Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Autohifi » Rádio s DSP nebo aspoň detailnějším EQ

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [1]

Téma: Rádio s DSP nebo aspoň detailnějším EQ

Ahoj,

po zabudovávání DSP modulů s ADAU1701 a Bluetooth přijímačů BK3266 do tuctových autorádií se dostávám do situace, kdy mě to už nebaví big_smile

Uvítám tip na nějaké jednodušší 1-DIN rádio bez extra displejů, které má aspoň několik pásem EQ nastavitelných nezávisle na sobě.
Trochu se tomuto přibližovala nějaké prehistorické Alpine rádio, kde byl EQ pro basy a pro výšky nastavitelný dle frekvence, strmosti/jakosti i zisku, ale bylo to něco jako "50-63-80-100 Hz" a "10-12.5-15-18 kHz". Hodilo by se mi několik pásem "peaking" ekvalizéru, abych vykompenzoval třeba 400 Hz peak stažením o pár dB.
Hodně aut by znělo i se sériovými reproduktory daleko líp, když se jim zkoriguje hrb na vyšších basech, vyřeže plastovokrabicovitý hrb na vyšších stovkách Hz a taky se trochu přisolí na výškách (ale až někde od 10kHz). EQ v rádiích vídám často takový, že když přidám basy, tak zároveň přidám spoustu bahna mezi 150-200 Hz a to nechcu.

Vstup by mohl stačit linkový (aux), ale Bluetooth přijímač a USB pro flashdisk potěší. FM tuner nepoužívám a CD taky ne.

Kdo něco takového v autě provozujete?

Web

Příspěvky [1]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Autohifi » Rádio s DSP nebo aspoň detailnějším EQ

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£