Re: Povedené kity zesilovačů z AliExpressu
Asi bych raděj transiwat/danwat - z toho aspoň děcko pochopí princip, jako já před 45-ti lety... Nějaký destičky na Danwatt mi tady zbyly, matroš koupíš v GME, dyť to bude chodit s čímkoliv, pokud nude napájení max 40V...
#3 29. 1. 2025 15:49 (upravil Hordek 29. 1. 2025 15:52)
Ale on se ptá na stereo kit a Danwatt není stereo..... 
Co třeba toto:--- ale není to z Ali. 
https://hadex.cz/m426d-zesilovac-2x30w- … s-stk4132/
#4 29. 1. 2025 16:20 (upravil jardag69 29. 1. 2025 16:21)
Nevim, jak to hraje, ale vypada to hnusne. Navic ty STK dost zkeslujou.
#5 29. 1. 2025 16:33 (upravil Hordek 29. 1. 2025 16:37)
Na první pokusy a seznámení se s pájením součástek, kde výsledným počinem je stereozesilovač s regulací hlasitosti a korekcema --- a nějakým tím zvukem a to vše za 250Kč --- jako, co chceš víc Járo???
Navíc, v dotazu vlákna nebyla žádná zmínka o tom, že by to měl být "High-end" stroj, nemá to být náhodou pro začátečníky??? Mysli čéče.......
--- když mu to shoří, je mínus jen 250Kč + poštovný a balný. 
Na první pokusy s pájením je ideální nějaký blikač. Tam je hned vidět, jestli to funguje správně nebo ne. K čínským integrovaným obvodům mám tak trochu nedůvěru. Aby to neskončilo zklamáním mladého bastlíře.
#7 29. 1. 2025 17:06 (upravil jik 29. 1. 2025 17:07)
Brával jsem v minulosti stavebnice z EZK, ale koupené v GME, kde byly paradoxně levnější.
Několik s LM3886 se zdrojem na společné desce se zesilovačem - usměrňovací bloček + 4700uF v každé větvi s místem na desce pro další dva kondenzátory, které jsem tam hned také koupil a doosadil. Pak také destičky bez toho zdroje. Jmenovaly se - teď nevím přesně KMX3886, KMD0886, tak nějak podobně. Dohledal bych to. Taky nějaké s TDA2005 můstkových... Desky vždy perfektně zpracované, součástky kvalitní. I nějakou tu technickou odpověď po telefonu jsem od nich dostal. Jó, to bylo dávno... Bohužel EZK dnes není.
To z Aliexpresu, pokud to bude z kvalitních součástek, by mohla být solidní náhrada, stejně tak ta stavebnice s STK.
#8 29. 1. 2025 17:08 (upravil Hordek 29. 1. 2025 17:10)
Pro rvx73:-
Ale jo, --- schválně si počkám, k jakým "moudrům" tohle vlákno dospěje --- jen aby pak ten bastlíř nezaplakal nad něčím jiným.... 
Tak první moudro očekávám u toho STK z Hadexu - chladič s žebry ve vodorovné poloze a umístění konektorů. Obojí řešitelná prkonina, stejně jako třeba pozdější nebo okamžitá volba lepších potenciometrů. Tak doufám, že tento nedostatek budeme brát za uzavřený a můžeme jet s moudry dál...
#10 29. 1. 2025 17:42 (upravil orhore 29. 1. 2025 17:43)
antonio, rovnou zesilovač pro první pájení? Pokud se bude jednat o začátečníka, tak se zkus podívat na příspěvky uživatele Digitinga, viz foto z technického kroužku: https://www.technickykrouzek.cz/fotoweb … lm1876.jpg
Možná by ti předal nějakou technickou dokumentaci.
jo, Digiting to má pro děcka docela dobře navržený
Kdyz uz, tak kupovat jen samotny DPS, ty prilozene soucastky jsou povetsinou odpad-uhlikove R, pajc polovodice...
Kdysi jsem stavel s TDA2030, osadil jsem LM1875 a slapalo to pekne..
Díky za tipy. Měl bych to pro rodiče, chci stavebnici stereo zesilovače do soundbaru pod TV pro lepší zvuk (integrované repráky hrají do stolu, zvuk se odráží a výsledek není srozumitelný). I když je to pro toto použití, mělo by to mít výkonovou rezervu, minimální šum a prostě slušné parametry stereo-zesilovače, když už to budu dělat.
O STK sinclair kdysi psal, že kreslí přechodovým zkreslením. A navíc je to hotový modul, což nechci.
orhore, dobré, jen nenacházím dokumentaci.
Ještě si tady odložím toto:
https://www.aliexpress.com/item/32766255387.html
#14 29. 1. 2025 19:24 (upravil jardag69 29. 1. 2025 19:25)
V pdf to má výstupní tlumivky.
antonio, o dokumentaci bys musel požádat Digitinga. Nikdo zde netušil pro koho a na co je zesilovač určený, takže ty nabídky jsou různorodé.

Podpora
Nahrát obrázek