Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 2)

Audioweb.cz » Reprosoustavy » CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

  Stránky: ««« 1 2

RSS

Příspěvky [21 až 34 z 34]

(upravil jozy 11. 2. 2023 9:24)

Re: CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

Z tvojho pohladu je preco nova Tesla a Heeskof na tom lepsie ako Truune? Ak sa na to pozriem okom lajika co o tom vie prd a len chce utratit peniaze, Truune poskytuje za rovnaky peniaz ako Heeskof viac. Mne teda Heeskof aj Truune pridu rovnako uletene, nekompetentnostou. S tym, ze Trunne existuje podstatne dlhsie ako Heeskof, kedze je to premenovane Stark audio. Za mna z dazda pod odkvap. Ale len z vonkajsieho pohladu, nepocul a nemeral som ani jedno.

(upravil emge 11. 2. 2023 10:20)

Re: CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

Ja to vidím podobne, všetko sú to hlavne "marketingové" firmy. Dobrý marketing predsa predá všetko, načo zbytočne riešiť technické detaily a kvalitu? Najdôležitejšia je "značka".
Len tá Tesla to tak neprehnala s cenami. Cena však vytvára dôležité emócie pre posudzovanie "kvality". Takže Tesla nebude hi-end smile

Dawsoo, to, čo si trefne napísal v závere diskusie k tomu "zázraku" z kaktusu a zemiakov, platí, podľa mňa, do značnej miery aj pre Heeskof. Hlavne záver. Je to tá istá kategória produktov zameraná na rovnakých spotrebiteľov.
Nič pre zaostalých, nemoderných "hifistov", ako som ja smile Preto som tak skeptický a kritický.

Si si istý, že Pavel robil merania? Teda on osobne? Netvrdí to.
Mňa zaujalo (a trochu pobavilo), keď hovoril o bezdozvukovej komore. Na tú už len nostalgicky spomína aj McGowan. PS Audio si z nej urobilo sklad. (dá sa zapnúť preklad titulkov bez z nich by som tomu nerozumel)
https://www.youtube.com/watch?v=19zwvQEDjxE

(upravil dawsoo 11. 2. 2023 11:32)

Re: CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

Ano vzdávám to nemá to cenu každej ať si koupí / postaví (pokud to umí) co chce,nicméně za pro mne tehdy opravdu krvavejch 33k jsem někdy v roce 1996-8 už nevim kdy přesně kupoval Vecteur seconde (poslední moje tovární bedny z krámu) po přečtení recenze a následným poslechu proti svým 3p canton karat 40 (8-4-1) to musel bejt dle podobných úvah downgrade = 2p úzkej sloupek s (5,25+0,5) aerogel+mylar a nikdy jsem nelitoval, byl jsem několik let spokojenej nahradila je až moje vlastní nekompromisní konstrukce s RD50 a kovovým 21cm seasem.. Takže dát podobný peníze za mnohem lepší a mnohem líp osazenou bednu dneska (třeba heskof když jsem v jreho vlákně) , kdy beru 6-8x takovou vejplatu,osobně vůbec nevidim jako problém.

Levněji to při zachování nějaký rozumný kvality vyrobit a prodávat na trhu prostě nejde,pokud někdo tvrdí že ano tak ať ukáže příklady ,jak já říkám jen ukázaná platí vše ostatní jsou jen kecy na foru.

Nevim co by si kdo představoval,kritizovat umí každej i já viz odkaz....a dělám to z pozice "bejvalýho konstruktéra", takže myslím že vidím a poznám díky zkušenostem podstatně víc než laik. Ta slovenská sračka je osazená v draze působícím skeletu reprákama nejnižší třídy (ne)zafrézování repro je difrakční peklo,digitál z číny v bedně bude opravdu ňamka a nedá se s tím nic dělat (je to all-in-one řešení) ,k počítači ok ale hifi? Sorry tak to ani náhodou je mi líto. A ano vidím naprosto diametrální rozdíly v přístupu,prioritách,osazení a cílového zaměření mezi těma dvěma příklady. Hifi komponent do aspoň trochu vážněji myšlený stereo sestavy, vs drahá lifestyle sestava max k pc telefonu či jiný e- či i-píčoviny = takovej poorman rádoby bang olufsen pro současný freak generace big_smile Kdo chce vidí slyší, kdo nechce vidět je slepej a hluchej.

https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece … osie-mk-ii

On je rozdíl třeba už jen v tom,že čistě pro sebe ze zvědavosti bych si teslu i heskof klidně poslechl,vím co lze očekávat repráky jsem měl víceméně v ruce,a zajímalo by mne jak se s tím konstruktéři vypořádali,kdežto ten malej aktiv by mne vůbec nezajímal z důvodu že to je designovka a podivně seskládaná lidová tvořivost (rozhazování kde netřeba a šetření tam kde by se nemělo) s pro mne zásadními elementárními nedostatky. Stačí co dnes vidím při servisu v dnešní studiové produkci,to mě o to víc motivuje udržovat repasovat a opravovat starší poctivě udělaný věci,proti kterým je nové (to co není zvenčí vidět) prostý odpad na jedno použití. smile

Není co dodávat...

