Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Subwoofery, kino a sestavy » Jaky subwoofer k stereu ?

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [16]

Téma: Jaky subwoofer k stereu ?

Zdravim. Mel bych dotaz jaky subwoofer byste mi doporucili..
Momentalni situace je takova, ze mam k pc pripojene pres zesilovac dve metrove tripasmove bedny a chtel bych si k nim dokoupit kvuli nedostatecnym a ne moc cistym basum subwoofer. zesilovac je pripojen na integrovanou zvukovku 5.1. Mistnost k ozvuceni je tak cca 30-40m^2. Precetl jsem toho dost na jake parametry a vsechno bych se mel zamerit, ale rada uzivatelu kteri se vyznaji je nejlepsi.
Uvazoval jsem ze by mohl stacit nejaky aktivni 100W, ale fakt nemam az takove zkusenosti jak a co presne by melo byt.
Posloucham hlavne elektronickou hudbu jako je drum&bass takze dolni mezni kmitocet by mel byt dejme tomu 30Hz..
Mozna by nebylo od veci koupit poradnou externi zvukovku (aby slo do budoucna pouzit i jako kvalitni system k tv) samozrejme nejen kvuli tomu.
Jsou me nazory spravne? Poradte prosim jaky subwoofer by byl vhodny pripadne jak s tou zvukovkou a parametry.
Take trochu zalezi na cene, takze cena/vykon..
Diky moc za vsechny rady.

(upravil Martin 12. 9. 2007 20:56)

Re: Jaky subwoofer k stereu ?

No teď ti moc neporadím, jen to chci okoknout.... Máš třípásma a schází ti basy? Můžeš napsat jejich osazení? Po přečtení názvu topicu jsem si hned řekl, že ti poradím nějaký slušný profesionální basák, tzv. PA. Problém je v tom, že ony ty bezva PA basovátka nepůjdou tak hluboko, jak ty chceš.
Nejlepší by bylo, kdyby si ještě napsal kolik seš ochotnej za ten subbas vysolit? Jedinné co můžu dopředu říct, že do takových "už větších"  prostor půjde alespoň ten 12", gumák. Ještě napiš a  určo poradíme smile

(upravil Ej Pxy 12. 9. 2007 22:39)

Re: Jaky subwoofer k stereu ?

hej... to čim maš osadene tie trojpasma je dost podstatne. Ja mam mistnost podobnych rozmerov a taktiež rad ten štyl čo ty a som spokojny s 2x6618, povedal by som že je to na byt až moc. Dobre umistneny sub s TVM ARN 6618 alebo ARN 226 urobi dosť a za malo peňazi. Ak chceš niečo lepšie daj tam Beymu alebo Seas, PA pre teba nema zmysel. 12" je fajn ale mam dobre skusenosti aj s 8" od TVM, kompaktonst je doť velkou vyhodou, lebo dobre umiestneny slabši sub sa pohode vyrovna zle umiestnenemu silnejšiemu.

(upravil rodneey 12. 9. 2007 23:01)

Re: Jaky subwoofer k stereu ?

Mel jsem v planu hned napsat presne typy to jsou v tech tripasmech akorat tedkom se k nim nedostanu (mam je na byte kde se dostanu az zacne semestr..) Kazdopadne jsou to dosti oldschooly, jednu tripasmovku jsem pred osmi lety koupil u Conradu za 2000kc.. takze od toho bych necekal ze tam je nejaky extra typ, kazdopadne hrajou vyborne ale kdyz je zesilim aby delaly poradny kraval tak v nich zacne trochu chrastit hlavne pri velkych basech..proste bych jim chtel ulehhcit tim ze koupim hotovy aktivni subbas.. Momentalni finance jsou kolem 3-4 tis. kdyby se za to ale nic "normalniho" sehnat nedalo pouvazoval bych i o jinych drazsich. Na druhou stranu zase desitku do subbasu investovat nechci, protoze ty tripasma nejsou zase zadne satelity a neco samy uhrajou, jen jak se rika nezatrepou se i okna poradne smile

Re: Jaky subwoofer k stereu ?

12BR70 v BR + Aldax 100W?

Re: Jaky subwoofer k stereu ?

TIW250 + Aldax 250.

Re: Jaky subwoofer k stereu ?

Psal, že mu záleží TROCHU na ceně, psal 3-4k, pokud by to mela smysl tak i víc, a chtěl subwoofer, aby zabíral plus mínus od 30Hz...
Za 3-4k komplet SUBWOOFER nepostaví. Dunítko ano, ale subwoofer ne.

Nabídl jsem pouze alternativu, všimni si, že mu necpu XLS, nebo podobnou konstrukci, která je zase o hodně nákladnější.

Little, bez urážky, naznačil jsem taky jednu z možností - Kdyby trošku přitlačil, dostane se na ní, ale je pravda, že to nebude z 4k, ale třeba za 7-8k, když bude šikovnej, zvedne pár telefonů a postaví si 250ku sám. Já třeba teď taky nemám 4k na repro do subů, tak si ty narážky na mojí finanční situaci (o který víš kulový) nechej od cesty, děkuju. smile

Do smrti dobrý.

Re: Jaky subwoofer k stereu ?

Michale všimni si,že litlle reagoval dle mého soudu na Tebe a neporadil jako třeba Ty nebo mekky,takže opět
tak nějak mimo mísu.Jinak Tvoje alternativa se mi jeví jako vcelku good.Přidám tedy i svoji.

Lab 12 a Aldax 250(subsenior) i když je to vpravdě dražší varianta,ale za to dle mého názoru hraje

Re: Jaky subwoofer k stereu ?

