Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Nezařaditelné » Přes dveře jde zvuk

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 25]

Téma: Přes dveře jde zvuk

Mám problém, že můj pokoj dělí od obýváku lehké papírové dveře, přes které se dostane dost zvuku.

Nemáte nějaké zkušenosti s ulumením dveří? Podle mě by pomohlo zvětšit výrazně hmotnost nebo na to přidělat nějaký molitan nebo něco.

Má cenu kupovat těžké masicní dveře? Bude výsledek stát za to?

Re: Přes dveře jde zvuk

podle mě ne. hodně pomůže utěsnění direk, a pak je zkus něčim obložit něco na bázi "měkké-tvrdé" směrem k vnitřku dveří. korek je dost dobrej měkkej materiál a to tvrdý, to nevim smile pokud bys to chtěl dělat nějak echt správně a účinně, tak určitě měnit i dveře a obkládat něčim daleko kvalitnějším.

Re: Přes dveře jde zvuk

Podle mě to chce utěsnit pořádně škvíry těsněním, a na dveře z tvé strany dát nejakej matroš a potáhnout to něčím aby to vypadalo pěkně možná zkus třeba utěsnit dveře to je pár kč... a po utěsnení a před si zkus nastavit určitou hlasitost aby to šlo trošku slyšet přes dveře a pak porovnej .. potom zkus třeba na dveře hodit nějakou deku ... na ní pak přidělat třeba kus molitanu a tak testovat . .pak si to promyslíš a připevníš .. Protože je blbost dělat něco co nemá jistý výsledek. .. Já mám dveře prosklené takže to mám na hovno smile

Re: Přes dveře jde zvuk

Taky se chystám na odhlučnění dveří. Vidim to na těžkou deku asi 30cm ode dveří a přímo na dveře přidělat molitan... Možná i na nějakej kmitací panel. Samozřejmě utěsnit škvíry big_smile

(upravil iMartin 12. 5. 2007 23:48)

Re: Přes dveře jde zvuk

No tak to bych si zase nemyslel, že mezi lehčíma a těžšíma dveřma nebude rozdíl.
Lehký dveře, obzvlášť prosklený nebo nedejbože plastový a shrnovací jsou dobrý rezonátory, nemaj hmotnost ani poddajnost na to, aby pohltily ten zvuk a prostě přes ně projde.
Čalounění dveří (výplň bejvá molitan) dokáže utlumit hluk tak dobře, že na jedný straně se může výst normálně hlasitej hovor, a na druhý straně nikdo nic neuslyší ani s uchem přimáčknutým na dveře.

Ale neříkám abys běžel kupovat apsoň 100 kilový dubový, nebo nejlíp tunový pancířový dveře, prostě ty co máš jestli nejsou proslený nech očalounit, a je to.

Starý těžký dveře nejsou nijak pěkný, ale když se očalouněj nevypadá to špatně a je přes ně slyšet lautr hovno.

Utěsňování mezer je podle mě nesmysl. Podstata je akorát v tom, že dveře jsou dolehlý na nějakej měkkej materiál, takže zase na vyšších frekvencích jsou jejich zákmity tlumenější a tim jdou zase decibely níž.

Takže co se mezer týče, stačí třeba nějakej hadr kterej zařídí že dveře dolíhaj tak, že se ani nehnou, nebo hodně tlumeně a je to.

Doufám že se tu zase někdo ozve že hermeticky utěsnil všechny mezery ve dveřích a jasně potom slyšel útlum o 0.01 dB víc na 2 kHz oproti vypnění jen části mezery ...

Re: Přes dveře jde zvuk

Klíčová dírka tež udělá svoje, k ségře do pokoje mám ve zdi navrtanou díru na kabel (u země), před tou dírou ještě asi 1m vysokou skříň v mém pokoji a jde přes tu díru solidně slyšet zvuk při středně-vyšší hlasitosti smile Takový basreflex wink Když se to zacpe, tak prstem, tak je absolutní ticho.

Re: Přes dveře jde zvuk

No to je sice možný, jenže to je zeď, a ta něco váží, dveře jsou úplně o něčem jiným ... u dveří má hlavní vliv ta malá pohltivost hluku, do klíčový dírky stačí dát ten klíč a je to.

Re: Přes dveře jde zvuk

Většinou ale dveře nedoléhají dobře a tak utěsnění hodně pomůže... Dal jsem všude dokola těsnění na okna a nechal jsem si udělat práh - je to strašně moc poznat.... Určitě pomůže dobře utěsnit...

Web

Re: Přes dveře jde zvuk

Dovolím si lehké offtopisko, admin promine. Jak se přidělávaj prahy k futrům?

Web

(upravil acoustic 14. 5. 2007 6:04)

Re: Přes dveře jde zvuk

V dolní části by měl být jenom úzký plech (asi 4-5mm hluboku, ale široký 3-5cm), ten se provrtá, poté se tam dá hmoždinka a nakonec se práh přitáhne vrutem. Jinak by to šlo také přímo lepit, ale s tím, že už to asi neoděláš...

Web

Re: Přes dveře jde zvuk

Díky, až bude frézka tak se do toho pustim.

Web

Re: Přes dveře jde zvuk

Souhlasím s předchozími... Těsmění dělá své!  Silikonové je super-mají různé profily. Brzy budu alergickej na MOLITAN!!! Se zatlumením dveří Ti poradí čalouník.

