Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Reproduktorové výhybky » Seas P14RC a 27TBFC/G

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [20]

(upravil drimacoustic 23. 12. 2007 13:19)

Téma: Seas P14RC a 27TBFC/G

Tak sa mi podarilo konečne zohnať výšky, vďaka Thalesovi, mohli by ste niekto pls skúsiť čosi nasimulovať alebo navrhnúť, ja som vo výhybkách dosť lama. Budú to viac - menej minimonitory na nearfield. díky

Edit: dalo by sa riadiť podla tohto http://www.hardwareanalysis.com/content/article/1815/ projektu?
trabárs okopírovať výškovú časť a nejako to doladiť potom...

Re: Seas P14RC a 27TBFC/G

To, co jsi postnul je něco trochu jiného, o d'Appolitu nic nepíšeš, navíc tohle je sériová výhybka, jestli si dobře pamatuju. Udělal bych klasiku - paralelní, s tímto středobasáčkem moc práce nebude, výhybka nebude složitá, můžu se na to kouknout.

Re: Seas P14RC a 27TBFC/G

iste, nebude to d'appolito.
Ok, ďakujem.

Re: Seas P14RC a 27TBFC/G

A basák tam bude jaký smile ?

Web

(upravil drimacoustic 22. 12. 2007 13:54)

Re: Seas P14RC a 27TBFC/G

To bude dvojpásmo...podla mňa je P14RC plnohodnotný stredobas...

Re: Seas P14RC a 27TBFC/G

presne tak! v male mistnosti bude ten maly stredobas prave naopak velkym prinosem oproti basaku obrich rozmeru. Mistnost mu se spodkem pomuze a nic ti pak nebude doma hucet a dunet... se spravnym zesikem a jeho krmenim ziskas plnohodnotny zvuk jak z velke(tim velke nemyslim brnacky velke...ti necht si dosadi stredni) bedny. Vim ze sem tim co sem napsal pobouril spoustu lidi ale dokud to neuslite neuverite stejne jako sem neveril ja jen rozdil mezi nama je ten, ze ja uz slysel a poznal.

navic ten maly stredobas bude podstatne rychlejsi.

co se vyhybky tyce tak by to chtelo radeji zmerit v hotove bedne a udelat vyhybku na miru...jen tak dostanes maximum. Takhle od oka strelena vyhybka zrejme bude hrat slusne ale da se dojit mnohem dal... Pokud by se merilo tak ti doporucim seriovku hodne strmou(24-36). Pokud od oka tak klasiku paralelni.

a jeste jedna vec... uvazoval bych nad jinym vyskacem ikdyz zrovna 27tbfcg je vyborny vyskac, sem by se hodil 25tafcd malinko vic.

Re: Seas P14RC a 27TBFC/G

ale kto mi to odmerá? a k tomu výškaču, budú tam ten 27TBFC/G pretože už som ich kúpil od Thalesa. Prečo by sa tam viac hodili 25TAFC/D? Bedničky budú asi 7-10L, DTD asi 30mm.

Re: Seas P14RC a 27TBFC/G

Hodily by se tam víc proto že jsou menší a tím pádem mají lepší konec pásma. Ale neboj, zas tak dramatické to nebude. Mrzet tě to nemusí a bude to hrát výborně i s těmi 27.

Re: Seas P14RC a 27TBFC/G

V to dúfam.

Re: Seas P14RC a 27TBFC/G

tak jasne ze 25ka by byla lepsi ale vzhledem k tomu ze vyskace uz mas a zrejme si je i za dobrou cenu koupil je lepsi volba 27tbfcg navic zvukove ten rozdil pokud neudelas ultra presnou vyhybku na zaklade mereni a naslednyho poslechu nejspis nepoznas smile

Re: Seas P14RC a 27TBFC/G

ok tak čo navrhuješ? Od oka? Stačí 12/12, ja myslím že tak okolo 2,5 kHz.

Re: Seas P14RC a 27TBFC/G

doby od oka uz mam zasebou...vtomhle ti nepomuzu...ale pomuzu ti jinak chces? sezen si obyc mikrak za 50kc nekde v pc shopu (takovej ten se stojankem) nejakou zvukovku s mikrofonim vstupem(integrovana na desce bohate staci) pak si postav
http://phoenix.inf.upol.cz/~kyselym/che … ev2Eng.pdf
je to par odporu dva prepinace a dve diody myslim. Az to vsechno budes mit a budes mit hotove bedny osad do nich menice a pak se ozvy a ja ti povim co dal...sam si to zmeris v normalni cimre z 1m. vysledek nebude nic extra (pohori) ale bude to zatizeny stejnou chybou v mereni basaku i vyskace a prave na delicce kolem 2khz ty mikraky moc nekecaji. Pokud to takhle udelas a posles mi namereny data navrhnu ti vyhybku a bude to urcite uplne nekde jinde nez 12/12 od oka to mi ver -uz sem tak neco delal a kdyz sem to pak premeril poradnym mikrakem bylo to vcelku slusny ale ne dokonaly. Nekonaly se zadny velky pohori a fazove to sedelo. Uchometricky velmi poslouchatelny jen ja uz mam moc zmlsany usi smile takze sem to pak jeste posteloval

Re: Seas P14RC a 27TBFC/G

ok, niečo takéto teda skúsim, zvukovku mám SBLive! 24bit, nestačil by speakerworkshop?

Re: Seas P14RC a 27TBFC/G

pouzivam arta a laudspeaker LAB - ty bych moh uploadnout a dat odkaz potom.

Re: Seas P14RC a 27TBFC/G

to by si mohol. Potom to sem hoď. A nebolo by potom lepšie odmerať to vonku?

Re: Seas P14RC a 27TBFC/G

ne, dole te to nezajima a na delicce problem nebude. Jinak by to lepsi bylo...otocit bednu na zada a merit smerem do nebe. Doma je to ale pohodlnejsi.

(upravil Drim 21. 4. 2008 21:41)

Re: Seas P14RC a 27TBFC/G

No tak búdky sú už hotové(teda bez povrchovky ale tá už nemá až taký vplyv nie?) - http://www.freewebs.com/drimacoustic/p14rc27tbfcg.htm .
Pokúsim sa zosmoliť ten prípravok na meranie, ale až po maturitách. Nenašiel by sa niekto ochotný v okolí TN kto by mi to mohol pomerať?
Godz?

Re: Seas P14RC a 27TBFC/G

kyselym: mohl bych taky požádat o nějaký nasměrování správným směrem při měření? do tří týdnů bude MCE2000 a součástky už skoro mám

Web

Re: Seas P14RC a 27TBFC/G

ted jsem hodne vytizen a myslenkama uplne jinde... zkusit to muzes na mail a kdyz bude cas tak odpovim... je tu i dost jinych lidi co by ti mohli poradit i lip a myslim ze i driv smile

Re: Seas P14RC a 27TBFC/G

až to tedy bude aktuální tak se ti ozvu, potom sepíšu třeba něco podobnýho jako check ale víc do podrobna a možná trochu víc pro "blbý"

Web

Příspěvky [20]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Reproduktorové výhybky » Seas P14RC a 27TBFC/G

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£