Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 3)

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Slováci umějí, aneb reprosoustavy z kaktusu a brambor

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 58]

(upravil dawsoo 29. 12. 2022 8:28)

Re: Slováci umějí, aneb reprosoustavy z kaktusu a brambor

Mě na těchhle věcech obecně vadí nejvíc ta drzost,cena absolutně neodpovídá kvalitě a tech řešení ,mizerný osazení,podivnej slepenec co číňan dal alá aliexpress, konektivitu má podobnou kde co dnes za zlomek ceny, technicky vůbec buď netuší která bije a nebo jim je to u prdele a vyhazovat prachy a zároveň to zazdít v klíčových místech když to potenciální lifestyle kupec nevidí jako problém = to u mě dobrá práce opravdu není ... už  jen výběr měničů je dost nesmyslnej (nejslabší je výškáč) ,nemluvě o implementaci do ozvučnic ty difrakce budou žužový.... ok zesik mohu věřit že jako koupenej modul ujde,ale co ten zbytek? Implementaci hires to neumí pořádně,dále co kua ten větrák v bedně? že by se cosi přehřívalo? to jako fakt? Ano jsem frustrovanej, protože to začínám poslední tři-čtyři roky vídat i v profi,kde se věci serou brzy po záruce ,začíná být znát ten konstruktérskej úpadek a snižování nákladů i u větších značek bohužel.

Spíš mi to připadá že je to stejná "politická korektnost" jako jinde, nakazilo se tím i hifi a já jsem rád že jsem se na to vysral a jen raději servisuju věci co ještě uměli udělat dobře, když to vidim kam to jde ,že ti recenzenti se pod takový blafy podepisujou svým celým jménem? Asi taky musej platit hypo že (oblíbená hláška stydících se za svý sračky v jakýmkoliv oboru)  big_smile Nicméně čekal jsem že tady takovej krám u lidí co se trošku v tom pohybujou nebude mít pražádnou šanci,ale asi jsem se spletl a zjištění alespoň pro mne není moc povzbudivé,jde to do kopru i tady pánové a dámy big_smile

Není co dodávat...

(upravil reeb 31. 12. 2022 12:28)

Re: Slováci umějí, aneb reprosoustavy z kaktusu a brambor

Dawsoo zabil big_smile

https://www.youtube.com/watch?v=a-ZFNndJtBA

Web

(upravil jozy 15. 2. 2023 19:16)

Re: Slováci umějí, aneb reprosoustavy z kaktusu a brambor

Pisal som do Truune, osadenie je upraveny Monacor DT-25N,stredobas SBA 15NRXC30. Od tunajsieho clena viem ze vyskac je bez ferrofluidu, 4ohm. Mam aj dalsie info, ale myslim, ze nema zmysel ich tu riesit. Pripadne, kedze su od tunajsieho clena, moze to napisat on, ak tu este chodi. Bavil sa priamo s majitelom / hlavnym konstrukterom a mal ich zapozicane doma. Zvukovo je to vraj velmi dobre.

(upravil dawsoo 16. 2. 2023 0:12)

Re: Slováci umějí, aneb reprosoustavy z kaktusu a brambor

Člen čistokrevnýho DIY hifi FORA (jinde bych tomu klidně věřil),  kterej si koupí todle k pc nebo k telefonu (nevim na co jinýho by se to mohlo hodit) za kilo českejch nebo 3k euro?.To nééé, doufám že si děláš si legraci žejo jozy? big_smile Upravenej neodymovej monacor kde ho lepí komplet ne moc rozebiratelně už číňan, než na něj dá štítek čistýho překupníka Monacor jo? Hmmm nu dobrá tedy,DT25 se hodí spíš do něčeho s cenou za 1/20 až 1/30 nebo do auta big_smile   Ale jo beru a dobrý, jako odlehčení a druh specifickýho humoru super, polil jsem si klávesnici. big_smile

Za kilo by si tu každej kdo aspoň trochu ví oč kráčí, koupil za stejnou cenu zcela jinou záležitost a raději nemluvě o tom, kdyby si to s tímhle rozpočtem sám postavil. Doufám že se tu stále bavíme v podobných vláknech stále o zvuku a potenciálu a ne o stylovém audiu ala např bang olufsen a další novodobý hipsterský značky.

Není co dodávat...

Re: Slováci umějí, aneb reprosoustavy z kaktusu a brambor

Já už jsem tenhle výrobek před nedávnem taky zaregistroval..
S přihlédnutím k použitým komponentám, osazení a konstruktérského umu, který byl do těchto soustav vložen..
Bych tak nějak okem poučeného laika konstatoval...
Že je to mrdkosračka pro buzíky a nikdo jen trochu soudnej za to nezaplatí ani pětinu těch peněz, co za to ti dobráci chtějí.

Pro mě je teploučko křeččího kožíšku ráj.

