Ďakujem za vaše rady a skúsenosti, zosilňovač už funguje bezchybne! Otas, mal si pravdu, chyba bola na vstupe, na tom najcitlivejšom mieste....
Vašku, súhlasím s Tebou, osciloskop dokáže odhaliť všeličo, aj preto som ho pri tejto chybe oprášil. Ja používam klasický, 2x20MHz Goldstar OS 9020.
Neverili by ste, ten rachot spôsoboval blokovací kondík na vstupe (proti prieniku vf do vstupu VZ). Aj keď som na tomto zosíku nerobil úpravy podľa Otasa, pre nejaké zmeny som sa predsa rozhodol - ako som už spomínal, zo vstupu VZ som vyhodil trimer R41 (22k), nahradil ho prepojkou a R42 som zvýšil na 2k7. Za tento odpor som zaradil blokovací kondík s kapacitou 330pF. Oddeľovací kondík C21 som zaradil pred R42, tak ako to navrhol Otas, takže na bázu T6 je pripojený R45 (pracovný bod T6), R42 a pridaný blokovací C. Dal som tam sľudový (v angl. silver mica) z rady WK714 11, pred osadením som ho meral a vyberal rovnaké hodnoty pre oba kanály. Ani vo sne mi nenapadlo, že ten šum a rachot môže spôsobovať práve on, pretože som s týmto typom kondíkov nemal doteraz žiadne ťažkosti a keďže mám zásobu nových, teda nepoužitých, navyše ich vždy premeriavam...
Prišiel som na to jednoducho tak, že som odpojil R42 aj s týmto pridaným C, aby som vylúčil vplyv namodulovaného signálu zo vstupu a po lupanci pri zapnutí ostalo v reproduktore hrobové ticho. Zmeral som napätia v niektorých bodoch, stabilné...navyše takmer navlas rovnaké ako v tom funkčnom ľavom kanáli (rozdiely max. 0,1V). Vybral som inkriminovaný kondík a pri meraní vykazoval zvod, fungoval ako odpor s hodnotou kolísajúcou okolo 3,5k. Po jeho výmene je všetko v poriadku.
Ešte dodám, že s podobným javom som sa stretol pri niektorých kusoch tohto zosilňovača ešte pred prerábkou, myslím že to bolo v dvoch prípadoch. Ale u nich tento jav, teda výstrelový šum, nastal iba po vypnutí sieťového vypínača a ten šum šiel pomaly dostratena. Fade out, ako hovoria anglicky hovoriaci zvukári
Snáď táto skúsenosť niekomu pomôže...