Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Sluchátka » Sluchátka KOVO Brno S2

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [10]

Téma: Sluchátka KOVO Brno S2

Mám doma tahle sluchadla, jejich zvuk by byl vynikající, kdyby měla alespoň výraznější hloubky. Zvuk mi připadá, jako by byl hnaný přes dolní propusť. Když je napojím přímo na počítač, hrají sice hlasitě, ale ne hluboko. Máte někdo takovou zkušenost? Nechtělo by to jenom odpovídající zesilovač? (tedy s výstupem 2x 16Ohm)

http://img515.imageshack.us/img515/7014/p1020676rx4.th.jpg

Web

Re: Sluchátka KOVO Brno S2

jj tyhle těžký sluchátka jsem měl taky, na basech to bylo při menších hlasitostech oničem, ale když se tomu malinko přitopilo nějakým "X-bass boostem" tak to basovalo jako zběsilý.

Re: Sluchátka KOVO Brno S2

Hmm, takže jde o to mít asik dobrej zesik (aspoň 2x8Ohm) . Při pomyšlení na jakýkoliv bass boost, mi rostou chlupy na chlupech big_smile

Web

(upravil sinclair 4. 6. 2007 21:59)

Re: Sluchátka KOVO Brno S2

Tyhle sluchátka byly už ve své době naprostá hrůza a katastrofa, frekvenčně začínají někde u 80Hz a končí před 9kHz. Kovopodnik Brno si do nich dělal sám i měniče a tak to taky dopadlo. V té době srovnatelné Tesly ARF300 je přehrály o dvě třídy.
Vhodné pouze s uštípnutým kabelem jako chrániče sluchu, jsou elegantnější, než ty traktorové hliníkové.
Radime, poslechni si napřed nějaká skutečná, kvalitní uzavřená sluchátka. Pak možná přehodnotíš ten výraz "jejich zvuk by byl vynikající".

Web

Re: Sluchátka KOVO Brno S2

Někde jsem viděl jejich cháru. smile Tak jak píše Leoš. wink

Web

Re: Sluchátka KOVO Brno S2

Sinclair:
Pustil jsem si několik skladeb a pohrál si s eqaulizerem -máš pravdu, hrát to neumí. sad  lehké brumlání je slyšet až někde na 110hz a frekvence nad 10K jsou už dost slabé.

Pořádná sluchátka jsem zatím neslyšel. Kdybych si měl vybrat mezi cenově dostupnými, šel bych v prvé řadě asi do DT880, HD 650, nebo AKG701. Řešit to tu ale nebudu, poněvadž mám raději reprobedny wink

Web

Re: Sluchátka KOVO Brno S2

Jo..! smile Tyhle jsem našel na půdě s uštípnutým káblem a vykuchaný...nejspíš používaný jako chrániče sluchu big_smile...Dal jsem do nich měniče z levných plastových sluchátek Aiwa, co je přibalovali k wolkmenům, zakomponoval, trochu vycpal...no...a něják to hraje...bratr je furt poslouchá...:)

Re: Sluchátka KOVO Brno S2

My jsme zamlada dělali uzavřená sluchátka z těch traktorových chráničů, vestavbou 75mm reproduktorku ARZ08cosi se závěsy membrány natřenými glycerinem, aby změkly a basovalo to. Výsledek byl subjektivně daleko lepší, než Brno S2 a velmi se přibližoval ARF300.

Web

Re: Sluchátka KOVO Brno S2

V S&Š pasli, že takový sluchátka stály (s použitým ARZ) za prd. Už v té době. Tak nevim...

Web

Re: Sluchátka KOVO Brno S2

Ke sluchátkům S2 asi takto- kdysi v obchodě nic nebylo asi v roce 85 a tak jsem šel do elektra pro sluchátka měli dvoje Tesla ARF 300 a S2, prodavačka na moje přání než si je koupím je poslechnout ochotně přikývla a tak po zapojení a puštění myslím nějaký gramo desky jsem porovnával a to na zesíku AZS 218 ten dodnes vlastním a moje zjištění bylo takovýto: třístovky vypadaly a provedeny dobře a hrály dobře a ve středech a vyšších pásmech hrály opravdu čistě a dobře ,S2 byly na výšky chudší , úroveň hlasitosti běžná , ale tedˇpřišli na řadu basy či spodní pásmo a Tesla byla lidově řečeno v pr..., S2byly v pohodě hrály pěkně dolů ,Tesla byla naprosto tvrdá na basech nepříjemná , pro objektivitu jsem je nechal porovnat prodavačkou, mladou holkou a ta můj názor taky povrdila Tesla na basech totálně prohrála a tak jsem si pořídil S2, ale jak šel čas tak jsem je koupil jěště jednou na Aukru ,kde byly asi za tři sta skoro nové a vypadaly dobře a tak jsem je vydražil asi za těch třista ale hlavně kvůli těm náušníkům který jsem měl již rozpadlý a zjistil jsem pak až přišli a vyzkoušel ,že hrají o hodně líp než ty prvotní, hlavně ve výškách byl velký rozdíl a mám je dodnes a na basech jdou parádně dolů a taky jěště postřech tyto S2 musí mít dobrý zesík nízký odpor na výstup jinak nebudou hrát jak Hig sám jsem to porovnával mají nízkou citlivost a potřebují dobrý zesík měniče mají 8ohm s kabelem tak 15ohm na nějaký přehrávače kapesní se moc nehodí, postupem času jich mi rukama prošlo víc asi šest a můžu říci, že na spodním pásmu hrajou velmi dobře a jdou dolů výšky jsou asi problém tam byly asi velké tolerance a některý opravdu asi dvoje hrály nedobře , a tak se ani nedivím ,že je někteří kritizují ,že nehrajou atd. z těch šesti jsem si vybral dvoje a ty jedou dobře i na výškách, běžný uživatel stejně víc jak 12-13Khz od třiceti má problém slyšet v dostatečný ůrovni, to je ale běžná věc do dvaceti jsem jěště těch 15-16 slyšel ale později už ne, člověk strárne a podle doktorů co mi dělali audio mám podle nich citlivý sluch, holky jsou na tom obecně lépe , ale to sem nepatří, ale chci jenom říci na ty co si stěžují,- že nemají rozsah do 20Khz- není opodstatněná toto pásmo kromě dětí- dospělí neslyší leda ,že by z nich byli netopýři, samozřejmně to nejsou žádná Hig end a dnes jsou lepší ale taky za desetinásobek ceny či dvaceti násobek, ty měniče sice kdyby je dělali s dnešním poznáním a technologií by byly supr ale cena dnes by byla již někde jinde ale na tehdejší dobu byly myslím tím ale pořádně udělaný a né dělaný v pátek či pondělí byly na velmi dobrý úrovni, vždyť průměr měniče je něco kolem šesti nebo pěti a půl centimetru a to nemají žádný sluchátka v levný cenový kategorii až teď HD 8OO ale to je o něčem jiným.

Příspěvky [10]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Sluchátka » Sluchátka KOVO Brno S2

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£