(upravil reeb 11. 2. 2023 11:50)

Re: CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

emge napsal:

Človek nemusí mať vzdelanie na "konštrukciu reprosústav" (taká škola asi ani neexistuje)

Ale jistě že existuje, na CVUT FEL v Praze nebo VUT Brně smile obory Elektroakustika

Existují skripta se stovkami stran a mnoho knih.. (J.Merhaut- Teoretické základy elektroakustiky, C.Smetana- Praktická elektroakustika, T.Salava- Elektroakustická měření, Z.Škvor - Akustika a elektroakustika atd.)

Třeba zdejší stavič beden Check neboli M.Vitvar má tu první..

Web

Re: CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

dawsoo:
Cim je Truune osadene na pozicii stredobasu? Vyska je podla fotiek Monacor DT25N?

(upravil dawsoo 11. 2. 2023 11:50)

Re: CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

U Martina je dobrý že na ní šel až pak,co začal s pokusy stavět bedny,takže už věděl co chce vědět a proč a co tam bude dělat... a nemyslím že jemu krom papíru ta škola měla extra co dát,studovat a rozvíjet se lze i bez toho, když člověk hledá správné studijní prameny a zároveň i sám experimentuje. Bylo by vcelku zajímavý udělat průřez třeba byť  jen tuzemských výrobců a konstruktérů (a že jich je!) jaké maj vzdělání a co je jejich původní profese.A porovnat jejich úspěšnost na trhu. Samotnýho by mne to zajímalo,tak nějak tipuju že by o tom dnes rozhodovaly věci jako jméno a spíš obchodní a prezentační schopnosti.

jozy: Nějaká noname čína co jim dodává BS Acoustic https://www.bsacoustic.sk/  nic vůbec proti nim, sám od nich občas beru rozměrem levný náhrady na servis obyč krámů,ale toto určitě není segment repro pro highend produkt (což věc za kilo kč v tomhle mikrorozměru bezesporu je) stejně jako ta DT-25N což je podprůměrnej vejškáč s mizernou konzistencí a dá se na ali sehnat ze stejný fabriky pod jiným brandem za 400,- kč pár. Takže už jen proto beru truune jako buď uplný diletanty, nebo šmejdy co vědomě šidí zákazníka s osazením ala nejlacinější řada repro za těžký prachy.To slavný N-core tam pak je s takovým osazením vcelku k hovnu big_smile

Není co dodávat...

(upravil Kocour 11. 2. 2023 11:53)

Re: CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

Myslim ze SB15 co jsem na to driv koukal. Ale nemuzu ted najit tu fotku kde jsem to videl.

jozy napsal:

dawsoo:
Cim je Truune osadene na pozicii stredobasu? Vyska je podla fotiek Monacor DT25N?

ruzne DIY repro

Web

(upravil dawsoo 11. 2. 2023 12:07)

Re: CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

Kocour:
Petře mam obavu že to tak není,kdyby použili SB tak proč by od nich nebrali i nějakej vejškáč?
Obávám se že to bude spíš něco takového co je tu: https://www.bsacoustic.sk/pasivne-hifi- … vy/block5/
edit: pokud to je opravdu sb15,  tak tím spíš proč to proboha zabíjej tou šitozní vejškou a nedaj aspoň daytona nebo omnes či něco co má aspoň SD.

Není co dodávat...

(upravil Kocour 11. 2. 2023 12:13)

Re: CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

U jen velmi malo firem/znacek se sejdou ctyri nutne aspekty pro vyborny vysledek:
1. obchodni nadani, zazemi, vstupni kapital
2. technicke znalosti, rozhled, zkusenosti, zaroven nadseni, mit to jako konicek, pak do toho totiz konstrukter da srdce (a za timto si stojim, bedny slouzi k poslechu, vyvolani emoci, srdce a cit pro vec, nadseni, to je to co tam dela to extra, ten skutecny rozdil proti jinym). Toto plus bod 3 vubec neni dano rokama odslouzenyma v oboru, jako ano chce to hoodne casu, ale na trhu vidim spousty znacek a vyrobcu, u kterych nevidim zadny vyvoj, proste masti furt to stejne dokola.
3. mit naposlouchano, v ramci tymu mit urcity zvukovy ideal a k tomu se blizit, tzn aby to dobre hralo
4. cit pro estetiku beden a moznost to vyrobit

1+2+3+4 se snoubi jen u tech drahych znacek.
2+3 je vetsinou domena one man show firem, garazniku atd.

Pro dlouhodobe preziti na trhu je 1 naprosto nejdulezitejsi.



