Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Reproduktorové výhybky » Náhradní schéma reproduktoru

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [4]

(upravil Boramyr 27. 3. 2008 21:45)

Téma: Náhradní schéma reproduktoru

Vzpomínáte si, jak někdo přišel na to, že graphreader při výpočtu impedance ignoruje parametry Vas a Sd? Dneska jsem hledal chybu jak blázen, nic nenašel, tak jsem vzal ty vztahy z Tomana, dosadil do nich a ze všech vztahů mi Vas a Sd zmizelo. Zkusil jsem vztahy z HW.cz se stejným výsledkem. Otevřel jsem Sýkoru a v jednom díl SRS bylo spočtené náhradní schéma reproduktoru bez použití Vas či Sd.

Takže : It's not a bug, it's a feature!

Vypadá to, že mě pan Toman pěkně mystifikoval, když se ve své knize snažil používat minimum vztahů. Ono je hezké, že R2 počítá jako Bl^2/rms, rms pomocí mms, to zas přes cms, které počítá z Vas a Sd... Celé to krásně platí, jenže kdyby to dosadil a upravil, tak vyjde, že R2=Re*Qms/Qes a jen tak mimochodem, je to výška rezonančního peaku na charce... Uznávám, že když už si v rámci výpočtů kapitolu před tím to rms spočítal, tak proč ho nevyužít... ale mě tím pěkně doběhnul.

Takže veškeré to sraní s koumáním, jaký asi může mít výškáč Vas jsme si mohli odpustit...

Tady je "nová" verze GraphReaderu. Odstranil jsem vše, co se týkalo Vas a Sd aby to nikoho nemátlo. Je to upravená verze 2.2 protože od 2.3 jsem ztratil zdrojáky. To taky znamená, že neumí přepínat na logaritmickou škálu osy Y a na druhou stranu ještě netrpí chybou, kterou tam tato vlastnost zavlekla... tedy to zhroucení při pokusu logaritmovat nulu.

Re: Náhradní schéma reproduktoru

No nejlepší by bylo udělat 2.5ku smile i s tou logaritmickou škálou, neboť je velmi potřebná až nutná, viz starší seasí pdfka. Ta nula se dá přežít, i když fakt to nejde nějak obejít?

Re: Náhradní schéma reproduktoru

To pochopitelně jde a velice snadno... dávno bych to udělal, kdybych neztratil zdrojáky. A znovu se mi to tam programovat nechtělo. Tak třeba ve 2.5 no...

Re: Náhradní schéma reproduktoru

Už se těším. smile

Příspěvky [4]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Reproduktorové výhybky » Náhradní schéma reproduktoru

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£