Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 4)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » zesilovač LQP-950 váš názor

  Stránky: 1 2 3 4 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 63]

Téma: zesilovač LQP-950 váš názor

potřeboval bych poradi ohledne zesilovače LQP-950 , je to nejaky činský šmejd, ma to asi 2x250w zde je info  http://www.ikup.cz/item.php?id=639813&a … lovac-1200 
filtrační kondenzatory to má 2x5600 mikro , a tranzistory toshiba c5198 , skoušel jsem to na reproduktorech vlastní výroby s eminence delta 12 a víšky beyma cp-16, při vetší hlasitosti to nestíha basy a víšky taky nic moc kvalitní, pomuže vímnena filtračních kondenzatoru za silnejší ? nebo jaký je váš nazor na tento zesilovač ?
foto zde:
http://i477.photobucket.com/albums/rr131/neo--2009/30012010065.jpg

(upravil millano 30. 1. 2010 18:33)

Re: zesilovač LQP-950 váš názor

mno fuj, úplně ty samý střeva se montujou třeba do scyteců ( scytec pro600 ) , zase se potvrdilo, že to tam bouchá jedna fabrika, jen tomu daj jinší kastli.

takovéhle zesilovače jsou prakticky k ničemu. pro normálního bělocha který to nebude roštovvat to na doma bude ok , ale pro někoho, kdo má rád hlasitý poslech to rozhodně není!

Je to nespolehlivý stroj, s nedořešeným chlazením + poddimenzováným chladičem, ani proudová pojistka tomu pořádně nefunguje  - nedokáže udržet koncáky v SOA , při pár sekundovém zkratu trandy odejdou  i některé emitoráky to přeruší  a bohužel nejenom je, nakopne to i zbytek trandů.

nevyplatí se ani ten stroj " tuningovat " ( výměna operáku na vstupu, všech kondenzátorů, budičů, konců , zlepšení filtrace, ...) protože i DPS je nekvalitní - úžasný nápad čínana: nacpat do zesilovače s 250VA trafem a sekundárním napětím  43V zesilovač ,ve kterém jsou koncáky 140V/10A/100W + to osadit tim největším šmejdem - tímdle je prostě zaděláno na průser.

btw. ten popis v té skončené aukci je neskutečně lživý, např. tento zesilovač, neobsahuje ani jeden mosfet ...

jediné co se z něho hodí je: trafo, chladič, relé v ochranách a šroubovací svorky na repro. dalo by se uvažovat jestě o kastli, ale ta moc kvalitní není, zbytek do popelnice.

" Vědět a znát to každý by chtěl, ale učit se nechce ... "

Web

Re: zesilovač LQP-950 váš názor

zrecyklovať (kastlu, trafo, pár vecí okolo) a zvyšok vyhodiť smile)

Web

(upravil orel 30. 1. 2010 11:15)

Re: zesilovač LQP-950 váš názor

ale docela mne překvapilo že na výstupu sem namneřil při plném výkonu cca 50V a cca max 3A na 8ohm repru což by mohlo odpovídat cca 2x150W 8ohm .... chci tento zesilovač použít ke krmení víšek a středu v menčím klubu, ale docela se toho bojím, nehraje to moc kvalitne když se to trochu zesílí, a ten chladič je tam fakt malinkej a hřeje se jak kráva a ventilatorek řve jak kdyby mnel ulítnout big_smile a jaký by ste mi doporučily zesilovač k dvoum tlakovým bednám se subwoferem eminence kappa 15" 450w

Re: zesilovač LQP-950 váš názor

crest audio CPX 1500 smile

Re: zesilovač LQP-950 váš názor

Ta čeština ýgle, je strašná...vychodil jsi alespoň devítku ? Má smysl ti radit, aby to nebylo zbytečný, když neumíš napsat jedinou větu bez dvou hrubek ?

(upravil orel 30. 1. 2010 12:09)

Re: zesilovač LQP-950 váš názor

tak na češtine snad nezáleží, ne? prostě nejak jsem nepotřeboval psát spisovně, tak mě hned nesuďte podle toho smile  ten cpx 1500 sem našel za 9 999kč do toho bych i šel, dík za rady

Re: zesilovač LQP-950 váš názor

Nejde o spisovnost, ale o gramatickou správnost. A ta vypovídá o pisateli skutečně dost. Osobně takovým lidem neradím, jelikož když nedokázali pochopit něco tak zásadního, co je otázkou maximálně 7. třídy základní školy, nevěřím, že pochopí tak pokročilé záležitosti, jako jsou normy, fyzikální zákony, matematické postupy a nebo jen záležitosti ohledně správné konstrukce elektronických přístrojů...

Můj osobní názor na to na fotce je, že bych vyhodil všechno, co je osazený nějakým polovodičem, možná bych oškubal jen ty relátka. Zbude ti trafo, kastle a chladič. Do toho by si někdo jinej mohl něco dobastlit, ty si kup něco, na co ti stačí peníze a je to hodnoceno ne špatně. Co by to mohlo být, o tom jsou na netu statisíce vláken na různých fórech.

