Téma: Projekt MIR50
Ahojte
Aby sa predišlo ďalším hádkam o názve a aby som nerobil reklamu na DPA a na základe príspevku 115 člena Danharda
nevim k cemu vam dal p.Dudek svoleni, v pouziti stejneho technickeho reseni nevidim problem, to neni pravne nejak chraneno (pokud to samozrejme neni nejak patentove osetreno), ale pokud si neco nazvete stejne, jako jinou vec, s nazvem, ktery je v nejake jasne podvedome souvislosti, treba to DPA110 a je jedno, jestli to dolpnite nejakym nejasnym privlastkem, treba MKII, by Maduda, nebo nejaky jiny kreten, tak samozrejme ve vyhledavacich vyskakuji odkazy na ty vase dilka a mate tak na tento vytvor neplacenou reklamu. Samozrejme, ze tim urcitym zpusobem klamete i spotrebitele, protoze to vase dilko neni uz ten puvodni vyrobek, se kterym je nazev spojovan.
PREMENOVÁVAM PROJEKT NA MIR50
Chcel som si postaviť DPA 110 tak vznikol tento projekt, schéma vychádza z DPA110
Pán Dudek mi k tomu nevedel nič povedať, tak mi nezostávalo nič iné ako to skúsiť . Až na moju nepozornosť v osádzaní a zbrklosť pri nastavovaní možem povedať že to nabehlo na prvý šup. Celé je to osadené novými súčiastkami , teda, vami doporučenými náhradami . Miesto KF469/470 je BD139/140 , KD139/140 je BD139/140 , tranzistor na snímanie prúdu je od Fairchildu celoplast. Koncáky NOS KD607/617 .
Po poriadnom nastavení som sa dostal na DC ofset 1mV , SR som nameral 18V/us , výkon do 5,6R záťaže 51W . Napájanie cca +/- 31V.
-odtránené C3,R15,R16, C12/13 vymenené za 100uF, po odstránení C25/26 rýchlosť stúpla takmer 3násobne.
Nemám všetky grafy z merania , každopádne , oscilácie som nezaznamenal , takisto žiadne prekmity alebo artefakty na obdlžniku (merané do 5,6R || 100nF) , nábežná hrana vyzerá v poriadku - detaily ešte doplním .
Obával som sa že to fungovať nebude, no podľa mna sa to správa ako by malo ...
FOTO aby ste nepovedali že klamem + obsahuje nejaké grafy z merania
Podklady neskôr už upravenej verzie .
Rád privítam nejaké rady , postrehy .
Za technickú pomoc a cenné rady ďakujem reebovi .
všetko potrebne najdete na mirprojekt.webnode.sk