Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 3)

Audioweb.cz » Dílna » Materiál na zesilovače

  Stránky: 1 2 3 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 57]

(upravil Lojzek 13. 1. 2009 20:07)

Téma: Materiál na zesilovače

Čau chtěl bych aby se sem vkládaly užitečné adresy ke stavbě zesilovačů a jejich krabic (stavebnice, chladiče, knoflíky, konektory atd. smile ) popřípadě ještě nějaké obchody s el.součástkami. jestli už tu něco takového je, tak řekněte, vymažu to!

http://www.aldax.cz  - kvalitní stavebnice zesilovačů, servis zesilovačů
http://www.ezk.cz   - el. součástky, méně kvalitní stavebnice zesilovačů
http://www.gme.cz/cz/index.php - el.součástky

Tak, tak nějak smile

(upravil little 23. 11. 2008 11:48)

Re: Materiál na zesilovače

www.ame.cz
www.batlux.cz
www.ges.cz

AME myslím nemusím představovat. Najde se tam spousta kvalitních součástek, které jsou v běžných bastlířských e-shopech nesehnatelné, zatím jsem s nimi neměl žádný problém, součástky kvalitní, dodání do týdne od objednávky.

Batlux má velký výběr pajcovaných součástek za opravdu směšné ceny (kde jinde byste pořídili STK4191II za 150Kč? smile ), s jejich kvalitou není problém (možná mám jenom štěstí). Když jsem u nich nakupoval poprvé, trvalo jim celý měsíc, než mi objednané zboží poslali, poté již byla každá moje objednávka vyřízena do týdne.

V GESu jsem objednával jednou jedinkrát. Bohužel mám s nimi negativní zkušenost. Tenkrát se tuším jednalo o nějaký speciální IO, u kterého měli napsáno "dostupnost do 14 dnů" plus pár dalších součástek. Nakonec ani po dvou měsících objednané zboží nedodali, tak jsem objednávku stornoval. hmm

Re: Materiál na zesilovače

nebolo by od veci ak by sa sem ku každému linku/obchodu napísal rozsiahlejší komentrár s VLASTNÝMI skúsenosťami, aspoň na 10 riadkov, inak je informačná hodnota na hovno a lepšie výsledky mi povie aj gugl!

Web

Re: Materiál na zesilovače

aspon na 10 riadkov? tek není to špatné! ale kdo to bude číst... smile jinak s těma zkušenostma samozřejmě souhlasím...

Re: Materiál na zesilovače

Ten kdo chce sehnat kvalitní materiál, protože v GME ho hodně těžko seženeš..

Re: Materiál na zesilovače

www.ecom.cz
www.semic.cz

Tady by měly bejt rozumný součástky, beroiu i nich i firmy. Já mám zkušenosti se Semicem. Nedostatek eshopu je nahrazen prakticky osobním servisem. Kupoval jsem tam i dobrý chladiče, akorát byly trochu (víc) ťuklý na rohu, což ale neva, protože jsem je bral s rezervou. Součástky by měly bejt originální, takový se mi taky zdaj, akorád občas mi přijdou elyty jako srajdy smile Kdyby se ale naléhalo, tak no problema dodal nějaký zvučný značky. Jednou jsem ale docela čučel jak směšný částky jsem tam platil, rozhodně míň jak v GM/GES.

(upravil Gavin Milarrr 23. 11. 2008 18:03)

Re: Materiál na zesilovače

ŠMEJĎÁK je obchodník, který vykupuje nadnormativní zásoby, staré sklady apod. a poskytuje maloobchodní služby drobným zákazníkům. Odvozeno od šmejdění, kterému se věnují, ovšem to neznamená, že by prodávali šmejd.

Souhrn šmejďáků (bude postupně doplňován):

TIPA & Hadex: evidentně spolupracující, v současné době vyhrabávají zbytky skladů a nakupují skutečný šmejd. Bez rizika jsou Tesla pasivní součástky, u aktivních, zvlášť tranzistorů pozor, menší objem odběru, tj. 20 a méně kusů od jednoho typu znamená, že dostanete odpad od měření. Co nemají skladem a je potřeba udělat, jako třeba trafa, nechávají dělat u motáků z Polska, kteří se z různých důvodů nemohou prezentovat sami. Na druhou stranu výrazné množstevní slevy. Mají trochu binec na zákaznické podpoře, ale kdybych to sem napsal přesně, určitě jim dojde, co se vlastně stalo smile

S&C: obrovské množství selkem slušně skladovaných Tesla součástek, některé věci inzerované na webu ale už dávno nemají. Slušná dohoda, opět preferují větší odběry, nejlépe celý sklad. Zatím mi narozdíl od jiných šmejďáků neprodali úplný šunt (dvounohé tranzistory a bouchlé elyty), nicméně kvalita odpovídá ceně, ale to je dáno hlavně dobou skladování, jinak se firma velmi snaží.

Buček: humus za zlodějské ceny, ale kolikrát mají věci, které jinde neseženete. Jednání na hovno, objednávku je někdy třeba urgovat, nedojde všechno a mají drzost po vás chtít podruhé znova poštovné a balné. Nakupovat pouze v momentě, kdy požadované zboží nemají jinde.