Re: Slováci umějí, aneb reprosoustavy z kaktusu a brambor

Dawsoo:
Nekupil si to, mal to zapozicane. Neobvinuj ma z klamstva. Podavam info tak ako som ich dostal, lepsie ako dohady spoza skla.

V tej novej tesle su repro za 120eur. Tiez by som za ne 1500eur na pult nepolozil.

Re: Slováci umějí, aneb reprosoustavy z kaktusu a brambor

Musím souhlasit s Dawsoo-em. Kdo někdy držel v ruce DT-25N, ten ví, že tam toho zrovna moc upravit nejde. A k  čemu ještě dneska vůbec upravovat podprůměrnej výškáč za 25€ a srát se s tím, když jsou dostupný za o něco vyšší cenovku daleko lepší podobný výšky (SB26STCN) se kterýma žádná další práce není?
Za mně jako občasnýho DIY konstruktéra soustav je tohle nesmírně předražený a adekvátní cenovku vidím tak na 800€ (20 000 Kč). Levný, špatně zapuštěný měniče, levná elektronika, rádobyluxusní vzhled...
jozy: Niekedy je lepšie, keď človek posudzuje veci na základe svojich vlastných skúseností a vedomostí a nepoužíva "jedna pani povedala". Potom Ťa tu nikto nebude z ničoho obviňovať.

(upravil dawsoo 23. 2. 2023 11:54)

Re: Slováci umějí, aneb reprosoustavy z kaktusu a brambor

Jozy vzpamatuj se a sklidni vášně,já tě přeci z ničeho neobviňuju, pouze jsem to vyhodnotil (považuji se za skušenějšího konstruktéra) jako specifický druh humoru,čemuž bych i rozuměl ,jednoduše protože tvé "tvrzení" ani není tvé vlastní a je prostě a jednoduše neslučitelné s realitou.

Obhajobou takovéhle ojebávačky s argumenty 13 letého (typu kamarád co tomu rozumí to má a je to supr) a ještě navíc na DIY foru, kde lidé bedny staví už více let a někteří i na vysoké úrovni tak ty konkrétní repráky a jejich limity i vcelku dobře znají (byť rozhodně ne všechny ostatní díly v té věci jsou špatné) to prostě vidí,nehledě na to že každý trochu při věci ví, že celek je daný vždy tím nejslabším článkem. A výškáč v jakékoliv bedně je navíc jeden z nejklíčovějších komponent na kterém by se šetřit nikdy nemělo v první řadě,to je nespornej fakt,kterej potvrdí každej serioznější konstruktér co má nějaké zkušenosti.

Last Unicorn to moc pěkně shrnul co tu padlo a napsal v kostce naprosto co přesně a proč nesedí a nebo je uplně blbě... tak promiň neber to osobně, ale rozhodně tímhle si žádanou vážnost opravdu nezískáš.

Není co dodávat...

(upravil jozy 23. 2. 2023 14:34)

Re: Slováci umějí, aneb reprosoustavy z kaktusu a brambor

Ze je repron upraveny, mam v emaily od Trunne. Ze ta uprava sa tyka ferofluidu, mam od cloveka tu z fora, ktory sa bavil s clovekom z Trunne. Zial sem uz asi nechodi, lebo posledny jeho prispevok je tu niekde z roku 2014. A podotykam, on to nevlastni, len si to zapozical, robi si vlastne repro. A ani ja ani on nemame 13 rokov, fakt uz dlhu dobu nie. Minimalne ja niekolko desatroci. Chcel som len dat viac info ako len nejake odhady, dohady, preto som im do Truune aj pisal ohladom osadenia.

Vyskac som v ruke mal, mam ho v jednom malom 2pasme, ze si to doma clovek neupravi je mi jasne. Ci sa ta uprava da objednat priamo v monacore alebo rovno v zavode kde to lepia, to uz riesit nemienim.

A svoj nazor na truune som tu napisal, niekde na zaciatku vlakna... Sam som sa pozastavil nad tym vyskacom.

(upravil dawsoo 23. 2. 2023 17:11)

Re: Slováci umějí, aneb reprosoustavy z kaktusu a brambor

Mručíku ty jsi to rozštíp a asi i trefil,jo bedny pro teplouše/metrouše/hipstrouše a já nevim koho ještě lol  kde naprosto nezáleží jak to hraje,nebo jak ej to udělaný, ale na tom že to má a obsahuje vše co je dneska moderní a in a vypadá to dobře v katalogu či na fejsbůku ... a já furt kurwa kam to zařadit.... ano starbuks,zelená energie,sojový věci,drahý kola na cyklostezkách,focení mobilem vod jabka s čtyrma objektívama, jemný pánský makeup lol Ano jsem konzervativní a fakt nebudu jinej.Technika má sloužit a ne si u ní dělat dobře.

