Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 5)

Audioweb.cz » Zdroje signálu » Porovnání různých topping a smsl DAC-ů

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 91]

(upravil dawsoo 14. 5. 2023 20:32)

Re: Porovnání různých topping a smsl DAC-ů

Takže mam v rukách topping E30 s AKM4493. Moc děkuju Romanovi za poslání aspoň je čas si pohrát.
měřo napájení lineár zdroj 5V/1,5A:
mono dif režim -0,5dbfs
https://1iq.cz/img/jP5Xx/2Cq8T.png
levý kanál cosmosu dtto
https://1iq.cz/img/jP5Xx/Fy8Jj.png
pravý kanál cosmosu dtto
https://1iq.cz/img/jP5Xx/yMPt7.png
CCIF 19+20k 0,5db pod limitací
https://1iq.cz/img/jP5Xx/Q8Ke8.png
optika měří identicky s USB. přes isolator zapojen cosmos,prohozením se nic nemění měření je stejný a snížení úrovně na -3 i na -6 nic nezlepší,jen zhorší THD+N.

Subjektivní dojmy platné jen pro mě a mou nehifi sestavu big_smile :
Zvukově typický AKM,hodně podobný charakterem třeba dříve oblíbený Audiotrak HD2 Advance DE osazený dobrejma operákama s předchozí generací AK4396 DAC.
oproti Topičovi E50 po první optimistický fázi nastává velmi velkej sešup ve všem = tučnej mdlej zvuk bez dynamiky a detailu "rozplizlý basy hovnem vo stan a wide stereo efekt" (vzáleně trochu podobnej R2R paskvilům s BB dacy) ,ztráta vrstev hudby vše oproti E50 slitý,pozitivum je že není aspoň ostrej a nepiští na vyšších středech = takže efičákovsky neseroucí což je naopak za ty peníze dobrý. Co ale hodnotím velmi negativně je, že hires nehraje o moc lépe než CD kvalita 16/44,1, takže ani např DSD mě moc nebaví přes něj poslouchat a D10s ho ve vysokým rozlišení i bez výměny opampu rozseká vcelku tvrdě.

Při srovnání s D10s v origo stavu s LME49720 na výstupu,se dá říci že je zvukem prakticky jeho inverzí,ale zhruba stejné úrovně,takže se vcelku doplňují a vybere si každej,někomu bude sedět víc E30 a někomu zas D10.
u E30 ext napájení, který když se dá lepší odstraní zrno a i částečně tupost a preamp mód s dálkou. Nejlépe hraje na 16/44,1 zdroje ,filtr č.6.

Ohledně porovnání s neupravenou D10s, E30 je na cd kvalitu 16/44,1 pro konvenčního malýho hifistu s průměrným aparátem jednoznačně lepší,je to kultivovaný a na Denónovi ne tak sprostý jako neupravená D10s z krámu.  Patrné,ale až po delším poslechu jednoznačné,nicméně slabé místo je u D10 to USB napájení a ne uplně zvládnuté napájení analog části . E30 je víc tolerantní k mizerným a průměrným nahrávkám,vše tak nějak zprůměruje, takže určitě dobrá volba pro lidi zvyklý na analog a gramec či pásku. A svůj měkčí podpis si zachovává i na DSD a hi-res nahrávkách. D10s má lepší bass,dynamiku a nejen u hires mnohem více a lépe rozlišuje..

Není co dodávat...

Re: Porovnání různých topping a smsl DAC-ů

Novej přírůstek Topping D70pro
https://www.audiosciencereview.com/foru … iew.44604/

Není co dodávat...

(upravil lada5 14. 5. 2023 22:58)

Re: Porovnání různých topping a smsl DAC-ů

Dlouho jsem tu nebyl k Chordu Dave to je totálně nesmyslnej cenovej úlet s tím naprosto souhlasím ale myslím že primárně je to určeno na sluchátkový poslech jako většina jejich výrobků viz mojo a hugo a v tom jsou dobrý.Tam se cení jejich filtry a crosfeed což je hlavně znát u vážný hudby.

