Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Zdroje signálu » Co udělat pro nejlepší zvuk z PC

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [2]

Téma: Co udělat pro nejlepší zvuk z PC

Ahoj hifisti,

potřeboval bych poradit. Pročítal jsem spoustu webů, odkazů, ale mám v tom pořád zmatek.
Mám notebook s WIN7 (zvukovka Realtek high definition audio) propojený přes HDMI na reciever Denon 2308 a repro Canton GLE-407 (+ centr, sub, efekty).
Jak na 1/ prostorový zvuk pro filmy a jak na 2/ stereo hudbu ?

1/ U filmů používám přehrávač Splash pro ex. Jak nechat zvuk dekodovat reciever a ne pc ? Předpokládám, že reciever to zvládne kvalitěji. Někde jsem četl, že ideálně nainstalovat ac3 filter, navolit spdif passthrough pro ac3, dts a mpeg a potom by to mělo fungovat. reciever ukazuje dts, dd zvuk, jenže dekoduje to on, nebo pc ?

2/ stereo zvuk. doposud jsem si myslel, že když mám flac soubor 24/96 či 24/192 (nebo dvd-audio a sacd soubory)a pustím to přes Foobar 2000 a hdmi kabel do reciveru, tak že je to nejlepší možná kvalita. Na fórech jsem narazil, že člověk by měl nainstalovat ještě Asio4all driver do Foobaru. Tak jsem to vyzkoušel, jenže zvuk se mi přepnul z HDMI (žádný zvuk z beden) na repro na NB. Mám to nějak špatně nastavené, nebo přes Asio to půjde jen analogově z line-out ?
Integrovaná zvukovka v tomto případě nepůjde obejít posláním přímo na reciever pro dekódování ? Je řešení pro stereo pouze koupit nějakou kvalitní usb zvukovku a z ní optikou do recieveru ? Je tak moc velký rozdíl mezi např. Audiotrak Prodigy Cube a nebo stačí třeba Creative X-Fi Surround HD (nebo pro). Je rozdíl velký ?

Děkuji za odpovědi a názory.

Re: Co udělat pro nejlepší zvuk z PC

/2
Ve Foobaru si nastavíš Output ASIO4ALL (o Foobaru je celý vlákno - asi víš)
A v nastavení ASIO4ALL si musíš nastavit výstup ze kterýho to poleze ven. Tedy pokud je tam v nabídce to HDMI...

Příspěvky [2]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Zdroje signálu » Co udělat pro nejlepší zvuk z PC

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£