Téma: Reprosoustavy Harangi Sound z Brna
Dalsi cesky vyrobce reprosoustav
Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.
Audioweb.cz » Reprosoustavy » Reprosoustavy Harangi Sound z Brna
Stránky: 1
Dalsi cesky vyrobce reprosoustav
Vzadu na tejto reprobedni maju i nejaky graf.
Zdroj: https://www.harangisound.com/obchod/spinus/
https://www.harangisound.com/obchod/spinus/
Autor je BlackRider, což je příslib dobře odladěné bedny s koaxem. Na druhou stranu na pasiv je cena docela vysoká.
Nechtěl jsem původně k tomu nic psát ale když už se to tu trochu rozjelo, tak vlastně proč ne, čistě pocitově a ryze subjektivně, za mě jedna z dalších "malosériovejch lifestylovek" na našem malém trhu.
Protože prezentace ač je tam zmíněn sám Velký co už bohužel není mezi námi, tak alespoň pro mne je minimálně celkem zvláštní
1. viz prezentovaná optimální symbioza s Pro-Jectem? Proč? To to s ničím jiným nehraje?
2. další věc 42Hz opravdu není 100% dolní mez rozsahu lidského slyšení dole ... atd...
3. Proč zrovna seasí koaxiál? Proč ne (když to není o rozpočtu a jde o vlajkovku) jiné třeba i lepší alternativy?
4. mě by asi tyhle "drobné věci" jako "poučenějšího potenciálního zákazníka" asi spíše odradily,tím neříkám že to nemůže hrát dobře,ale primární cílovkou má být tedy vzhledem k designu,cenovce ale i vzhledem k prezentaci přesně kdo?
Holt mlaďasové z Brna Ale výhybky maj poctivý a dost z nich ukazujou, to se cení.
bastl:
Tak o tom žádná,dělat dobře i to co není vidět je známkou že je to poctivá práce a je to myšleno vážně... jen je to prostě trochu škoda. Líbí se mi více v mých očích více racia,hezčího designu,osazení a kompetence v prezentaci například jiná "malosérie" se specifickým designem Heeskof Audio,která se tu už taky dřív probírala,pokud se bavíme o podobné cenové kategorii a malovýrobě..
Trochu jsem váhal jestli k tomuto tématu něco psát, nicméně...
S Harangi sound na Parusech spolupracoval Kocour, myslím poté co odešel Velký Bobo. A právě přes Petra jsem se dostal k HS já, za což mu patří dík, šel jsem do toho hlavně proto že mi Viktor a Michal sedli po lidské stránce, jinak by to nešlo. Je to pro mě fajn zkušenost a jsem rád, že jsem do toho šel.
Moje "děti" jsou Parus MK (zadání byla ekonomická varianta původních Sýkorek, která ale i tak hraje velmi solidně) a Spinus (vlajková loď). Podílel jsem se návrhem pasivních výhybek a akustických měření. Design byl v podstatě dán a nijak zásadně jsem do toho nezasahoval. Taktéž cenová polititka není v mé kompetenci. Bedny chce slyšet, aby bylo co hodnotit. Pokud byste někdo měl zájem, není problém se domluvit.
Co se týče Spinusů. Chtěl jsem použít koaxiál, o tom jsem byl dost přesvědčen a po mnoha testovacích posleších v aktivu jsem pak udělal finál pasivní verzi, která s malou změnou zůstala do teď. Za mě bedny hrají velmi solidně, plnorozsahově a líbí se mi i po stránce vizuální-proporcionální (už jsem někde zmiňoval, že mám rád úzké a vysoké sloupy).
Ja obdivujem snahu a ochotu v tejto branži ešte niečo podnikať. Len trochu ma udivuje sortiment. 3 dvojpásma, prakticky rovnakej veľkosti a kategórie a k tomu 3 pásmo. Pre mňa zvláštna ponuka. Dnes sa dajú kúpiť v secondhande kúpiť slušné a značkové reprosústavy. A samozrejme komunita diy konštruktérov je v čs. priestore pomerne široká a niektorí z nich dokážu skonštruovať reprosústavy, ktoré vedia šliapať na päty omnoho drahším profesionálnym výrobkom (to nie je narážka na Harangi Sound)
Holt mlaďasové z Brna
Ale výhybky maj poctivý a dost z nich ukazujou, to se cení.
DPS na tyhle výhybky jsem navrhoval já koukám, že rezistory jsou trochu ožralý, to na prototypech odemne nebylo
Chvíli jsem přemýšlel, co myslíš těma ožralýma odporama.
godz,
Sortiment je v plánu rozšířit, ale zatím je to v teoreticé rovině spíš.
Když já jsem Martine úchyl na vzhledovou dokonalost, tak mi ty lehce nelícující rezistory tahají oči
Občas mě to taky popadne, ale snažím se na to dívat racionálně (nemyslím teď ten případ vexlí).
Jinak DPS jsou za mě No.1.
dawsoo,
Slyšel jsi něco od Heeskof audio? Třeba?
A něco (dvoupásmové regálovky) s cenou 10 000 - 15 000kč za pár, by vytvořit nešlo.....
Blackrider:
Velmi krátce ten jejich uplně první model Rosie,v domácím prostředí u člověka od kterého jsem něco kupoval, nezdálo se mi tam nic špatného,osazení přiměřené ceně.
Takže čistě jen pohled okem bývalého konstruktéra,jejich na dnešní dobu trochu netradiční tvar se mi líbil a zvukově mi tam na rychlý ucho taky nic nevadilo,ačkoli jsem nebyl vůbec nikdy fanda týhle řady SB Acoustic,tak předpokládám že jejich konstruktér zjevně asi věděl jak s nimi pracovat.
Hordek:
za 10-15k se to fakt postavit a prodat v malé sérii nedá. V DIY pro sebe pokud je levnej truhlář a člověk si vše ostatní ošéfuje sám s odřenejma ano.
V HS jsme to probírali před delší dobou jako konkurenci. Já jsem od nich nic neslyšel, tak mohu zhodnotit maximálně vizuální stránku věci a ta se mi nějak extra nelíbí. To je ale věc mého vkusu.
Zajímalo by mě, jak přistupují k návrhům filtrů, kdo jim to dělá, případně nějaké měření. Po obchodní stránce jim to asi funguje dobře.
BTW nebude mít model George hornové zabarvení?
No to asi jo,George je teda pro mne fuj (horna - sica? + pa středobas) to bych si domů na stereo nikdy nedal asi ani zadarmo. Možná tak na party do větší místnosti, nebo na kino a nebo kdybych měl zahradu.
Ale proč ne,kupce si to třeba taky najde jako cokoliv,tak asi chce oslovit i takové zákazníky co se jim to líbí ... Zpět k tématu
Já proti Harangi nic jinak nemám,neslyšel jsem samozřejmě nicméně vím asi co lze očekávat od takové koncepce a jen to chce fakt zapracovat a upravit tu prezentaci,když za to chcete takový prachy,aby tam nebyly blbiny a věci co nejsou uplně jasný... ta kombinace působí aspoň teda na mě fakt trochu zvláštně diplomaticky řečeno (myšleno v dobrým fandím každýmu kdo něco dělá).
Stránky: 1
Audioweb.cz » Reprosoustavy » Reprosoustavy Harangi Sound z Brna