No presne to byla moje prvni myslenka. SB15 by byla jeste dobra slusna varianta, zvukove pro mne tedy ne ale vsemi jinymi meritky ano.
Nejak ted nemuzu najit kde jsem to videl, ale je mozne ze se mi to popletlo s jinymi 2p, Moon Audio treba.

dawsoo napsal:

Kocour:
Petře mam obavu že to tak není,kdyby použili SB tak proč by od nich nebrali i nějakej vejškáč?
Obávám se že to bude spíš něco takového co je tu: https://www.bsacoustic.sk/pasivne-hifi- … vy/block5/

ruzne DIY repro

Web

(upravil jozy 11. 2. 2023 12:07)

Re: CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

Bsacoustic poznam, bral som cez nich Sicu. DT-25N poznam tiez, mam to vo svojich prvych odladenych bedniach, nic moc vyska ani meranim ani zvukom, ale zase za peniaze v tej dobe ok, dneska uz isto nie. Jedine ak sa kupi fakt z toho ali.

Co sa tyka osadenia truune, nasiel som len video, tak som to printscreenol:

https://i.postimg.cc/ZBdq7yH5/Truune.jpg

Ak by to bol SB, tak je to potom to iste co ma Heeskof v Rosie? Potom nechapem ten monacor, na co ho tam pchali. Za tie peniaze co stoji mohli najst lepsi vyskac.

PS: tak kym som to napisal sa vyjadril aj dawsoo, vlasten som to s tym SB+monacor vyhodnotil rovnako smile

(upravil dawsoo 11. 2. 2023 12:42)

Re: CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

Kocour to popsal v bodech naprosto přesně,já to vidím uplně stejně a pobuřují mě tyhle věci z jakési profesní cti nebo jak to nazvat ač nyní tyhle věci nějaký čas nedělám,tak v srdci to pořád mám smile

Heeskof má imho SB15 a R2604/83(3/0)00 sériová vyhýbka je v daný konfiguraci optimum, protože klasická by mu nevycházela fázově pro dělení v rovný nenaklopený bedně či bez použití příslušného WG. smile Nízkou děličku zvolil právě kvůli divočině u SB15 neb oni v téhle řadě nemaj zvládnuté breakupy přechod membrána závěs. Takže jsem přesvědčen že ten kluk kompetentní rozhodně je. Podotýkám že ho vůbec neznám a stejnětak ani nikoho z tesly.

Nemyslím to kluci zle, jen si i jako v jiných oblastech nemohu prostě někdy pomoci, když vidím ze svého pohledu nějakou třeba i drobnou křivdu, nebo naopak adoraci něčeho co za moc nestojí big_smile Tím že už "nejsem delší dobu nikde zainteresován",mohu se svobodně a nezávisle za sebe dle vědomí a svědomí přeci vyjádřit a stát si za tím.

Není co dodávat...

Re: CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

S tými bodmi od Kocoura súhlasím aj ja. Len by som tam pridal ešte jeden bod - marketing.
Pre veľké spoločnosti - nadnárodné korporácie je to hlavný bod. Všemožný marketing predsa predá všetko. Ako marketing doslova pohŕda kvalitou a podceňuje spotrebiteľov, to dokazuje Loudness War.

Marketing vychoval aj novú generáciu spotrebiteľov, pre ktorých je najdôležitejší imidž a značka. A za značku sa predsa platí. Tomu sa prispôsobili aj malí "výrobcovia". Stále viac sa presadzuje model 1 + 4 + marketing. A aj ten bod 4 platí len čiastočne, však Číňan vyrobí.
To platí všeobecne pre všetky odvetvia. Elektronika a hi-fi nemôže byť výnimkou.
Ako som už napísal, profesionalitu nahrádza aktivizmus. Však dobrý marketing predá hocijakú s*ačku.

Do tejto kategórie patrí aj ten "zázrak" z kaktusu a zemiakov. Dôležité je, že to má imidžové farebné sady krytov pred reproduktory, ktoré sa dajú farebne zladiť s interiérom. Zafrézovanie reproduktorov by vadilo, veď ako by tam potom tie kryty držali smile

Do tejto kategórie som na základe prvých informácií (ich web a rozhovor) zaradil aj Heeskof.
Budem len rád, ak som sa mýlil.

Re: CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

Mne sa to páči tiež, Kocour to napísal dobre.

Re: CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

Téměř bez výhrad souhlasím s tím co píše dawsoo a Kocour a navíc si uvědomuju, že zrovna jejich příspěvky se mi obecně čtou velmi dobře, tak nějak hladce.

Nikdo se zatím nevyjádřil k vzezření těch beden od Heeskof. To je to, co mi vůbec nesedí, a celkem by mě zajímalo jak to vnímají ostatní. Za mě je to až ošklivé, ten vyšší model je pro mě trošičku přijatelnější.

Web

Příspěvky [21 až 34 z 34]

  Stránky: ««« 1 2

Audioweb.cz » Reprosoustavy » CZ výrobce reprosoustav Heeskof audio

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£