Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Ostatní technika » Zajímavá zapojení

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 25]

(upravil sinclair 22. 6. 2007 15:06)

Téma: Zajímavá zapojení

Tohle by mohlo zajímat JoinerNeta :

http://sweb.cz/servisdok/eq01.jpg
http://sweb.cz/servisdok/eq02.jpg
Akorát bysem tam vecpal místo 1458 aspoň NJM4580, lépe NE5532. Dnes už to není luxusní šváb, je to standard. Strmost není bůhvíjaká, jsou to Wienovy články, ale účel to podle mě splní.

A tohle možná bude zajímat kupu ostatních :

http://sweb.cz/servisdok/sin_inverter01.jpg
http://sweb.cz/servisdok/sin_inverter02.jpg

Web

Re: Zajímavá zapojení

len tak ďalej, vďaka smile

Web

(upravil sinclair 20. 6. 2007 16:10)

Re: Zajímavá zapojení

Budu sem vkládat takové věci, o kterých si naivně myslím, že by mohly někoho zajímat. Půjde vesměs o starší věci, dnes už těžko dostupné. Mně se to z papíru skenuje dobře, heč:-)

Koho by zajímalo schéma tyristorové stmívací jednotky 0-10V typu SJR-2, nebo i SJR-5B, výrobce Divadelní technika Újezd u Brna, nechť se podívá do AR11/1992, str. 503.
To, co tam najdete, je přesně okopnutá profi stmívací jednotka, jen odrušení je jiné /horší u amat. napodobeniny/.
S tyristory KT708 to zvládá i dlouhodobě 16A /mám jich na kulturáku 80ks/, pokud je jednotka chlazena aktivně. S moduly ČKD typu MTT431 lze získat zkratuvzdorný a nezničitelný dimr pro proud 25A.

Web

Re: Zajímavá zapojení

A je to v prdeli... Hodně odkazů od Tebe jsou v hajzlu, protože nemáš na stránkách místo. Co si takhle založit zadara 250MB účet na www.edisk.cz ?

Všechno nej k svátku.

Re: Zajímavá zapojení

Tak jsem se chtěl kouknout a vida:

Chyba 404 - soubor neexistuje

Sinclaire pokud je ještě možné se na obojí podívat, mohl bys to prosím opravit? Díky.

(upravil sinclair 20. 6. 2007 16:54)

Re: Zajímavá zapojení

Ekvalizér je zpátky a až mi někdo dáte dokupy ty Actidampy a pověsíte jinam třeba v pdfku, uvolní se mi místo na swebu. Registrace na edisk mi nejde, nechápu proč. Po odkliknutí to vůbec nic nedělá.

Nebuďte líní, mám naskenovaných plno dalších zajímavých věcí.

Web

Re: Zajímavá zapojení

Měli snad na mysli tohle? http://www.edisk.cz/stahni/91357/Actida … .29MB.html

Web

Re: Zajímavá zapojení

Nejkvalitnější "barevná hudba", jaká kdy byla uveřejněna. Špičkový přístroj, dnes běžně osaditelný křemíkem. Doporučuju případným zájemcům velmi dobře prostudovat popis činnosti, vysvítá z něj, že se tenhle přístroj nechová jako naprostá většina "mrk-mrk" zapojení. Sám jsem postavil nejméně 20 exemplářů :-)Nějaká dodatečná, nepříliš podstatná vylepšení /plynulá regulace jasu, přístroj lze i bez signálu použít jako tříkanálový dimmer 0-100%/ tuším v ročníku 1976.

http://sweb.cz/servisdok/barhud01.jpg
http://sweb.cz/servisdok/barhud02.jpg
http://sweb.cz/servisdok/barhud03.jpg
http://sweb.cz/servisdok/barhud04.jpg

Web

Re: Zajímavá zapojení

Sinclaire, díky moc, tohle vyrobím našim špuntům domů, vidím, že i plošňák je přesně koncipován na mé možnosti smile Nemáš ve smetí z úklidu i nějaké zrcadlové disco-koule? wink

Re: Zajímavá zapojení

Ani jeden operační zesilovač? To nemůže fungovat smile

(upravil sinclair 22. 6. 2007 17:33)

Re: Zajímavá zapojení

Dokonce to fungovalo i s bambusákama z II. jakosti. Několik kusů jsem ale musel osadit KFkama, to byly ty, kde byla udělaná ta úprava na dimmery. Jak s teplotou v kastli cestoval i zbytkový proud bambusáků, měnil se i základní nastavený jas, což mě sralo. KF507 tehdy stála myslím 35,-Kčs...
Pokusím se tu úpravu někde najít.