(upravil dawsoo 3. 6. 2023 19:10)

Re: Porovnání různých topping a smsl DAC-ů

Topping E70 změřen,už je doma a nahradí asi E50 vypadá to big_smile

D10s modif vs E50 vs E70 vše -0.1dbfs RCA OUT
změnil jsem metodiku z absolutních hodnot dbfs na relativní dbC, aby byly vidět v porovnání přímo hodnoty vztažený k nule

https://1iq.cz/img/jP5Xx/C3xGs.PNG
https://1iq.cz/img/jP5Xx/tG7CM.PNG
https://1iq.cz/img/jP5Xx/jB2tS.PNG

Všimněte si rozdílu v úpatí fundamentálu kde různý jitter resp fázový šum je pěkně vidět,dále jak D10s má záměrně zkurvené reference a napájení DAC obyčejnými šumícími regy (kdyby to nebyly tak píčovský mini pouzdra asi bych je vyměnil).


Zvukově je to nicméně zajímavé ale zcela jasné D10s v původním stavu je průměr, po modifikaci se dá poslouchat dobře,E50 je parádní převodník a E70 je dotažená věc. E30 je horší než všechny uvedené a na par nebo na horší nahrávky mírně lepší než D10s v původním stavu.

Není co dodávat...

Re: Porovnání různých topping a smsl DAC-ů

Pred pár týždňami som robil  modifikáciu  D10bal (OPA 1612 namiesto LM4562) a je hoci je zvukovo veľmi podobný E50ke, stále som hľadal možnosti zlepšenia zvuku. Bez dodatočných zásahov už by sa to asi ďalej neposunulo a tak som vyskúšal externý napajací zdroj pre D10bal čo prinieslo opätovné zlepšenie prejavu D10bal. Uvažoval som o kúpe alebo stavbe lineárneho zdroja k D10bal. Veľmi však zaujalo merania E70ky ktorú tu predstavil Dawsoo. To bol impulz a rozhodol som sa kúpiť E70ku. S inštaláciou problém nebol, v Linuxe funguje plug and play. Ovládanie a nastavovanie je v podstate rovnaké ako u E50, má aj rovnaké DO. Výraznejším rozdielom je absencia MQA, ale za to pribudol BT vstup a môžeme tak bez zbytočného káblovania pripojiť napr. mobil. Okrem toho sú použité klasické symetrické konektory a nie je tak treba používať bizarné redukcie a prepojky ako na D10bal, alebo na o E50 pri použití symetrického výstupu. A išiel som počúvať. Tesne pred tým som si dal kolečko napočúvaných skladieb na E50 ke.  E70 sa pochlapila. Je naozaj skvelá. Napriek tomu že som E50ku považoval za vynikajúcu, E70ka má jednoznačne navrch. Zvuk je lepšie štrukturovaný, je tam vynikajúce zobrazenie "priestoru" čo do šírky aj hĺbky. Vysoké tóny a stredné tóny nemajú tak zrnitú príchuť a spodok je mimoriadne pevný a plastický. Počúval som hiresové nahrávky, DSDčka a samozrejme aj klasické 44/16nahrávky ktorých mám najviac. Paradoxne všetky staršie nahrávky vo formáte 44/16 znejú omnoho lepšie a menej skreslene. Zvuk je výnimočne dobrý. Ale samozrejme je cítiť zlepšenia aj u Hiresu. Horšie znejúce nahrávky sú na E70ke omnoho počúvateľnejšie ako na lacnejších prevodníkoch. Fascinovaný som najmä podaním spodku. Takisto sa výrazne zlepšilo podanie vokálov. Takže skvelé. Prekvapením bola nálepka na krabici, kde je napísané "Sounds better after min. 100 hours of burn in time". Tak toto mi hlava neberie. Čo sa má zahorovať? Prevodník, operačné zosilňovače, väzobné kondenzátory alebo napájací zdroj? Záver: E70ka je plnokrvný stroj a domnievam sa, že sa bude v jeho cenovej kategórii ťažko hľadať niečo, čo ho zvukovo prekoná.

(upravil dawsoo 9. 6. 2023 18:41)

Re: Porovnání různých topping a smsl DAC-ů

Godz: Gratuluju moc a vítej v klubu sedumdesátníků big_smile. U mne se zvuk ač na tyhle věci nevěřím po nějakých dvou dnech zlepšil,hned po vybalení mi přišel trošku prkennější, zda je to zdrojem a formováním kondíků či něčím jiným nevím,ale tento jev jsem pozoroval, aniž jsem tuhle informaci četl a myslel si že je to v první chvíli jen o zvyku či moji ranní hluchotě (přišel mi ráno než sjem šel do práce) . Ale později při střídavém přepojování mezi E50 vs E70 se rozdíl mezi nimi zvětšoval, takže je možné že na tom něco bude.