Není co dodávat...

(upravil Mručík Džungarský 27. 2. 2023 11:18)

Re: Slováci umějí, aneb reprosoustavy z kaktusu a brambor

Dawsoo:
Už jsem se kolem tohohle debilního výrobku pro generaci XYZ-LGBTQ a spol. dohadoval jinde, dokonce s nějakou jejich propagační agentkou, která o audiu neví nic, ale k argumentaci proti konstruktivní kritice - jí stačí její názor, že návrhář těchto soustav patří mezi ty nejlepší vůbec.
Přejdu k faktům:
To relativně nejkvalitnější je zde středobas od Sinar Baja (SB Acoustics SB15NRX), byť z té nižší kategorie. Ovšem v rámci všeho, z čeho je tahle věc poskládaná. Nikoliv z pohledu ceny, kterou za to chtějí. Výšku Monacor DT-25N - může nejen k tomuhle středobasu, ale i v rámci celkové ceny výrobku zvolit jen někdo, kdo ví o konstrukci repráků úplné hovno, nebo měl velkou potřebu platícímu klientovi parádně flusnout do ksichtu. Ani cena toho výškáče 46 Euro neodpovídá tomu, co předvádí. Je to taková lepší náhrada nějakého Tesláku, ale dneska s otřesnou konzistencí, nebo výrobními chybami (kvalita srovnatelná s výprodejovými NOS repráky do starých beden za tři stovky). Obojí je tomu, kdo to vyrobil, úplně ukradené.
Pro člověka trochu znalejšího působí směšně řešení krycích mřížek, kde vznikly parádní difrakční schody, u výšek dokonce dva - veškerá snaha o rovnou cháru měničů je tímto dokonale zlikvidována. Může se nabízet argument, že v případě nasazených krytek je situace s difrakcemi příznivější, ale to by musely být mřížky napevno a nevyužil by se epesní magnetický krytkový vyndávač. Také by se popřelo doporučení, že bez krytek si uživatel užije opravdu audiofilský zvuk.
Použití zesilovačů třídy D je asi v dnešní době relativně v pohodě, ale celkově, spolu s aplikací nějaké generické zvukovky a modulu displeje "z Alíka", se jedná o takovou patlaninu co dům dal, jako když kočička s pejskem vařili dort.
Použití relativně slušného materiálu od Jantzenu u pasivní výhybky je určité plus - ale koncepčně to moc nedává smysl. Podle mého názoru by bylo vhodnější vyvinout vlastní elektroniku a použít aktivní filtry. Nejsem si jistý, zda ten, kdo tohle celé vymýšlel, měl nějaké povědomí o cenotvorbě, nebo přehled o tom, co má na konečný výsledek opravdu vliv.
Za cenu 4.740 Eur je to regulérní snaha oblbovat mladé hlupáky, kteří vyrostli v éře přiteplalých pozérů, ale chyba lávky. Tahle generace má možná v kapse drahý mobil, ale to je vše. Pod tím mobilem a vrstvou džínoviny je už jen holá prdel, protože se jim nechce makat - a už jim máma platí na splátky elektrickou koloběžku. Netvrdím, že jsou takoví všichni, ale je jich dost.
Ořechové bočnice, barevné krycí mřížky a recenze matlala, který neví o recenzování (natož měření) vůbec nic - z toho dělají jen směšnou, naleštěnou bídu.

Pro pobavení:
Ten nebožák nejenže neumí pořádně nic změřit, ale taky si neumí nastavit škálování v grafu - a obdivuje úžasně rovnou frekvenční charakteristiku těchto špičkových reprosoustav big_smile
https://youtu.be/a-ZFNndJtBA?t=548

Takže tolik k serióznosti této bandy šašků, kteří si myslí, že stačí založit startup a penízky se jen pohrnou... Slováci možná umějí, ale rozhodně ne tihle.

Pro mě je teploučko křeččího kožíšku ráj.

(upravil dhaman 26. 2. 2023 23:35)

Re: Slováci umějí, aneb reprosoustavy z kaktusu a brambor

Za 5k im staci predat aspon 1ks mesacne. Co nemusi byt nerealne. Ak by bola cenovka 500e tak 10ks mesacne je nerealne.

Ked to porovnam s Kef ls60 alebo ls50 wireless + subwoofer, co uz je cenovo nie daleko od tohto... Nieco nam unika pani...

Ale drzim palce nech sa im dari.