Web

(upravil sinclair 24. 6. 2007 13:55)

Re: Zajímavá zapojení

Slíbený dodatek-vylepšení.

http://sweb.cz/servisdok/barhud05.doc

Lado, představ si, že mám. Je asi 30cm průměr, je dělaná před cca 25 lety,  laminováním na nafouknutý starý kopačák, zrcátka řezal sklenář a plival přitom jednu nadávku za druhou.:-)
Dám Ti k ní klidně i synchromotorek s převodovkou z programátoru Tatramatky:-)

Web

Re: Zajímavá zapojení

Mě by ještě zajímal přepojovač žárovek (AR 6/69), viz to vylepšení,jesi nekdo máte.

Web

Re: Zajímavá zapojení

Kluci nemáte někdo ještě schémátko toho ekvalizéru jak odkazoval sinclair? Přišel jsem o data na disku a tenhle eq se mi docela líbil, byl bych moc vděčnej, kdybyste mi to někdo hodily na mejl
svancaramichal zavináč seznam.cz              ;dikec

Web

Re: Zajímavá zapojení

Po dlouhé době jsem konečně vyrobil DPS na tu barevnou hudbu (schéma) a můžu se pustit do osazování. Vzhledem ke svým znalostem bych se nerad pouštěl do vlastních kreací, nemuselo by to dopadnout dobře, co se týče náhrad.

Prosím tedy Sinclaira, případně někoho jiného, pokud si na to troufá: čím dostupným nahradit veškeré ty germaniové polovodiče? Případně, je třeba v souvislosti s tím provést další úpravy?

Předem díky.

(upravil sinclair 18. 11. 2008 17:59)

Re: Zajímavá zapojení

Mělo by to být něco, co nemá nějak extrémně vysokou betu /tak do 100/ a extrémně vysoký Ft. Já bych použil KF507/517. Ze současných moderních polovodičů fakt nevím, možná 2N3904/2N3906, ale muselo by se to vyzkoušet. Oživovat se to musí po částech. Jak jsem psal, asi dva kusy jsem musel tehdy kvůli teplotní stabilitě dimmerů osadit KFkama, ale jestli s tím souvisely nějaké další úpravy už si fakt nepamatuju, bude to dvacet let...
Ona je to taková typická konstrukce pro bastlíře, lze si s ní vyhrát, není to jenom přesný návod na sestavení a běží to. Při trošce trpělivosti /bastlířům by měla být vlastní/ to rozchodíte.

Web

Re: Zajímavá zapojení

Sinclaire, mohl bys to uploadovat znova?

Web

(upravil lada 20. 11. 2008 9:59)

Re: Zajímavá zapojení

http://lada.czech-web.cz/lnk_amp/barhud01.jpg
http://lada.czech-web.cz/lnk_amp/barhud02.jpg
http://lada.czech-web.cz/lnk_amp/barhud03.jpg
http://lada.czech-web.cz/lnk_amp/barhud04.jpg
http://lada.czech-web.cz/lnk_amp/barhud05.jpg

Tohle jsi chtěl?

(upravil sinclair 20. 11. 2008 11:58)

Re: Zajímavá zapojení

Kluci hlavně pozorně čtěte ten text. Oživovat je to fakt dobrý po částech, nejprve zdroj, pak generátor pily a pak diferenční zesilovače. Není vyloučený, že s křemíkovými tranzistory se tam nebudou muset dělat nějaké úpravy, omlouvám se, ale vážně si to už nepamatuju...co si tak matně vzpomínám, tak jsem dělal nějaké drobné úpravy hodnot na tom generátoru pily a myslím, že i v těch signálových usměrňovačích, ale ta hlava, ta hlava...:-(
Mám ale takový matný pocit, že se mi na dně krabice s použitými deskami poflakuje jeden osazený a oživený kus, co byl původně vestavěný v takovém obrovském tablu asi 2x1m s matným plexisklem vpředu a myslím 120 žárovkami, vím, že když jsem to tablo po několika letech rušil /když barevné hudby vyšly z módy/, tak tu desku jsem určitě nezahodil. Zkusím to najít a vystopovat, co jsem s tím tehdy páchal.

Web

Re: Zajímavá zapojení

wwsly, chceš oskenovat seriál dr. Kellnera "Základy nf techniky", co vycházel v AR v letech 1972-1973 ?

Web

Příspěvky [1 až 20 z 25]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Ostatní technika » Zajímavá zapojení

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£