Není co dodávat...

Re: Porovnání různých topping a smsl DAC-ů

Zahořování - to je jednoduché, než naposloucháš 100 hodin, uteče ti lhůta pro vrácení při nákupu v e-shopu ... smile

(upravil dawsoo 9. 6. 2023 18:46)

Re: Porovnání různých topping a smsl DAC-ů

To si nemyslím,jiný toppingy ani jiný zdroje signálu mi toto nedělaly nebo v míře že jsem to nikdy nezpozoroval . Co je jasný, že se zahořujou/rozhejbávaj repráky tam je to prokazatelný a znát je to hodně.

Není co dodávat...

(upravil dawsoo 24. 6. 2023 21:07)

Re: Porovnání různých topping a smsl DAC-ů

E50 útroby
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?attachments/topping-e50-jpg.165928/

E70 vevnitř
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?attachments/topping-e70_resize-jpg.294043/

Není co dodávat...

Re: Porovnání různých topping a smsl DAC-ů

Ja som bol dnes u kamaráta, kde sme u neho porovnávali E30, D10bal, E50 a E70. Má iné bedne a má zopár zosilovačov.  Najprv sme hľadali ten najvhodnejší (použili sme nejaké Onkyo) a potom sme testovali. V zostave má aj niekoľko slušných 3hlavových deckov a dva gramce.  Pokiaľ budem hodnotiť prevodníky tak najlepší zvuk mal samozrejme E70, potom E50, D10bal a nakoniec E30. Použil som svoju upravenú D10bal s vymenenými operákmi OPA 1612.  Trochu som si musel zvyknúť na iný zvuk reprosústav.  Hires znel na E70 naozaj veľmi dobre.  Nemôžem povedať že E30ka má vyložene zlý zvuk, ale znie drsne a skresľuje počuteľne aj na nízkych frekvenciách, čo bolo počuť pri fortisime a basových pedáloch organu. E70 ka má okrem dobrých stredov a výšiek aj veľmi dobré rozlíšenie scény čo do šírky aj hĺbky. E70 má veľmi suverénne podanie spodného pásma. Je čisté, presné a kontúrne.  Z mojej strany sú to len kecy, ale asi takto to počujem. Aparát na ktorom sme testovali, nemá také rozlíšenie a tak detaily na ktoré som zvyknutý doma, som tu nepočul. Preto sa aj horšie vnímajú rozdiely medzi prevodníkmi. Kamarát mi ešte pustil zopár nahrávok (maxisingel Peter Gabriel) gramofón nejaký Philips, prenoska Ortofon blue a preamp Actidamp III. Zvuk skvelý. Ale na najlepšie hiresové nahrávky cez E70 to nemalo.

(upravil dawsoo 24. 6. 2023 23:38)

Re: Porovnání různých topping a smsl DAC-ů

Ahojtě Stano,díky moc za podělení se o dojmy a poznatky,je fakt zajímavé je že u mě je naprosto stejné pořadí v hodnocení těchto DACů,a když budu mluvit čistě za sebe čistě subjektivně v absolutním hodnocení, bez ohledu na cenu a kategorii,tak od nejhorší E30 (patlá,trochu se slévá
a má poměrně výraznou signaturu typu "líbí se analogomilným hifistům") přes D10s stock bez úprav (která je dá se říci inverzí E30,ale lepší rozlišení a dynamiku, avšak ostrý a na blbých záznamech může už působit nepříjemně v horní části pásma,ale je ideální pro milovníky monitorového poslechu) D10s modif (operáky a zdroje) a E50,kde už oboje mají kultivovaný zvuk kde kupodivu jsou pocitově hodně blízko a liší se asi jen spektrálně a větším klidem u E50, tyhle dva již snesou mnohem přísnější měřítka a bez porovnání s lepším dalo by se říci že to asi i může stačit mnoha lidem i se středními až středně vyššími nároky.