AV Elektronika: donedávna jsem se domníval, že je to slušná a spolehlivá firma (až zase na ty ceny), ale před nedávnem jsem na jejich webu viděl smeťákový blok AUJ637 za tisícovku, což je ještě horší, než Blekota. JInak zapadá mezi průměr.

Denkl: osobní servis bratří Denklů, jsou ochotni s vámi prohrabat celý sklad vzhůru nohama. Zatím všechno OK, ale připravte se na to, že se vás pokusí proklepnout na nějaké drobnosti. Skupují to lepší ze skladů a prodávají za velmi rozumné ceny. Spousta fuglovek, pokud sháníte vintage materiál, nové věci radši ne (pokusili se mi nabídnout skvělé elyty Hitano). Kromě toho je mám po cestě k rodičům, takže se tam můžu zastavit osobně.

Eltip: humus na prodejně, ale seženou všechno a za rozumnou cenu. Trochu se ze šmejďáků vymykají, evidentně je součástky neživí, proto nemají potřebu obírat zákazníky. Zatím všechno OK.

PESIMAT: majitel předdůchodový nebo raně důchodový, vintage součástky postupně doprodává a věnuje se spíš bazaru s nábytkem. Skladováno ve stálém prostředí, nejsou problémy s korozí. Většina součástek za mírné a ještě mírnější ceny. Upozorní vás na eventuelně problémovou sočástku a před vámi ji vyhodí. Byl jsem tam párkrát, vzhledem k umístění prodejny na dohled od silnice I/3 ideální pro bastlíře, co se pohybují na trase Budějovice – Praha.

(bude pokračováno)

(upravil Lojzek 23. 11. 2008 17:46)

Re: Materiál na zesilovače

Co říkáte na trafa INDEL z EZK a od pana Kyprého http://www.jkeltra.cz/ ? Indely si kupoval kámoš a žeprý v pohodě, od kyprého má trafo spolužák, tichoučké,utáhlé závity - ceklem v pohodě ale já jsem si od něho objednával také trafo a mám tam jeden závit celkem bokem. je to 2,5 průžez tak asi to uletělo jinak je tichoučké....!

(upravil Gavin Milarrr 23. 11. 2008 18:09)

Re: Materiál na zesilovače

JK Eltra mě zatím nezklamala, výborné jednání, kvalita a vypočítaná cena je i potom na faktuře. INDELy jsem měl dva a oba vrčely snad i vypnutý. Sinclair si ale na pana Kyprého před časem stěžoval, tak nevím. Jinak ted si nechavam trafa motat ve SVEDu, mam to deset minut pesky a motaji cokoli na cokoli, snad i spagety na vidlicky smile. Tim chci rict, ze umeji i takova ta "trafa naruby". Plechace jsou samozrejmost.

Re: Materiál na zesilovače

http://www.alunet.cz - CHladiče a jiné výrobky z AL

Re: Materiál na zesilovače

Porovnaval som Al profily z Alunetu a Alfunu. Niektoré profily(u mna tie hlavné-predné) škrknuté a hlavne Alunet reže z pásoviny a Alfun z plechov čo je podstatný rozdiel a presnosť. S Alfunom sa lepšie komunikovalo, pracovníci ochotne poradili čo sa týka z technickej stránky, takže jedine odporúčam Alfun smile .

Re: Materiál na zesilovače

Ještě mě napadlo tohle: KNOFLÍKY WF... z Tesly Jihlava se dají objednat přímo v Jihlavě, ale ceny jsou zhruba na úrovni knoflíků Vellemann, tj. od 50 Kč/kus (když jsem se jich po telefonu ptal, jestli je řežou ručně, zavěsili smile). Ale zato se hodí takřka na libovolnou hřídel kromě těch rozříznutých. Vnitřní průměr kleštiny 3 -- 4 -- 6 -- 8 mm. Katalogové listy ke stažení.

Re: Materiál na zesilovače

http://www.ezk.cz/e-shop/select.php?sad … p;rozsah=1
chlapi nevíte jestli se dá sehnat ten tisícihran na knoflíky? a vůbec to se na potenciometry nalisuje nebo nějak přilepí??

Re: Materiál na zesilovače

To se jen nasune, ale chce to odpovídající potenciometr s hřídelkou na tisícihran.

Re: Materiál na zesilovače

Upozorňuju, že Batlux je banda neskutečných zmrdů, v sortimentu pajc na pajcu, originály prakticky nevedou.

Web

Re: Materiál na zesilovače

No jeje mako... tak ono to bude asi složitější... smile netušíš kde by se pot. a ten několika hran smile dal kouit?

Re: Materiál na zesilovače

Zkus http://www.es-ostrava.cz .Nevím jak jsou na tom teď s dodávkama v kusovým množství , ale bývalo to bez problémů.

Re: Materiál na zesilovače

v bazaru nabízím z es ostrava potenciometr s 1db souběhem  a tisícihranem...

Web

Re: Materiál na zesilovače

Neobjednávali jste někdo něco z www.metronix.cz ? Já tam objednal rotační kodéry mailem, na kterej mi ani neodepsali a rotační kodéry taky stále nikde. To je u nich běžný?

Re: Materiál na zesilovače

MeTronix je hajzl Pavel Meca, prodava hnuj a cizi myslenky.

Příspěvky [1 až 20 z 57]

  Stránky: 1 2 3 »»»

Audioweb.cz » Dílna » Materiál na zesilovače

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£