Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 6 z 6)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Jak na kvalitní zvuk z PC ?

  Stránky: ««« 1 ... 4 5 6

RSS

Příspěvky [101 až 112 z 112]

Re: Jak na kvalitní zvuk z PC ?

To ani nezkoušej, realtek stojí za prd totálně, raději to nech přes optiku, D/A v receiveru budou přecejen o kus lepší. Nemá smysl to v téhle cenovce řešit.

Re: Jak na kvalitní zvuk z PC ?

Test převodu D/A na Realteku vs. převod v AVR

Realizace – 2 SW přehrávače se stejnou, současně puštěnou skladbou ve FLACu, přičemž jeden z nich posílal výstup analogově, druhý digitálně. Přepínání AVR mezi 2 vstupy a okamžité „pocitové“ hodnocení.

Analog Realtek: plošší, ztráta prostoru a lokace

Digital AVR: dynamičtější, dobrý prostor, větší rozsah, přesnost, detail

Pokud bych měl vyzdvihnout tu nejvýraznější změnu, tak by to byla ztráta prostoru pozorovatelná téměř v každé skladbě. U optiky jsem měl pocit, že zpěvák či nástroj stojí přede mnou, u analogu to šlo vždy zprava nebo zleva.

Test MP3 vs. FLAC

Původně jsem měl v plánu testovat, nakolik se liší FLAC a různé bitrate MP3, ale skončil jsem hned u prvního testu. Ani po hodině testování na asi 5 vzorcích jsem nebyl schopen rozpoznat rozdíl mezi FLAC (příp. MP3 320 kbit) a VBR MP3 128 kbit ! Myslel jsem, že jsem někde udělal chybu a testuji pořád jeden a ten samý vzorek, ale nebylo to tak. Buď byla chyba ve výběru skladeb, nebo dnes už jsou ty kompresní algoritmy velice schopné (nejnovější Mediacoder, Lame MP3).

Ještě jsem pro ověření udělal jeden porovnávací test: MP3 128 kbit jsem nechal hrát přes digitální vstup, FLAC přes analogový podobně jako v 1. testu. Ten kvalitativní rozdíl byl menší než v 1.případě, ale pořád bylo slyšet, že i MP3 128 kbit puštěná přes digital má o něco lepší zvuk než FLAC přes analog Realteku. Závěr je tedy takový, že rozdíl mezi FLACem a MP3 128 kbit je pod rozlišovací schopností mé sestavy (nebo mého ucha – končím na 14kHz), což mě překvapuje, neb si pamatuji, jak strašná byla kvalita MPtrojek před mnoha a mnoha lety, kdy jsem i na Geniusu poznal rozdíl…

(upravil Zorg 8. 12. 2013 21:39)

Re: Jak na kvalitní zvuk z PC ?

Díky za test. Kdysi jsem měl podobné pocity a od té doby jedu D/A + amp z revu a zatím je mi lepší DAC i zes šumák uui
Ad mp3: vida tongue

Re: Jak na kvalitní zvuk z PC ?

čo zač bol ten flac? spoľahlivý zdroj? dal by sa uploadnúť mp3 aj flac?

Web

Re: Jak na kvalitní zvuk z PC ?

Zdroj FLACu neoveřený, ale podle spektra OK:

http://ulozto.cz/xo2SKrjS/sample1-zip
http://ulozto.cz/xi3p7tqP/sample2-zip

Re: Jak na kvalitní zvuk z PC ?

ja posloucham z 99% waw...jedna moje zkusenost s mp3 se tyka prvni desky Vladimira Misika.Je neuveritelny jak dobre hraje na mem systemu v mp3,nemohl jsem tomu uverit.pokud porovnam s wavem ma to trochu min detailu,ale podani prostoru a atmosfery je i u teto mp3 prekvapujici...

Re: Jak na kvalitní zvuk z PC ?

nevím, co by na tom mělo bejt překvapujícího...

Re: Jak na kvalitní zvuk z PC ?

Se známým jsme dělali slepáka na mp3 128 256 320 (vygenerovaná z flacu versus flac). Já to poznal všechno správně, kamarád poznal 128kbit taky jasně, 256 taky, ale 320 versus flac už nepoznal. Ale myslím, že je to o tom, že poslouchá na ne zrovna highend sluchátkách, tak není zvyklý na detaily.
Doporučuji: http://www.foobar2000.org/components/view/foo_abx

Web

Re: Jak na kvalitní zvuk z PC ?

MaxVS
Od 19 vteřiny jde u Highway jasně slyšet klasické zkreslení na výškách(činely, hit-hat nebo jak se to jmenuje) které umí snad jen MP3. Jde to slyšet dobře i bez soustředěného poslechu prakticky u obou skladeb, 128kbps v Joint stereo snad pozná každý.

Teprve když Highway překopu do 320Kbps tak už je to poslouchatelné, nicméně i tak je tam dost rozdílů proti Flac.

Re: Jak na kvalitní zvuk z PC ?

Dohnalik napsal:

Horší než isychronní USB není, je to teda druhé nejhorší řešení a na tohle dostačující.

Můj počítač má všechny tři výstupy. SPDIF, optiku a pochopitelně USB, takže mám možnost srovnání. Izochronní USB přenos by měl být podle všech teorií nejhorší, ale skutečnost je jiná. Hraje nejlíp. Respektive stejně jako SPDIF, jenomže v SPDIF se občas objevují drobné výpadky.
Pro úplnost USB převodník mám PCM2707 > SRC4192 > PCM1794. Zkouše jsem i poměrně drahé CD přehrávače a žádný nehrál líp.

Ono je totiž třeba nenechat se zblbnout. Spousta lidí používá USB DACy a jsou s nimi naprosto spokojeni. Až do chvíle, kdy si někde přečtou článek o izochronním přenosu audio dat, a pak jsou schopni si vsugerovat, jak strašně hnusně jim hraje to, na co doposud nedali dopustit. Drtivá většina konzumentů totiž rozdíl mezi izochronním a asynchronním přenosem vůbec nepozná. Tady se ovšem pohybujeme na poli top hifi a uznávám, tady to má smysl řešit.

(upravil Dohnalik 12. 12. 2013 7:55)

Re: Jak na kvalitní zvuk z PC ?

Protože tam mas asrc tak poznas prd. Isynchronni USB přenos ma jitter často 3000ps a výše. A poznal jsem to i já a to jsem hluchej.
Jinak isynchro USB není nejhorší, nejhorší je optika.

Re: Jak na kvalitní zvuk z PC ?

zkus místo mp3 soubory ve formátu FLAC  je to hodně velký rozdíl!

Příspěvky [101 až 112 z 112]

  Stránky: ««« 1 ... 4 5 6

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Jak na kvalitní zvuk z PC ?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£