Téma: FOSI V3 mono - moje zkušenosti
Kupoval jsem je přímo od fosiaudio.com s jedním společným zdrojem 48V/10A za 272$, přišlo bez cla.
Ke zdroji byl i DC Power filter:
Krmím je NAS (FLAC) -> X96 Max+ (CoreELEC) -> S.M.S.L RAW-MDA1. S poslechem jsem velmi spokojen, poslech neotravuje, baví ... oproti předchůdci Yamaha RX-V457 je to velký posun.
I při běžné panelákové hlasitosti (přes dvoje dveře není nic slyšet) značně topí. Já na nich s trochou sebezapření udržím ruku, manželka ne. Hřbet ruky na nich neudržím ani já. Zatím je mám umístěné na podložce, aby nový nábytek netrpěl ... asi jim dopřeju vyšší nožky.
Zapnutí auto funguje zdánlivě dobře. Nic nelupne, jen je slyšet cvaknutí relé. Vypnutí po 10-ti minutách je spolehlivé. Ale bohužel není to nejlepší volba. Jednak při vypnutém v auto režimu je znát, že stále trochu hřejí. Jeden jsem nechal v režimu Auto, druhý vypnul Off a rozdíl teploty mezi nimi odhadem 10°C. Několikrát jsem i zaregistroval, že se sami od sebe zapnuly, takže když vím, že už poslouchat nic nebudu vypínám je do polohy Off.
Také se několikrát stalo, když S.M.S.L RAW-MDA1 zůstal zapnutý a nic jsem nepouštěl, v automatice se po 10-ti minutách vypnul jen jeden Fosík. Při vypnutém S.M.S.L se vždy vypnou oba (prodlení 0,2sec, je slyšet jen cvak cvak).
Podíval jsem se dovnitř, že změřím napětí OZ (32,0V), vyměním na zkoušku NE5532 za LME49720, tak jsem si to i nafotil (bo houno vidim a fotku si zvětším že jo).
Jestli je to na zvuku znát nevím, není možná skoková změna. Ty LME49720 jsem měl připravené pro Upgrade zesilovače a chtěl je jen vyzkoušet, ale už je tam nechám a pro Upgrade koupím nové. Nechám je tam pro dobrý pocit a taky proto, že šroubky dal výrobce tvarohové (dočet jsem se to následně i na ASR), jeden šroubek se vyžvejkala hlava (fungl novým imbusem!) a bude ho třeba odvrtat. Nebo nechat na věky, bo teď tak nějak není důvod to rozebírat.
Vlevo originál NE5532, vpravo LME49720.
Tyhle OZ by měly být použitelné (screen z videa).
K výměně OZ jsem našel tuhle diskuzi: Fosi Audio V3 op-amp rolling, has anyone tried it? Snake oil? Or are there actual differences?