Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Dílna » Amatérské Rádio

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [11]

(upravil millano 15. 1. 2009 8:00)

Téma: Amatérské Rádio

smazáno

" Vědět a znát to každý by chtěl, ale učit se nechce ... "

Web

Re: Amatérské Rádio

Už loni jsem měl dilema, zda nadále odebírat časopis „Praktická elektronika“, který jsem kupoval od samotného počátku jeho vzniku.
Teď se soudruhům podařilo automatické roz(h)řešení: za 60Kč časopis PE tak dobrý zase není. Počítám, že s takovou brzy zanikne..

Ještě nedávno jsem odebíral sedm odborných časopisů, publikací. Dnes jsem ponechal už jen Krausovomecovské AR a Konstrukční elektroniku.
Amatérské rádio beru od 1973 nepřetržitě, takže myslím že „za zásluhy a věrnost“ už se nemusím vůůůbec stydět zkopírovat něco z webu.

Re: Amatérské Rádio

Byl jsem nucen přemístit to sem.

Re: Amatérské Rádio

Antonio s tím tady provedl jakési šachy, ale budiž..
Procházel jsem své šanony se založenými ročníky AR, AR-B pro konstruktéry, PE, KE plus přílohy.
Nemohu dohledat v těch 4shared.com downloadech celistvé ročníky výše zmíněných tiskovin z 1996. V downloadu 1996 chybí komplet AR, AR-B „pro konstruktéry“ chybí taky, místo toho je tímto B označena Konstrukční elektronika.
Matně si pamatuji, že tehdy byly okolo vydávání publikací nějaké neshody, či si tam mocenské kliky dělily teritoria pravomocí, co kdo urve a bude publikovat.
Vzpomene si někdo ze „zasloužilých“ členů, jak věc probíhala? Vázla i distribuce a vidím že mi v šanonu 1996 chybí některá čísla AR i začínající PE. Taky zde mám založené současně jak modré AR-B „pro konstruktéry“, tak i začínající modrou Konstrukční elektroniku. Totéž pokračovalo s modrými čísly ještě v 1997. Od 1998 pak modré AR-B „pro konstruktéry“ přepustilo své pozice zcela PE.

Re: Amatérské Rádio

Přesně tak, 95-96 v tom byl bordel jak v tanku, a i mně cosi z těch let chybí.

Web

(upravil PavelTl 23. 1. 2009 14:00)

Re: Amatérské Rádio

Pokud by vám chybějící čísla stačila v PDFku, tak si napište co chybí a já se po tom podívám.
Mám všechna CD co vydali a co nebylo oficiálně vydáno na CD mám oskenované z tištěných.
Stejně tak mám kompletní časopis KTE.

Můžete najít něco co nemám, ale měl bych mít snad všechno co kdy vyšlo.

Edit: Mám to od roku 1987, kdy začali vydávat CD. To starší NE.

Re: Amatérské Rádio

Dneska jsem zahlédl na stánku Krausovo AR1/2009 s přelepkou 50Kč.
Tak mám pocit, že se smráká i nad tímhle časopisem...
Ale docela chápu, že při současném nákladu a dnešních cenách papíru, tiskařských prací a maržích distributorů to ani jinak nejde.
Kurva hlavně, že jsou plný stánky věelijakejch sraček typu Katka a Chvilka pro tebe, na křídovým papíru a za 15Kč..

Web

Re: Amatérské Rádio

A hlavně koho si bera tamta modelka a že tamten syn herce jezdí v tom a tom autě a že tamten na večírku sbalil tamtu, tamta zase tam tomu zahnula.... Humus největší. A takových časopisů je tolik, až jsem se divil. Kam spějeme, to je těžké odhadnout. Chlapi nebudou umět vzít to ruky ani šroubovák a ženský ani jehlu!

Re: Amatérské Rádio

Zas na druhej strane vv tom AR už vlastne hovno je. Keď som sa ako malý dostal k pár starým číslam, tak som to žral, návody nádherne podrobné, všetko zaručene funčkné. Teraz samé blbosti a veľakrát ani nie overené.

Re: Amatérské Rádio

No, je fakt, že nikdo z nás nikdy nezkoušel žádný časopis dělat, takže ani neví, co to případně obnáší.
Jedno je ale jisté - AR patří Alanovi, není tam žádná redakční rada, takže záleží čistě na jeho libovůli, co v tom časopisu bude a nebude. V časopisech, které dělá redakční rada a všechno světí šéfredaktor to funguje kapku jinak, každý redaktor tam má svůj segment, takže ve výsledku je časopis pestřejší a dotyčný redaktor má na svůj obor i více času, může zapojení např. aspoň odsimulovat, jestli funguje jak má apod. Takto to podle mě funguje v PE, kde poslední mohykán ze staré sestavy, Ing. Belza pracuje jako "hlídací pes", je to vidět např. na redakčních poznámkách pod článkem.
Ovšem to, že umožňují takovému Vlčkovi propachtovat celé modré číslo na ty jeho píčoviny, to rozhodně neschvaluju, ale jediné, co proti tomu můžu dělat, je - nekoupit si to.
Na druhou stranu zase chápu, že autorů, většinou už postarších bardů, ochotných něco publikovat, valem ubývá a "naplnit" číslo, ať už modré či červené, je asi čím dál větší problém.

Úplně nejlepší by ale bylo, kdyby si tohle přečetl třeba Ing. Belza a vyjádřil se k tomu sám, protože my se můžeme jen domnívat a realita může být v zásadě jiná.
Pošlete mu někdo odkaz, ať sem napíše, co si o tom myslí on.

Web

Re: Amatérské Rádio

Sinclair, no ja som myslel PE, ja to volám stále všetko AR. Ale naposledy som mal prehľad po ročník 2003. Ale nemyslím si, že sa to zmenilo. Jednoznačne PE aj AR súčasnej doby nesiaha tým z 50. až 70. rokov ani po členky. Niekedy som nechápal, čo sa dá urobiť na kolene (čo mám doma jedno číslo z 53 myslím, tak tam si jeden spravil tranzistor z hrotovej diódy, Hfe21 mal 3 smile ).

Příspěvky [11]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Dílna » Amatérské Rádio

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£