2 zdendy: Jde o to, že v Littlově případě je to hodně osobní záležitost, ačkoliv se to tak zdát nemusí a prostě si to nemohl odpustit. Proto jsem tak vyjel.

Autorovi threadu se omlouvám za OffTopic.

K tématu: 100W jistě jako pohon nenáročného subu stačí, ale v tom případě to chce 4ohm reproduktor. To bohužel ani jeden z nabízených není. Třeba aldaxí 100ku ti můžou upravit na vyšší napětí a pak umí dodávat plný výkon do 8ohm, ale potom celé kouzlo toho ultrabezpečného provozu 4ohm zesu na 8ohm repro mizí. smile Proto jsem nahazoval 250, protože tam už i bez úpravy je pro 8ohm repro (TIW, LAB i 12BR70) páry dost (pro 12BR70 až moc). Samozřejmě tu není jen aldax na zesilovače, jenom je to tady jakás takás reference, se kterou se dá srovnávat (dlužno dodat, že se těžko poráží).

(upravil rodneey 13. 9. 2007 15:44)

Re: Jaky subwoofer k stereu ?

Hm vsechno je to pekne, ale 250ka mi bude celkem zbytecna a taky na ni nemam. Nerikam ze jsem omezeny zrovna tema 3-4k ale tech 8k bych za tohle nerad daval.. Tak me napada nemohli byste doporucit trebas nejakou  subwoofer bednu pro kterou bych si jednoduse zasel do shopu a koupil ji ? Urcite take nejake zkusenosti mate. Ja bych si treba i rad neco poslkadal ale jak uz jsem psal zas tak se v techto detailech neorijentuji. A nerikejte mi ze prostor 30m2 neozvucim slusne nejakymi 100-150W. Je jasne ze 250ka je uz poradna krabicka, ale zase 100ku nazyvat dunitkem mi prijde pritazene za vlasy..
Nejake napady ? smile

Re: Jaky subwoofer k stereu ?

rodneey: ten max. výkon je tam kvůli výkonovým špičkám, ne kvůli tomu, abys ho valil na 150 W smile
Víc jak 100W zesilovač by mohl 12BR70 ublížit, ten reprák si občas při větším výkonu rozmlátí cívku o magnet.
Zato je parádně citlivý, takže se svojima 94 dB hraje při 100W jak 91 dB reprák při 200W nebo 88 dB reprák při 400W.

Re: Jaky subwoofer k stereu ?

Treba tohleto je parada: http://audioweb.cz/vase-harry2.htm . Za tu cenu fakt super, kdyz jak autor pise se vyrovna subbasum 20-30tis.. Jenze jsem realista, pro me trochu zbytecne. Ale nejakou takovou vic lihgt verzi, dokonce i dosti levneji by to mohlo vyjit, bych se snad hecl i postavit, pokud byste mi s tim asi hodne radami pomohli smile Akorat uz bych potreboval zesak s vyhybkou dat do te krabice, abych mohl komplet subbas prasknout do zasuvky a do zvukovky.

(upravil rodneey 14. 9. 2007 1:40)

Re: Jaky subwoofer k stereu ?

Tak trochu jsem koukal na netu a nenasel jsem kde by se u nas dala koupit Beyma 12BR70 jen orientacne jsem nasel cenu 1500kc-is it right ? a dale zesak: http://www.tipa.eu/cz/produkt/09810555- … 294-pt002/  (nezda se mi ze za takovou cenu tolik "uzitku") mno a vyhybka tak to vubec nevim. Nebo neexistuje treba uz hotovy subbas k zakoupeni s Beymou 12BR70?
Mozna se pletu uplne ve vsem, kazdopadne budu rad za kazdou radu..Treba i neco slabsiho/levnejsiho nez Beyma 12BR70 byste mohli doporucit..fakt nevim, jsem dost amater..snad jen zatim.

edit: Jen jeste jednu vec, bude to sice super mit takovy subbas ale pro me nevyuzitelne kdyz ho dam na pul vykonu a uz to bude pro jine v baraku nesnesitelne..

Re: Jaky subwoofer k stereu ?

Ten reprák je na subwoofer (za tu cenu) fakt skvělej, i ve spojení s IO má značně hutné basy.Mrkni se na www.dexon.cz .

Re: Jaky subwoofer k stereu ?

Co ten halenuv BP s ARN312 ?

Re: Jaky subwoofer k stereu ?

Každý roodneeymu doporučuje subwoofer, do něj vhodná repra, zesilovací moduly, mně se to moc nezdá. Když takhle tápe, pochybuju že by dal dohromady ten modul z Tipy, na který uvádí odkazem. Zesilovač pro subwofer  není jen ten modul. To jsou 4 nutné moduly: vlastní zesilovač, zdroj, modul ochran se zpožděným připojením reproduktoru a subwoferový preamp s dolní propustí. K tomu trafo, potenciometr na ovládání hlasitosti. Všechno to pospojovat a neudělat zemní smyčky. Vypadá to snadno, ale je to hromada práce. Kromě toho se integrované zesilovače vůbec pro napájení subu nehodí. Proč? To je podrobně vysvětleno na stránkách Aldaxu v článku o zesech pro subwofery.
Kromě toho rodneey nenapsal, jakým zesem napájí ty stávající 3 pásma. Třeba nehrajou basy jen kvůli slabýmu a nevhodnýmu zesu? Zdá se mi že lepším řešením by bylo stávající aparaturu upgradovat opět na kvalitní stereozesilovač + dvě třípásma, než k tomu co má dopatlávat buhvíjaký co nejlevnější subwoofer.

Příspěvky [16]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Subwoofery, kino a sestavy » Jaky subwoofer k stereu ?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£