Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » PA a zvukařina » zapojení

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [18]

Téma: zapojení

Máte s tím nějaké zkušenosti ?
Na malé akce beru dvoupásmovky :zapojení jasné- mix- process. -zes -repro.
Na větší + subwoofer + zes2. + cross.  Při zapojení : mix-process-cross- zes1-rep / sub zes2-sub rep. se mi jeví zvuk jakoby jemný vyrovnaný ale málo dynamický ,jakoby menší výkon .
Při zapojení č.2 -bez processoru : mix-cross -zes1/zes2...se mi zdá zvuk o hodně rasantnější a silný.
Zkoušel jsem jěště zapojit proces. jen do větve dvoupásmovky za cross. Ale to bylo nějaké špatné a nebyl čas laborovat.  Ještě budu zkoušet .. zatím díky ,za případné příspěvky .

Re: zapojení

Co to je process, co tam mas?

Re: zapojení

Co to je ten "process"?

Web

Re: zapojení

Zdravim... Pokud ten process je procesor tak jakej to je typ?? A máš ho vůbec správně nastavenej?? Protože co vim z jednoho procesoru co se mi dostal do rukou tak sem do něj nahrával kmitočtovou charakteristiku reprobedny..a pak celá sestava hrála jako prase a zvuk byl úplně neuvěřitelnej....

(upravil muzic 23. 8. 2009 21:35)

Re: zapojení

jo pardon , použil jsem jen takovou zkratku v domění  že je to všeobecně známé . Je to Behringer Ultrafex PRO EX 3200. Procesor na upravu zvuku .
Třeba po něm bude Ho ..
A ono se dá do něho nějak nahrát ..nějakou charakteristiku ..?

Re: zapojení

Mno tak zrovna nějakej extrém to není, ale na běžný zvučení menších akcí je jako dělanej... Zkus mu nastavit na výstupu na subwoofer stejnou kmitočtovou charakteristiku jakou ma ten sub. potom by se teoreticky měl rozehrát... Je jasný, že pokud máš do subwooferu puštenej signál o špatnejch frekvencích, tak hrát nebude... Jakej máš ten subwoofer?? Jak máš nastavenej výstup pro ten sub. na procesoru??

A ono se dá do něho nějak nahrát ..nějakou charakteristiku ..?

Pokud má možnost propojení s kompem tak určitě ano... pokud ne tak se to musí nastavit ručně...

Re: zapojení

???  To mě budeš muset vysvětlit -jak nastavenej výstup ? Před zesem-do sub. je crosover a tam je nastaveny nějaké pásmo ( asi45-80Hz)
Na tom procesoru  jsou rúzné zdůraznění ...
To mě zajímá ..ok

Re: zapojení

Aha, tak omyl... vono je to něco jako limiter bo expander nebo mozna kompresor.... Tim pádem si pro ten subwoofer musíš spíš jen zaexperimentovat a zkusit si s tim pohrát tak, aby se rozehrál... Pokud sem nepokandil překlad, tak by se to mělo dát použít pro ten subwoofer předevší jako frekvenční výhybka s možností posouvání fáze... bo něco na ten způsob... A tam se jedná spíš o experimentování než o nějaké přesné ladění... Takže si prostě pohraj s knoflikama a to je tak všechno co ti takhle poradim... wink omlouvám se moc sem ti nepomohl, ale sám toho v tomhle směru moc nevim...
P.S. Zezačátku jsem počítal s tim, že máš na mysli crossever pro PA.. což je procesor kam se nahrává kmitočtová charakteristika reprobeden...

Re: zapojení

Abych pravdu řekl -tak se mi zdálo jako by se v průběhu akce aparát jakoby rozehrál .ale nebyl jsem si jist ,jestli to nemůže být ještě jinak . Asi to budu muset víc vychytat . Jednou jsem to zkouše venku  a  přítomní chválili  zvuk ,že je stále stejné kvality , když hraju potichu a nebo naplno .  A mě bylo najednou trapně ,že už to nemůžu víc zesílit .  smile
Ale včera to bylo v sokolovně , než jsem si zvyknul . Bůůům Bůůům

Re: zapojení

Já bych ten procesor hodil do prdele smile

Re: zapojení

Né né , dobrý rád pokekám -tento procesor slouží k zpracování zuku pro zdůraznování  dynamiky .
Ultrabasový přepínač  mezi jemným a hutným projevembas.

Re: zapojení

Franku -právě že jsem zjistil že to hraje bez něj uplně jinak , jak jsem psal výše.
Ale jakto ,že všechny aparáty mají procesory ?
Ale fakt ,že to dělá prostor , zdůraznůje basy  atd .. nebude to bez něj suchý ..?

Re: zapojení

Ultrafex je sice jakýsi "processor", ale vpálil bych ho leda do insertu na šavli s basou nebo pro zpěvačku, která předevčírem přišla o přední zuby a je to třeba nějak zamaskovat. Pouštět tím celý signál je nanic - u dobrého aparátu to zvuk zmrví, u špatného to má podobný efekt, jako když se 5 let nemytý homeless postříká Pitralonem.

Web

Re: zapojení

Ja by som to zahodil. Toto je deprocesor na zvuk. Alebo ako pise Sendy, ak zvucis divneho spevaka/instrumentalistu, napr. bubenika s prebitou membranou.

Re: zapojení

Muzicu, asi tak. Nemá smysl vymejšlet blbiny "protože se to tak dělá" - ono se to totiž dělá tak trochu uplně jinak.

Re: zapojení

Pokud máš aparát každý pes jiná ves a je nižší cenové kategorie, tak procesor ti pomoct částečně může. Zvuk se jakoby vyčistí, podle nastavení i něco zdůrazní a najednou je slyšet co slyšet předtím nebylo. Vrazit ho zpěvákovi do cesty, jak píše Sendy nedoporučuju, protože záhy nastanou problémy se zpětnou vazbou. Na to je výborný VocalProcesor od dbx, ale ten je cenově jinde.

Re: zapojení

Sendy-dobré přirovnání ..:-) ,pouštím přes to  hotovou miziku-(CD ..DJ ..) Asi jo , pro nástroje  to bude mít asi větší význam. O.K. zkusím to vyřadit. Zdá se mě ,že jsem to už tak jednou pouštěl a již na plovičku volume jsem měl bohatý silný zvuk , což mě trochu zaskočilo.(bez toho U flexu..to řádí jak divoký koně , mě proběhlo hlavou ). Nyní se mi zvuk docela líbí ,ale stále se dá něco zlepšovat - no a když to bude ještě lepší ....tak se z toho snad p...... . ! ( taky máte ten zvláštní pocit, když se to nainstaluje -propojí a potom zapne "power" -nebo ON a vono to krásně hraje. --V opačném případě je to na mrtvici ..že jo ..? !)  smile

Re: zapojení

muzic napsal:

???  To mě budeš muset vysvětlit -jak nastavenej výstup ? Před zesem-do sub. je crosover a tam je nastaveny nějaké pásmo ( asi45-80Hz)

Nemáš jenom nastavenou špatnou frekvenci??? Zkus ji pozvednout, protože pokud do subwooferu pouštíš jen nějakejch 80Hz max. tak moc hrát ani nebude... zkus to zvednout na 250Hz a pak pomalu ubírat dokavad to bude hrát. Až to přestane tak to vrať na pozici kde to ješte hrálo a nech to bejt... (Pokud máš nízkou frekvenci tak ti to ten sub nemusí rozehrát...)

Příspěvky [18]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » PA a zvukařina » zapojení

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£