Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 2)

Audioweb.cz » PA a zvukařina » jaký výkon zesilovače?

  Stránky: ««« 1 2

RSS

Příspěvky [21 až 27 z 27]

Re: jaký výkon zesilovače?

Jo jo, metalová klasika je nejlepčí wink

Re: jaký výkon zesilovače?

Bohužel dnešní kvalita techniky a hlavně zvukařů je velice rozdílná a převládají ti hluší. Ono je asi moderní maskovat nekvalitní aparát, případně vlastní hluchotu hlasitým řevem.
Naštěstí se najdou i takový kteří hrají na poslech, kdy je hudba hlasitá, ale ne přeřvaná. Zvládnou ukočírovat silný aparát že krásně hraje. Ona i dechovka (tím nemyslím Evu a vaška) se dá provozovat na pořádnej aparát potichu že lidi baví.
Bohužel ti bývají drazí a tak se stále častěji sahá po levnějších alternativách, kdy přijede hlukař s aparátem z minulého století, nebo co výprodej dal, ideálně s mikrofony z lisované rýže.
Smutné je když předkapela krásně hraje a na hlavní kapelu musí zvukař pustit k pultu odredovanou fetku a hlavní kapela se nedá poslouchat. Nepřál bych vám slyšet ten rámus když mix svítí rudě a VHD třese sálem pro 300 lidí.

(upravil Dalča 6. 9. 2013 11:15)

Re: jaký výkon zesilovače?

PAvelTI:

Jojo pradvu díš...
Nicméně mnohé jsem vyřešil tím, že když už musím k FOH pustit obdobného magora, tak ho stejně nepustím k speaker managementu.... tzn akustický tlak mám furt pod kontrolou. Často mám aparát hodně silney, v malým sále nebo na malým palcu a ti kokoti by byli ochotní to tavit co to dá, a já nejsu zvědavej na žaloby o poškození sluchu. Debilometr nedám z ruky a speaker management taky ne, nehledě k tomu, že mám rád "svý PAčko" a nenechám si ho utavit. to s čím hraju je moc drahý na to aby to nějaká smažka utavila. Ale mohu objektivně konstatovat, že když je dostatečně dimenzovaný PA a hraju tak, že mám mástr staženej na -15dB a vytavenou citlivost na A/D převodníkách tak je to podstatně poslouchatelnější, než když musím jít s PA vejš, páč třeba hraju velký plac (40m a dál...) design skládám tak, abych měl pokud možnou "rovnou" hladinku kolem 100 až 105dBA v celým poslechovým prostoru, což bóóhatě stačí...
Jináč malý sálečky a kluby JBL PRX625 se 18" subíkem, bohatě stačej, na větší akce Nexo S8 (S12 na ty hodně velký, STM je pro mně cenově mimo mísu...)
Jako odposlechy na malý akce berem plastofony 15" (nesere mně když mi po nich metalový rybízek šlape) nebo aktivní Cimbalofony (malé kompaktní odposlešíky, které odvedou velký kus práce a hlavně za ty prachy...), na solidní práci HK PRO 15X.

Jináč zvukař si dneska říká tolik lidí, že buď jsme národ talentů, nebo došli k značný "inflaci" tohoto názvu.

Re: jaký výkon zesilovače?

Dalčo super přístup.
Jinak včera tu na Hudbě Praha měli 8" RCF v horně plus nad tím tipuju HF64, takze "lazeni do daleka" coz na ten malej prostor mozna nebylo treba, basovky něco jako "MT15SUB", ale neznělo to tak zle až na tu hlasitost, s kterou bych šel o dost dolu...

Re: jaký výkon zesilovače?

Bohužel v poslední době moc zvukařů i pořadatelů a posluchačů tlačí na velkou hlasitost..
Já nevím, co to zastaví...
Krev z uší???
Mám štěstí, že se tím neživím, byv řádně zaměstnán, ale jen občas vypomůžu bráchovi. Takže mohu si "vybírat" a nemusím podléhat diktátu ujetejch produkcí...

Re: jaký výkon zesilovače?

jeste doplnim, po zacpani usi to hralo jeste furt hodne nahlas, ale vylezly detaily, ktere predtim proste uz ucho na te hlasitosti nedavalo nezkreslene...
budu si nosit spuntiky do usi co mam na plavani smile

(upravil Dalča 6. 9. 2013 19:12)

Re: jaký výkon zesilovače?

Daj se koupit špunty do uší která mají docela přesně definovaný útlum...
http://www.etymotic.com/hp/images/me-graph2.png
klasický lepší špunty

http://www.etymotic.com/hp/images/mp915_graph3.png
totální hájend špunty s vestavěným limiterem.

http://www.etymotic.com/hp/erme.html

Příspěvky [21 až 27 z 27]

  Stránky: ««« 1 2

Audioweb.cz » PA a zvukařina » jaký výkon zesilovače?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£