Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Dílna » Zesilovač

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [2]

Téma: Zesilovač

Zdravím. Mám doma plno součástek a desek z různých Tesla přístrojů, např televize, nějaké zesilovače, koutoučáky atd.

Chtěl bych se zeptat, zda by se z tohoto dal postavit nějaký jednoduchý zesilovač, na fotkách jsou nějaké desky které bych rád použil, jestli to tedy půjde, nebo použil aspoň nějaký součástky z těch desek. Desky na prvním , druhém a posledním obrázku vypadají nepoškozené, ta třetí je poškozená.

http://www.mates-data.hustej.net/zes/deska1.jpg
http://www.mates-data.hustej.net/zes/deska2.jpg
http://www.mates-data.hustej.net/zes/deska3.jpg
http://www.mates-data.hustej.net/zes/deska4.jpg

Prosím o radu od někoho kdo aspoň trošku tuší co tam je za věci, zda by z troho nešlo postavit něco malého. Předem dík za odpovědi.

Re: Zesilovač

No, ono by to v první řadě chtělo vyfotit tak, aby šlo přečíst, co to je za tranzistory smile nebo aspoň napsat jejich seznam a počet kusů.

Pak si uvědom, že NEVÍŠ, zda ty součástky jsou opravdu úplně OK nebo ne a že asi nemáš jak to zjistit, a že to zjišťování by bylo asi nákladnější než koupit nové součástky.

Na "něco menšího" vystačíš i s Darlingtony BDX33C/34C nebo i TIP142/147, v threadu Zesilovače někdo docela hezky popsal svou stavbu zesilovače, vycházejícího ze staré stavebnice Transiwatt 077 Pionýr. Nějakých 35 W... Dále se dá najít třeba zesilovač "sinclair" osazený na konci KD607/617, kdybys je náhodou měl, z nich dostaneš cca 50 W.

Já bych Ti jako začátečníkovi (na kterého Tě odhaduji, nezlob se prosím) doporučil postavit něco na bázi známého a kvalitního IO LM3886. Ať už koupíš stavebku z EZK nebo se třeba pustíš do stavby mýho modulu, za ty prachy, co do toho dáš, získáš spolehlivě funkční a velmi slušně hrající zesilovač.

Web

Příspěvky [2]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Dílna » Zesilovač

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£