Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Sluchátka » Testy levnějších sluchátek (PX100, K26P a Porta Pro)

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 29]

Téma: Testy levnějších sluchátek (PX100, K26P a Porta Pro)

Sennheiser PX100
Mají velmi příjemný zvuk, středy a výšky jsou perfektně prokreslené, znějí krásně "lehce", basů je o trochu méně než u Port, takže takový metal a rock není tím pravým ořechovým. Nejnižší basy, cca pod 60 Hz, se mi ale zdají prokreslenější, hmotnější. Jsou to zvukově všestranná sluchátka - ideální na jazz i techno. Mají naprosto perfektní komfort nošení, netlačí, jsou úžasně lehká, na hlavě skoro nejsou cítit. Negativum vidím v křehké konstrukci, systém pohyblivých ramének není nejlepší, časem se můžou rozvrzat, ulomit. Rozhodně nevydrží to, co Porty nebo K26P.

AKG K26P
Smíšené pocity. Hrají velmi dobře, ale musí jim sednout správná frekvence spodků. Veškerý rock, metal co jsem poslouchal, zněl skvěle. Basy byly úžasné, středy a výšky ale jakoby zanikali a slili se do jednoho celku. Jak jsem psal, musí jim sednout basy, jakmile jim zrovna nesednou a posloucháte nějaký jazz nebo cokoli jiného, a nepřeřvávají to středy, basy mírně hučí. Důsledek zřejmě nepovedeného hrbu na basech. Komfort nošení není nejlepší, po chvilce svírají, tlačí. Když nehraje muzika, mám v uších nepříjemný pocit, jakoby vysávali bubínky, tunel efekt, nevím jak to napsat, není to ale hrozné. Konstrukce a kvalita materiálu je perfektní, přesný opak PX100vek.

Koss Porta Pro
Zvukově velmi podobné PX100kám, mají více basů, při poslechu rocku, metalu jsou jednoznačně lepší, mají ten správný drive (dokud neuslyšíte lepší). Mají také menší množství výšek a mírně jiný charakter středů, taky proto neznějí tak příjemně jako PX100. Komfort nošení a kvalita konstrukce perfektní.


Každý člověk má jiné uši a líbí se mu jiný charakter zvuku, proto je nutné si sluchátka nejdřív vyzkoušet a vzájemně porovnat. Ovšem i sluchátka, stejně jako reproduktory, je nutné nejdřív rozehrát. Toto jsem nejvíc poznal právě u PX100, které ihned po zapojení hrály s nádechem plastu ve výškách, po rozehrání toto zcela vymizelo.

(upravil Crashpc 14. 4. 2007 21:06)

Re: Testy levnějších sluchátek (PX100, K26P a Porta Pro)

K postřehům ke sluchátkům:
kossy sou celkově víc do exteriéru a z hlavy sem je nikdy ani při sprintu nedokázal shodit, ale zas maj velikej přítlak, ať už na uši nebo nad ně. PX100 sem shodil jako nic, je to jen tak na chůzi nebo sezení v autobuse. Křehký ale rozhodně nejsou. klasický hulvátský zacházení snášej dobře - večer v posteli nasadim na uši a ráno ležej podemnou a pořád v pořádku. jen jednou jsem na ně uplně šlápnul a ohnul jsem je v pantu, ale rukou zas narovnal a pořád drží. Jinak zvukově je to opravdu na vkusu, mě se líběj tim (sennheiser PX 100) že maj řízný středy, a basy se lehce ovládají ekvalizérem - pokud se přidá, sluchátka dost rychle ožijou a pumpujou slušnou dávku basů. Myslim že recenze při rozhodování by neměla být stěžejní bod.

Re: Testy levnějších sluchátek (PX100, K26P a Porta Pro)

ja mam jen Porty a jsem s nimy vicemene spokojeny. moc casto je nepouzivam, protoze k tomu neni prilezitost- doma si vychutnam o hodne lepsi zvuk na bednach. asi nejvic jsem je docenil za chladnych zimnich ran, kdy jsem je mel misto cepice aby mi nebylo zima na usi. nez jsem je kupoval, srovnaval jsem je jeste s PX200- ty byly dost tragicky, zvlast pokud chci mit ty sluchatka na ven, kde je par dB na basech velikou vyhodou (prakticky nebasuji, v naproti Portam rozdil asi jako mezi bednou s 5" a s 10 nebo 12") a se Sportama- ty mely zase na muj vkus basu moc. jinak se omlouvam ze nepisu s interpunkci, jestli vam to hodne vadi reknete, ale pak toho nenapisu tolik, protoze bych to psal 3* dyl smile

Re: Testy levnějších sluchátek (PX100, K26P a Porta Pro)

Osobně mám zkušenost s Koss Sporta Pro a Porta Pro. Zvuk je v podstatě stejný (díky stejným měničům).
Co se týče komfortu nošení na hlavě: Sporty se mě osobně nosí dobře, ale když hlavový most sklopím za hlavu, po delší době nepříjemně tlačí na spánky!
Porta pro jsou pro mě ideální už díky nastavení přítlaku na uši.
Mám je asi 4 roky a nedávno jsem kupoval nové molitanky na sluchátka. Nosím je v zimě v létě, bez nejmenšího problému ...

