Re: Mikrofon-preamp-zvukovka
No ony ty difrakce vznikají tak jako tak, ale jsou jiné .. musí být tedy součástí kalibrace ... však víme. Mimochodem existuje phantomový přizpůsobovač s veřejně dostupným schématem - ten se píchne na tu EMU a můžeš používat samotnou tu nakalibrovanou kapsli v trubce, tak jak ji prodávám já nebo kurpemp. Martin nebo Martin .
Jo a prásknu na mirula, že na něj má i desku a právě s tou EMU ho provozuje .
Godz: Prosímtě pošli mi nejlépe impulsní charakteristiky z kalibračních měření (nebo prostě data s co nejmenším podílem postprocessingu). Mě se totiž tak úplně nezdá, to co jsi říkal ohledně nepravidelností ve středním kmitočtovém pásmu. Dělal jsem sám nebo třeba i s VB různé porovnávačky a i při nejlepší snaze o přesné umístění mikrofonu, tam jak říkáš vždycky vyjdou nepravidelnosti, jenže ony se shodují s frekvencemi, na které má příslušná reprosoustava nejvýraznější difrakce (ty směrují hodně). Opakuji při nejlepší snaze o přesně stejné umístění. Ono to odpovídá i tomu, že 6mm mikrofon se může jen těžko nějak frekvenčně závisle chovat pod určitou kritickou frekvencí, vždyť je to tak i u měničů, které používáme v reprosoustavách.
Další měření já z toho důvodu dělám v nekonečně desce, kde se difrakce neuplatňují tolik, respektive se dá nastavit i takové okno, které difrakce odfiltruje. Negativní vliv okna - výběru konečné posloupnosti z nekonečně dlouhé impulsní odezvy je za typických situací zanedbatelný.