Re: Korekční zesilovače, předzesilovače a jiná kurvítka zvuku
.
Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.
Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Korekční zesilovače, předzesilovače a jiná kurvítka zvuku
.
Poněkud sofistikovaný, ale v podstatě úplně obyčejný zpětnovazební korektor.
Nebudu se tu hádat, jestli jeden tranzistor na kterým leží celý zesílení šumí víc než slušnej operák (druhý tranzistor je zapojen jako sledovač),taky je potřeba zohlednit impedance v obvodu. Oživení je z pohledu naprostého začátečníka složitější.
A ještě na jednu věc jsem zapomněl - vyžaduje to poměrně vysoký napájecí napětí. K něčemu jako danwatt by to nakonec byla výhoda, když má sám single rail napájení a kýbl na výstupu, takže proč ne, nebude muset řešit symetrický napájení něčeho s operákama.
Tranzistorový bude mít taky velmi laškovné THD,IMD a PSRR proti jakýmukoli operáku,a jde zapojit i s nesym napájením, ale uznávám že tady je to asi fakt jedno. Pokud stylovej návrat do minulosti tak MAA115-245 rullez.
MAA125 byl můj první IO někdy v roce 1975 na ten mi nesahej (rádio "Algena")
Dyk jo,taky jsem je měl,prozměnu něco z knihy od krystalky po modely s tranzistory? Někdy v 11- 12 koupeno s Babičkou spolu s GC507 a 102NU71 v "Dlouhý" njn už je to dlouho
to ja mel svoji prvotinu v podobe:
RIAA předzesilovač...
wau...tak si predstavujem DIY...krasa...verim, ze to je rovnako kvalitne ako dizajn
Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Korekční zesilovače, předzesilovače a jiná kurvítka zvuku
Secure your crypto assets using the powerful MetaMask Extension. Download today!