(upravil orel 30. 1. 2010 12:57)

Re: zesilovač LQP-950 váš názor

ano, abych řekl pravdu, stavebnice od EZK také nic moc kvalita,je to šunt s TDA 7250 který budí 8 tranzistoru, každý na to nadává, stavěl jsem to před vic než 5lety porad ješte hraje a hraje lépe než tendle ten LQP-950...trochu mě tendle zesík zklamal, chtel jsem slyšet váš názor, nejaký rady jak tento zesík zlepšit, a jaký zesilovač by ste mi doporučily...myslím že jsem se vše dozvědel, dík

Re: zesilovač LQP-950 váš názor

no já s váma moc nesouhlasím! PROTOŽE kámoš který elektru celkem rozumí, baví ho to a kdyby potřeboval trošku poradit např. tady na audiowebu, tak po přečtení 5 slov by jste ho odpálkovali nehorázným způsobem.
Orle nic si z toho nedělej! Za vrozené vady nemůžeš ... ( teda jestli jsou vrozené smile )

(upravil froggg 30. 1. 2010 13:32)

Re: zesilovač LQP-950 váš názor

OT:
Lojzek: Nikdy nebyla diagnostikovaná porucha, která by měla za následek to, že někdo neumí vyjmenovaná slova nebo shodu přísudku s podmětem. Upozorňuji předem, že dyslexie a dysgrafie jsou o něčem jiném a souvisejí nepřímo právě i s tím, že když už jimi člověk trpí, má problémy v návaznosti na to i jinde, jelikož jde o mozkovou dysfunkci. Takových lidí je mezi námi ale maximálně 3-4%. A já osobně jsem měl všechny rysy dyslexie a málem jsem kvůli tomu neudělal základku, protože mi to psycholožka nenapsala, údajně pro vyšší hladinu intelektu a schopnosti analytického myšlení, a moje češtinářka byla ras, takže jsem musel zabrat 2x tolik co ostatní a na konci základy a celou střední jsem v češtině exceloval. Takže i přes zjevné skutečně dyslektické problémy se s tím dá něco dělat, jen se na to nesmí srát. Dneska dělám jazykovýho a stylistickýho korektora pro dva weby jen proto, že mě to baví. Právo napsat slovo "víšek" u mě jen někdo, kdo ještě neabsolvoval pátou třídu základní školy. U ostatních to musí nutně být hodnoceno negativně. A i kdyby tvůj kámoš byl dobrým elektronikem a nevím čím vším dalším a přitom psal jako prase, je to jeden ze sta, který mě nepřesvědčí o tom, abych měnil svůj přístup. Tak trochu se pohybuju kolem školství, takže vím i z praxe, že minimálně z 90% je to všechno jen důsledek lajdáctví.

(upravil Sendy 30. 1. 2010 13:39)

Re: zesilovač LQP-950 váš názor

Mám známou, která má dyslexii, z češtiny měla vždycky čtyřku z milosti, ostatní díky píli a úsilí jedničky a dvojky. Její písmo rukou je strašlivé, a když čte, musí si viděné slabikovat či číst šeptem, protože jinak jí viděné písmo ale vůbec nic neříká. Při psaní jí nějaké rozdíly mezi i a y, k a g,  s a z  vůbec nic neříkají... ale takové prasohrubky na netu nedělá, používá kontrolu pravopisu (když ji holt nemá interně), protože nechce vypadat před ostatními účastníky diskuzí a podobně jako poslední vypatlané pako, které potratil dementní prasopes. sad

Web

Re: zesilovač LQP-950 váš názor

lol no ták, toto je snad zesilovací dred, ne?

Re: zesilovač LQP-950 váš názor

Kde vydíš zesilovadž ? Mislíš ten tekutý víkon na prfním obrásku ? lol

Web

Re: zesilovač LQP-950 váš názor

To jsem ještě neviděl. Skoro mi to připadne, jako by to někdo dělal na koleni v garáži. To bych se styděl prodávat. Ten plošňák koncáku je tak pěkně prohnutý, nebo se mi to jen zdá? smile
Musím víc než souhlasit, že to nejlepší z toho je trafo, kastle a ten chladič....

Web

Re: zesilovač LQP-950 váš názor

Nevím jak v tomhle, ale jestli to je stejný modul jako v Impact, tak tam byl plošák do vrtule. Nádherně z toho odlézaly spoje hlavně u koncových trandů. Shit.

Web

Re: zesilovač LQP-950 váš názor

Byl bych opatrnej i s tvrzením "nejlepší je trafo", kdoví co to má za izolaci mezi primárem a sekundárem...

Web

Re: zesilovač LQP-950 váš názor

Frogu,Sendy ... taky jedna z možností ale necháme tomu volný průběh. Jak píše frank je to o zes. smile

Re: zesilovač LQP-950 váš názor

Opampe, aby nemělo hliníkovej sekundár. big_smile

Re: zesilovač LQP-950 váš názor

Hliník jsem viděl zatím jen v primáru traf v mikrovlnkách.

Web

Příspěvky [1 až 20 z 63]

  Stránky: 1 2 3 4 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » zesilovač LQP-950 váš názor

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£