dhaman az budu hotove, ok np...
Konecne davam dokopy pripravu na stojany. Budu velke cca 420x280x110mm. Forma:

Toto biele je sedlo pre reprosustavy. Povodne som ich urobil plastove ale potom mi napadlo ze sa to bude fakt strasne tazko vyberat, tak som nakoniec urobil negativnu formu a odlial to zo zbytku silikonu co som mal a nevedel co s nim tak konecne nasiel uplatnenie 

Nizsie su formy pre vnutornu dutinu v ktorej bude vyhybka. Ako distancne "stlpiky" pod DPS vyhybky pouzijem samotnu tvarovanu formu v ktorej su vytlacene sedla okolo srubiek pod DPSku a zavity "stlpikov" su prostrednictvom narazacich matic ktore sa zaleju do betonu. Formu nebudem tentoraz vyberat ale ostane cela zaliata v betone - na to su po obvodovej stene take malicke nosniky ktore by to mali dobre drzat v betone az vytuhne. Tiez je tu optimalizovana dutina pre srubovacie konektory a negativne vybranie aby to trosku vyzeralo krajsie.
(Biele veci sa z betonu budu vyberat, cierne ostavaju.)

Takto sa to napoji na sedlo, tie stlpiky su diery pre kable a dve velke sruby M8x60 ktorymi sa uchyti snek o stojan. Beton v mieste prisrubovania bude mat cca 35mm, v okoli kde nie je sedlo to je cca 5cm co bohate staci a je to viac nez dost. Do vrchnej casti betonu dam este armovanie z M4 zavitovych tyci, taka jednoducha mriezka nic spesl.

Steny dutiny pre vyhybku su sice dost pevne same o sebe ale keby sa nahodou chceli prehybat urobil som si na to taku docasnu vyztuhu:

Az to vylejem betonom do rohov vtlacim taketo sedla pre kulickove jednotky ala nozicky: