Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 2)

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Koupě nové reprosoustavy-získám tím vůbec něco?

  Stránky: ««« 1 2

RSS

Příspěvky [21 až 24 z 24]

Re: Koupě nové reprosoustavy-získám tím vůbec něco?

Marty, omluva je zbytečná, jsem rád za každou snahu. Výškáče každopádně hrají, zkouška podle rady checka to potvrdila. Ale o tom nebylo pochyb, výšky nějaké jsou, ale velice slabé, utlumené, nevýrazné, musím se soustředit, abych je slyšel. Také jsem si říkal, že to bude nějaká volovina. Prošel jsem všechna zapojení, vyresetoval nastavení receiveru, ale nic. Podle tónu na testovacím CD končím tak na 9 000Hz, třeba jsem nakonec nahluchlej...Narazil jsem na toto starší vlákno, popis problému je naprosto identický s tím mým.
https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?i … mp;login=1
Ale tento zásah do výhybky zkusit nemohu, to je mimo mé schopnosti.

Re: Koupě nové reprosoustavy-získám tím vůbec něco?

Tak pak zbývá ještě zkusit vynechat výhybku a zkusit zapojit Beymu napřímo a zjistit jakej bude rozdíl v hlasitosti vejšek v případě zapojení přes výhybku a napřímo. (samo zkoušet na nízkou hlasitost, ať jí neublížíš). Pokud jsou ty vejšky v pořádku, tak ten rozdíl bude "obrovskej". A tim v podstatě zjistíš, že je to výhybkou. Jinak teda souhlasim, že podle toho schématu je dělená opravdu zbytečně vysoko. Zkusil bych najít někoho v okolí, kdo by byl schopnej jí trochu upravit. Antonio má samozřejmě pravdu, že bez beden to nemá moc cenu...

(upravil check 24. 11. 2014 9:15)

Re: Koupě nové reprosoustavy-získám tím vůbec něco?

Zkusil bych odpojit ten paralelní rezistor 3R3 k výškáči - stačí jedno nožičku odpájet v bedně přímo. Mělo by to o cca 8dB zesílit výšky. Pokud ani pak nebudou hrát, tak je tam něco špatně. Podle nějaké základní simulace zapojení výhybky i charky vypadají  relativně slušně, takže těžko říct. Zkoušel jsi změřit slespoň stejnosměrný odpor výškáčů a basáků, jestli odpovídá Re z datasheetu? Určitě máš středobasy seriově - nezapojil jsi je omylem paralelně?
Ve Varnsdorfu závidím pivovar Kocour, ale ke mě to máš 135km do Horních Počernic. Každopádně za nějakou úplatu bych se na to tady mohl podívat, změřit to a navrhnout odpovídající jednoduchou výhybku.

Web

Re: Koupě nové reprosoustavy-získám tím vůbec něco?

Omlouvám se, ale přestaly mi chodit meily s upozorněním na nový příspěvek. Díky za nabídku, těch 135 km by nebyl problém, pivo z Kocoura bych určitě dovezl.... Na to zapojení se podívám, jen jsem teď trochu pracovně vytížený, ale hned, jak to půjde, dám vědět. Ještě jednou díky.

Příspěvky [21 až 24 z 24]

  Stránky: ««« 1 2

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Koupě nové reprosoustavy-získám tím vůbec něco?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£