Web

(upravil vrtacek 23. 4. 2007 23:37)

Re: Testy levnějších sluchátek (PX100, K26P a Porta Pro)

Já mám jen porty. Od té doby co jsem postavil Triodový OTLko (který hraje perfektně) u nich slyším mírné slévání vyšších středu (el. kytar) a výšek (bicí). Není to tak hrozny člověk se musí zaposlouchat a skladbu dobře znát ale když to slyším tak mi to docela vadí. Taky pozoruji určité přehlušení kytar, piána hrajícího na pozadí, basy. A nakonec jednu spatnou vlastnost musím je jednou týdně čistit protože na membránu měniče mi zalejzaj vlasy. Toť mé poznatky k portám.

Re: Testy levnějších sluchátek (PX100, K26P a Porta Pro)

Také jsem srovnával Sporty (vlastním) a Porty (mého kámoše). Poslouchal jsem jazz a po dlooooouhém zaposlouchání se mi zdál přednes basů u Port takový živější..., rozumějte- dokázal jsem si lépe přestavit, že jsem někde v klubu a tam živě hrají jazz...ale konstrukčně se mi více líbí Sporty...,jo...a ještě jeden postřeh, Porty mají elastičtější molitany, tj. když je sundáte, tak se otlačená místa vrátí rychle do původního stavu a po dalším nasazení netlačí, což se o Sportách říci nedá..Ale celkově jsem s jejich zvukem spokojen, nemám důvod si stěžovat...

Re: Testy levnějších sluchátek (PX100, K26P a Porta Pro)

Porty mam a plna spokojnokst uz niekolko rokov. Ale doma v poslednej dobe mam radsej AKG 141, doporucujem vyskusat, su fakt dobre.

(upravil BlackRider 16. 4. 2007 15:06)

Re: Testy levnějších sluchátek (PX100, K26P a Porta Pro)

ad Sennheiser PX100:
Mám je už přes rok. Zvuk podle mě mají slušnej, ale i tak mají dost vytáhlý okraje pásem. Na venek ideál. Jak psal antonio o tom rocku, to musím potvrdit, u port není potřeba tolik equalizovat. Ke konstrukci. Vypadá křehce, ale jinak jsou docela v pohodě, taky s nima nezacházím nejlíp a jsou tak jak byly, když jsem je kupoval. Komfort nošení je bezkonkurenční, proti portám lepší. Ostatně jako skoro u všech Sennů. Sejří mě na nich malá zatížitelnost. U přenosných mphrajek to nevadí, ale při poslechu na zesilovači to může být problém (ale jedná se o vcelku dost halsitej poslech).

Sennheser PX 200:
Nejsou přímo moje, ale mám možnost si je poslechnout. Jejich zvuk mě vůbec nebere. Basy skoro nehrajou. A hodně je v přednesu poznat, že jsou uzavřený. Equal basům sice pomůže, ale i tak nic moc. Středy jsou docela přehledný, ale mírně vytáhlý-jedovatý. Komfort nošení je zase super. Po téhle zkušenosti bych asi nebral uzavřený od Sennů.

Web

Re: Testy levnějších sluchátek (PX100, K26P a Porta Pro)

Tak klucíí,já doma poslouchám na Senech HD265 linear. Jsou profesionální uzavřený sluchadla hrajou úúúžasně. Lepší jsem neslyšel (a už slyšel,i profi AKG -tipu nevim,ale stály 6K). Můžu je mít na uších hodiny a pohoda. Basy super,středy lahoda,výšky hmmmmm. Rozlišení všeho... No super.

Na venek mám po zkušenostech se Senama model PMX60. No,hrajou taky moc čistě,ale moc to nebasuje. Na Porty pro to s basama nemá,ale zase jsou mnohem čistší na středech i vejškách. Takový sametovější. Jsou ale otevřený a dost je slyšet okolí. S těma jezdim na kole,aby mě něco nepřejelo.

Pak jsem si ještě naježil Creative EP-630.  Tak ty naopak izolujou jako prase. Slyšet je i sám sebe smile . Na kolo a vůbec pohyb zákaz,ale třeba na cestu vlakem,ideal. A hrajou velmi dobře. Kupodivu čistě a i basujou. Byl jsem mile překvapen. Dopručuju

Re: Testy levnějších sluchátek (PX100, K26P a Porta Pro)

Tak jsem se stal dalším štastným majitelem sluchátek Koss porta pro.Po dni rozehrávání jsem si oblíbyl,jsou komfortní,basů pro mě mají tak akorát,dobře na nich zní metalová muzika a třeba takoví Korni.Před koupí jsem je srovnával s PX 100,HD 215,a nějakými Creativi co mi doporučil prodavač.Rozhodl jsem se pro porty,už jen proto,že mají doživotní záruku.Ale musím říct,že jsem váhal koupi i PX -mají pro mě lepší středy ale menší podíl basů.

