty, určitě bych volil výprodeje starších modelů ať už na netu nebo v krámech.Podle mého názoru nejlepší cesta. Za letošní model dáš 7ku a u loňskýho či předloňskýho za ty peníze dostaneš více.

Re: Jaký jízdní kolo

Chyna.cz: není problém, až budeš přesně vědět co chceš (včetně velikosti), tak se ozvi a vyřešíme to.
Buď tam pojedu s tebou, nebo to objednám v jejich e-shopu a ty si to vyzvedneš (a zaplatíš smile ).

(upravil dokken 12. 4. 2009 22:09)

Re: Jaký jízdní kolo

frogg
Nechci tady základat nějakej flame, ale to že froggu nemáš rád krokový řazení je snad žert.Osobně si neumím představit hledat v těžkým sjezdu tu správnou polohu.Právě naopak, zcela jasná jednoznačnost při řazení je žádoucí.Tam ty kvalty musej padat bez jedinýho zaškobrtnutí a to je znakem právě kvalitního řazení.Je absolutně nepřípustný aby se řazení rozeštelovávalo.Pokud jsem žil doteď v bludu, nechám se milerád poučit a vyměnim svý deore xt za sis...
Ovšem stejně si myslím že sis dělal prdel  smile

(upravil froggg 12. 4. 2009 22:15)

Re: Jaký jízdní kolo

Nedělal jsem si prdel, je to tak, jak říkáš. Ale já mám radši to plynulý. Jen jsem řekl co a proč mám radši, ne co je lepší, jestli to tak vyznělo, omlouvám se. Ono ta jasná přesnost je fajn, dokud je. Samozřejmě že u drahých kousků je jasná volba krokový řazení, ale tady se řeší kolo do 7K, kde tyhle krokový jdou brzo do hajzlu a seřídit to bejvá po delší době už nemožný.

Ještě takovej dodatek, to bez kroku je taky lepší pro situace, kdy se celej přehazovací mechanismus chová jinak, třeba v záběru, sice by se samozřejmě přehazovat nemělo, ale když je to třeba, krokáč třeba ani nepřehodí, ale na tom řazení bez kroku si to člověk trošku násilím popotáhne. A platí to i v ostatních situacích, kdy je něco jinak, než by mělo být.

Příspěvky [1 až 20 z 925]

  Stránky: 1 2 3 ... 47 »»»

Audioweb.cz » Smetiště » Jaký jízdní kolo

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£