Re: Přes dveře jde zvuk

Sice staré téma, ale doufám že né uplně mrtvé... dostal jsem se do stejného problému. Řeším odhlučnění dveří (plné bez prosklení, materiál je kombinace dřevotřísky a papíru - takže taková ta klasika). Současná izolace v podobě lepšího utěsnění dveří v obrubních není uplně dostačující... jde to prostě přes plochu dveří. Ale trošku dost mě limituje vzhled... jednoduše běžné očalouněné dveře se do dejmetomu že minimalisticky moderního interiéru nehodí, resp. ještě jsem neviděl takové, které by se hodily... z variant, které mě napadly připadá v úvahu "akustická" pěna (tam už je celkem jedno jestli hranoly či jehlany atd... ale nevím jak moc účinné/neúčinné to bude. Samozřejmě za jiné elegantní tipy jak to vyřešit budu jedině rád. Dík

Re: Přes dveře jde zvuk

Obávám se, že pouhá pěna s jehlany nebo hranoly pouze změní akustické vlastnosti místnosti, ale průchodu zvuku nezabrání. Asi bych volil profesionální řešení, dveře nejsou na rok nebo dva. Třeba tady: http://www.dverehope.cz/nabizime/ . Elegantní řešení je vyměnit dveře za nové, akusticky již izolované (až 45 dB). Jiné řešení mě nenapadá.

Re: Přes dveře jde zvuk

Znamy davnejsie riesil odhlucnenie vchodovych bezpecnostnych dvier na byte v panelovom dome. Byval na najvyzsom poschodi a strojovna vytahu bola dost hlucna. Vacsina hluku sa nastastie prenasala vzduchom (nie vibracie + hluk vedenim cez steny).
Primarne riesenie odhlucnenia bolo uplne utesnenie spar medzi vchodovymi dvermi a zarubnou. Neviem, aka firma mu to robila, ale zarubna dveri bola vpodstate zalicovana - presne zabrusena na plochu dveri + tam bola drazka s nejakou hmotou (nieco ako silikon), ktora to tesnila.
Skusali sme stupen odhlucnenia. Stacilo o menej ako 1mm pootvorit dvere a uz bolo pocut  hluk spoza dveri. Ked boli dvere zavrete, na druhej strane sa mohlo kricat a absolutne nic nebolo pocut. Take nieco som videl, resp. pocul prvy krat a bol som velmi prevapeny. Dovtedy som si myslel, ze vacian hluku sa prenasa plochou dveri.
Oproti tvojmu pripadu boli dvere ale tazke masivne, co tiez dost pomaha pohlcovat hluk.

Re: Přes dveře jde zvuk

Asi bych ty dveře polepil těmi pláty co s tím tlumí dveře v autech, pak až na to molitan nebo něco.

(upravil xmarek 8. 1. 2015 5:01)

Re: Přes dveře jde zvuk

Když je výtah špatně navržený tak to jde přímo po panelech. A panely (beton) jsou jak známo dobrý "vodič" zvuku, hlavně ty otravné nízké frequence. Nám před nedávnem vyměnili výtah a vůbec ho neslyšíme, jen tak si ševelí.
Takže řešení? Asi blbá rada, ale co takhle se přestěhovat? hmm
A jen tak mimochodem. V minulosti jsem řešil podobný problém a skončilo to 10cm molitanem na dveřích. Vypadalo to jak pěst na oko a výsledek? No něco málo to asi pomohlo, ale rozhodně ne to co bych očekával.

Web

Re: Přes dveře jde zvuk

dík za rady... ještě mě napadla jedna věc? co s tím udělá varianta, kdy by se na dveře dala vrstva molitanu (dejmetomu 5cm) a na to deska... vymyslet nějaké "měkké" uchycení aby se tím na dveřích vytvořil kmitací panel co by to teoreticky nemusel pustit dál ke dveřím??? jasně... možná už moc sci-fi big_smile

Re: Přes dveře jde zvuk

Ty potřebuješ něco co pohltí a nepřenese akustickou vlnu. V práci máme vybrační stroje a molitam v nich je skoro k ničemu. Vysoké frekvence to bere ale hlubší už moc ne. Dej vrstvu těch bitumenovych plátů a na to akustickou pěnu, molitan je k ničemu. Akustická pěna je trochu jinak dělaná a pohlcuje vlny do sebe. Musiš ji dát ze strany vzniku hluku. Dříve se v ordinacích používali tlumeny dveře, byly potažený silnou kůží a vycpany tím co je ve starych školních žíněnkách. Šlo tam o tu hmotnost a nechtěnos vybrace té kůže spolu s tou výplní. Ten asfaltovej plát dokáže odhlučnit hodně, je těžkej  a línej.

Re: Přes dveře jde zvuk

Vím, že existují i pláty, které slouží pro pohlcení zvuku. Pokrývají se tím celé stěny. Problém je, ale v tom, že to musí být dokonale utěsněné a nesmí tam být mezery, což u dveří nejde.
S tou hmotností to bude asi pravda. Je pravda, že ty bezpečností dveře jsou těžké jak mrcha a docela dobře izolují zvuk. Tedy jak které. Upřímně já kdybych řešil podobný problém tak zajdu přímo do speciálky a vím, že za dvacku jsou schopni takové dveře udělat. Viz zde: http://goo.gl/2oV2G9  A je po srandě. Ano někdo namítne, že je to dost, ale za ten klid? Nevím jak vy, ale než se otravovat s nějakým molitanem tak do toho jdu. I to čalounění na dveře něco stojí a k tomu práce atd. Je zajímavé, že lidi si koupí pitomý mobil za 15k a více a řeší něco takového. A přitom toto vydrží rozhodně více než rok (předpokládaná životnost mobilu). A věřte, že vím o čem mluvím. Dveře jsem čalounil několikrát. big_smile A už nikdy více. smile

Web

Příspěvky [1 až 20 z 25]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Nezařaditelné » Přes dveře jde zvuk

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£