Web

(upravil right13 26. 4. 2010 19:14)

Re: Testy levnějších sluchátek (PX100, K26P a Porta Pro)

pardon že oživuje takto dávno màtvu tému ale :

tie KOSS PORTA PRO 25th ANNIVERSARY EDITION  má ich tu niekto ? je tam nejaký rozdiel vo zvuku ,komfortu nosenia alebo niečoho ? okrem káblika a pekného balenia,má význam to kúpiť?
teda samozrejme všetko s porovnaním so "starými" modrými....

a ešte,netlačia porty na hlave pri dlhšom posluchu? nechcem to len na vonok,ale prípadne aj doma napočúvanie... neunavujú?

Web

Re: Testy levnějších sluchátek (PX100, K26P a Porta Pro)

Moja osobná skúsenosť: Koss Porta Pro - na moj vkus veľmi prebasované stredy trochu zastrene a vysky trochu ostré. Inak konštrukcia je ok a celkový dojem z nich dobrý. Určite za tie peniaze fajn.
PX100 - v porovnaní s Koss PP trochu menej basu ale tie stredy a výšky fakt aj mne prídu krajšie. Som rád že majú "100" ročné Kossy porovnateľného protivníka. Tá konštrukcia vyzerá že by sa to malo každú chvíľu rozpadnúť ale ako bolo spomenuté držia sa.
AKG 530 LTD - na tom momentálne fungujem asi pol roka a musím povedať že s predchadzajúcimi sa nedá porovnať. Je tam síce o trochu menej basu ale to je len prvý dojem, po rozohraní a dlhšej dobe je aj tých basov dosť a sú prirodzenejšie. Stredy príjemné a výšky veľmi jemné, neagrasívne, výšky su super ako i celkový prednes v porovnani s Koss PP a PX100. Len tá veľkosť vonku ich asi nezoberiete, a tiež prívodný kábel je dosť dlhý ... sú jednoducho určené nadoma. Konštrukcia je blbovzdorná, no pri dlhom posluchu pri vyššej teplote okolia je trochu teplo v uši smile Odorúčam.

Re: Testy levnějších sluchátek (PX100, K26P a Porta Pro)

Jaké máte zdroje signálu, sluchátkové zesilovače?

Web

Re: Testy levnějších sluchátek (PX100, K26P a Porta Pro)

Pokud máš trochu větší hlavu, tak tě budou Porty tlačit. Porty mám nějaký pátek a nemůžu je mít na hlavě déle jak půl hodiny. Pak mě začne šeredně bolet hlava, jaký maj přítlak. Navíc ty podpůrné molitany mi vychází přesně na nožičky od brýlí. Jinak zvuk je celkem slušný, akorát mají trochu zastřené středy.

Re: Testy levnějších sluchátek (PX100, K26P a Porta Pro)

Mám doma od Kossáků GT5 a PortaPro.GT5 i přesto, že v době, kdy jsem je kupoval stály asi  o třetinu méně, tak mají podstatně lepší zvuk než Porty a na hlavě o nich ani nevíte.

Re: Testy levnějších sluchátek (PX100, K26P a Porta Pro)

Také mám GT5 a nedám na ně dopustit, výborný výrobek.

Web

Re: Testy levnějších sluchátek (PX100, K26P a Porta Pro)

Mno porty mám už 8 let, poslouchám je téměř denně a nikdy jsem neměl problém, že by mě tlačily kvůli velkému přítlaku. Když už je mám opravdu dlouho, tak přece není problém přepínačem nastavit menší přítlak a pak už nevím, že nějaká sluchátka na hlavě mám... Babakus asi máš opravdu velkou hlavu smile

Re: Testy levnějších sluchátek (PX100, K26P a Porta Pro)

Právě že nemám, ale prostě po cca 1/2 hodině je to už docela nepříjemné. Zkoušel jsem roztáhnout ten "most" pružinu, ale moc se tomu nechce a nerad bych ho "zlomil". Žádný jiný hluchadla mi tak nevadily jako tyhle... Je to škoda, že je nemůžu mít na květáku déle, zvuk mají docela příjemný.

(upravil Kritik 1. 5. 2010 8:49)

Re: Testy levnějších sluchátek (PX100, K26P a Porta Pro)

right13: KOSS PORTA PRO 25th mám a už se mi zlomil hlavový most z ničeho nic! Je to nějaký měkčený plast, jiný než u klasických port. Tak jsem si koupil nový hlavový most (z klasických port) + jeden repráček smile Ze starého h. mostu jsem udělal hansfree na mobil.

http://s19.postimg.cc/80x1ryo6n/31_hansfree_1.jpg http://s19.postimg.cc/opyhnvkrz/31_hansfree_2.jpg

A takhle vypadají Porta Pro MIX
http://s19.postimg.cc/vhowqq9rj/31_koss_mix.jpg

Web

Re: Testy levnějších sluchátek (PX100, K26P a Porta Pro)

dobrý smile

Příspěvky [1 až 20 z 29]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Sluchátka » Testy levnějších sluchátek (PX100, K26P a Porta Pro)

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£