Re: Moje Nautilusy
Bol som na predlzeny vikend u rodicov a 4 dni som od rana do vecera brusil
Musim povedat ze po prvom dni som mal dost zmiesane pocity a chytala ma beznadej a nieco podobne uz nechcem nikdy robit. Brusit vnutorny zavit toho sneku je nocna mora. Neda sa to ziadnym normalnym nastrojom, kamsi sa mi podarilo vojst sirokym kotucom ale vacsinu trebalo brusit rucne...
(hodim sem velke nahlady nech nemusite kazdy obrazok rozklikavat, antonio keby to vadilo napis a zmenim na male)
Prvy krok cele to opatlat polyesterovym tmelom (urcenym na plasty) aby zmizli printove vrstvy:
Nahrubo zrovnane + dotmelene nejake chyby nanovo:
zase cele obrusene + tentoraz dotmelene mensie chyby jemnejsim hladkym tmelom:
Kedze na tej flekatej habadure sa uz velmi tazko hladali chyby striekol som to plnicom ala "identifikator" aby som videl kde su chyby. Povodne som mal taky napad ze biely plnic pod bielu farbu bude fajn - to sa ukazalo ako blbost pretoze na bielej fakt chyby skoro nevidno
(takze ako povrchovka to bude skvele) ale aspon cosi to ukazalo. Takto to vyzeralo:
ked uz to bolo biele, chcel som vidiet ako to vyzera s flautickami 
Zase nekonecne brusenie a hladanie chyb + opravy jemnym tmelom:
A po obruseni zase dalsie kolecko, tmel a brusit...
Uz som sa v tom zase zacinal stracat a tak prisiel na rad sivy plnic aby som videl kde su chyby:
A dalsie opravy jemnym tmelom a prebrusenie spojov:
Dalsi plnic a zase jemnejsie detaily...
Najzlozitejsia bola predna cast pod basovym reproduktorom a ten vnutorny sliz zavitu, tam sa nicim nedalo vojst. Tu cast pod basakom sice v praxi vobec nebude vidno ale nechcel som aby to tam vyzeralo uplne zle. No vojst tam akymkolvek nastrojom bolo velmi narocne. Dizajnova blbost ktoru som olutoval, keby som bol vedel kolko to prinesie trapenia v 3D modelovani by som to tam nejak jednoduchsie zaoblil, no co uz...
Potom uz mi dosiel sedy plnic (uz ani neviem kolko tam je vrstiev - nejak som prestal pocitat a skor som siel po sektoroch kde boli chyby) a jediny co som narychlo zohnal bol bezovy tak som finale striekol hrubsou vrstvou bezoveho plnica:
Stale tam su z blizka sem tam male chybicky - ak sa na to ale pozriem z viac ako 50cm je to dokonale. Uz som nemal sily ani cas pokracovat dalej a takto necham posledny plnic vyzriet dlhsie. Necham to takto odlozene par tyzdnov nech to cele vyzreje, sadne a "vylezu" neposlusne spary von. Potom to zrovnam jemnym papierom pod vodou a pojde dalsi plnic + farba.
Farbu som sa stale uplne nerozhodol ale zrejme pouzijem odtien "championship white" (Honda). Je to taka tepla biela (+% ciernej +% oranzovej) a aj kvoli cene (je to 3x lacnejsie ako perlet). Na slnku je jasne biela a v tieni je kremova. Perletova biela ma nadych do modra a je az prilis biela ako kancelarsky papier co by sa mi nepacilo. A aby sa leskla pekne farebne musel by som tam napchat obrovske mnozstvo perleti. (zase cena)
Takze teraz bude pauza a medzicasom sa snad uz pustim do stojanov a vyhybiek...

Podpora webu
Nahrát obrázek