OB 4 pasmo aktiv 15" H frame ala Linkwitz | rpi4 moode + CamillaDSP | ESI GIGAPort eX | 4x HYPA10 (pasiv KEF LS50 meta | CW DAC1 | HYPA17)

Re: Slováci umějí, aneb reprosoustavy z kaktusu a brambor

Mručík Džungarský napsal:

Ten nebožák nejenže neumí pořádně nic změřit, ale taky si neumí nastavit škálování v grafu - a obdivuje úžasně rovnou frekvenční charakteristiku těchto špičkových reprosoustav big_smile
https://youtu.be/a-ZFNndJtBA?t=548

Už to tu psal Kocour

Kocour napsal:

Ach jo, vertikalni meritko 240dB, to je snad zatim nejvic co jsem kdy videl.

A souhlasím, když to ještě podpoří tím záběrem na mikrofon šikmo postavenej těsně před bednou na stole na malým stolním stojánku....ach jo roll

Ale co se divíme, učit se třeba jen číst grafy nebo makat se nechce dneska nikomu, dal jsem takhle měření nějakého zesu někde na FB ve skupině a borec mi napsal že co ta vysoká čára na 1k že to je asi špatně a nemá to tam být big_smile

(upravil dawsoo 27. 2. 2023 9:49)

Re: Slováci umějí, aneb reprosoustavy z kaktusu a brambor

Mručíku vidím to uplně stejně jako ty a i další kluci při věci ,kteří si tak moc hubu otevírat kvůli kšeftu jako my dovolit logicky nemohou smile

Jako jasně, to že takovej výrobek spolu s tím okolo je, mě vůbec nepřekvapuje,sraček k ničemu se dělá na světě dneska mraky, ale spíše mě děsí to, že speciálně tady, kde předpokládám minimálně nějaké povědomí a zkušenosti o základních věcech,že takovej přepálenej zprasenec tu vůbec někdo může jakkoliv obhajovat.

Já jim teda narozdíl od jiných také začínajících značek a výrobců co se snaží nabídnout alespoň slušný standard, palce nedržím,neb za mě tedy takoví (podvodníci či jen neumětelové?)  co si myslí že si toho nikdo nevšimne bez špetky soudnosti či jen přemírou přemírou drzosti a falešnýho sebevědomí  si nic takovýho nezaslouží.

Není co dodávat...

Re: Slováci umějí, aneb reprosoustavy z kaktusu a brambor

Už si nepamatuju jak DT-25N hrála, proti ARV to byl ale významný pokrok, každopádně stejně jako mnoho jiných Monacořích výšek fakt trpěly na nekonzistenci parametrů - ferrofluid jednou v mezeře je, pak z poloviny ne, takže v rezonanci to hraje jinak, plus další problémy. Přeměřováním by se daly nějak tříbit, ale proč...? To mi hlava nebere.

Zhruba takto to vypadá v normálním měřítku, ve Vituixu to byla rychlovka.

https://i.postimg.cc/k5SfkWYM/truune8.png

(upravil TheLastUnicorn 27. 2. 2023 10:30)

Re: Slováci umějí, aneb reprosoustavy z kaktusu a brambor

Ta charka v ose je v pořádku. Tam není co namítnout. Ono v zásadě ani nikdo netvrdí, že to hraje špatně, i když jedna osová chára nám zas tak moc neřekne. Pouze to, že ta chára je v ose rovná. Jen ta cenovka je prostě neadekvátní. Škoda Octavia je taky dobrý vůz, ale ne za cenu S-klasy. O tom to celý je. Já tam furt vidím snahu o nějaký to vobložení...
Samozřejmě nikomu nemůžeme diktovat, za kolik má co prodávat, ani nikoho do koupi nutit, nebo mu jí vymlouvat. Je to z mý strany pouze konstatování a názor.

(upravil dawsoo 27. 2. 2023 11:53)

Re: Slováci umějí, aneb reprosoustavy z kaktusu a brambor

Jj přesně o tom to je o tý neadekvátnosti... nakonec podobně v ose měřily třeba i lowendový neupravený heco victa 300 (bylo tu nějaký vlákno i o tom) od kterých naopak nikdo nečekal nic a po drobný úpravě ve vyhýbce i dobře hrály samože z doby audioweb pravěku a vůbec nehrály až tak blbě i v původním továrním provedení, akorát s jedním drobným rozdílem že stály trojku kč a ne euro za pár že...  big_smile

Není co dodávat...

Re: Slováci umějí, aneb reprosoustavy z kaktusu a brambor

Dawsoo: Ono už to stojí 4.740,- Eur za pár.
Jejich sebevědomí roste.

Pro mě je teploučko křeččího kožíšku ráj.

Re: Slováci umějí, aneb reprosoustavy z kaktusu a brambor

Výškáče od Monacoru jsou fakt nekonzistentní sračka.

Web

Re: Slováci umějí, aneb reprosoustavy z kaktusu a brambor

Mručík... asi to nebylo dost hoch tak přitlačili na pilu... ono i to pr něco stojí že big_smile

Není co dodávat...

Příspěvky [21 až 40 z 58]

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Slováci umějí, aneb reprosoustavy z kaktusu a brambor

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£