A nakonec E70, kde jsem po počáteční chvilce než se vše usadilo, v celém spektru ani v dynamice a podání prostoru nenašel nic co by mi něčím vadilo a to prakticky na jakékoliv hudbě co jsem zkoušel,vzácná je koombinace perfektního rozlišení bez analytičnosti vše opravdu výborně v rovnováze, což je alespoň pro mne, ze zkušenosti jasná známka toho,že je patrně vše jak má být, bez ohledu na zbytek řetězce. Pokud bych měl být uplný hnidopich asi by to chtělo lepší zesilovač minimálně yamahu M-50/70 kde by se dalo analyzovat více než na dnes již konečně upraveném denonkovi,bych si představoval plnější podání a větší prostor,ale to přisuzuji již limitům používaného zesiku na tyhle hrátky,který je tím úzkým hrdlem už od D10s.

Není co dodávat...

Re: Porovnání různých topping a smsl DAC-ů

Akorát Godz nenapsal, kterou verzi E30 poslouchal. Tak jak o tom psal dawsoo zde. Každá totiž hraje úplně jinak. Zkreslení na basech jsem si rozhodně nikdy nevšimnul. Ale to je jedno. Důležité je, že ten zvuk jde výměnou operáku změnit k nepoznání. Jenže to není pro každého, bohužel.

(upravil dawsoo 25. 6. 2023 21:30)

Re: Porovnání různých topping a smsl DAC-ů

Po experimentech s D10s si již oproti dřívějšku až tak nemyslím že operáky (které splní kritéria dobrého měření což považuji za nejdůležitější naprosto zásadní podmínku podobných hrátek) mají jako takové, až tak moc rozhodující a nějak významnej vliv, protože je to spíše o optimalizaci a vhodnosti,než o nějakém obecně platném žebříčku. To jak to slyším a vidím je dnes podobné jako dříve a jen se to potvrzuje ještě více to ,že jen někdy více a jindy méně mírně "ochutí" či mírně dokáží "doladit zvuk potřebným směrem",avšak základní podpis je stále stejný, což vůbec nemusí vnímat každý (vůbec nebo jinak) a už vůbec ne stejně ve smyslu lepší-horší-správnější.

Základ jak to hraje a i měří je danej hlavně použitým DACem a pokud je použitý slušný tak o to více jeho mírou pokročilosti a kvality implementace a v celkovém výsledku,pokud není nikde z předchozích podmínek vyloženě chyba,tak nejvýraznější vliv má to, jakým způsobem je udělané napájení DA převodníku a návazných analogových obvodů.. tam stále vidím u číňana (topping-smsl i různé DAC moduly) ještě prostor na zlepšení a to bez ohledu na model a kategorii.Nicméně jsme u toho že by pak už nebyl tak dobrý poměr ceny a výkonu,pokud by bylo učiněno vše na maximální míru.

Experimentoval sjem i v minulosti hodně ale myslím si dnes s odstupem že prokázat to lze jednoznačně jedině tak, když jsou k dispozici dva shodné kusy a postupně se jeden upravuje a druhý zůstává jako referenční bod což se průběžně stále porovnává měřením a poslechem ,vše ostatní je bohužel spíše honění se za momentálním pocitem a často s nejistým výsledkem (jeden den super a druhý třeba zas nic moc) ,neb faktorů co ovlivní vnímání a poslech je opravdu mnoho a hlavně i ty ryze netechnické lidské hrají ač si to člověk nechce připustit nezanedbatelnou a nemalou roli.

Sto lidí = sto chutí,nic není vůbec špatně nebo ani dobře,vždy je to o tom kdo to komu říká a z mého pohledu pro mne je třeba relevantní co píše godz,neb i na dálku je jasné že máme nejspíše hodně podobné preference a vnímáme věci hodně stejně, tudíž i velký předpoklad že to bude sedět i na x dalších věcí o které se vzájemně na dálku podobným způsobem podělíme.Což  je přesně to o co jde v podobných debatách, které jsou na netu samozřejmě jinak nepřenositelné. 

U tebe Orhore zas vidím velkou shodu třeba s Efičákem a vůbec nemam problém s tím že to máte oproti mě posunuté tímto směrem,naopak by určitě bylo zajímavé najít nějaký průsečík mašiny, kdy pro vás to ještě nebude uplnej uchořez a pro nás teplá lázeň big_smile Já si třeba myslel že by se tomu mohla trochu blížit z toppingů zrovna ta E50 s pomalým slow filtrem,která proti D10s je balzám na uši,D10s je i na mě moc, ale asi ta E50 má těch středů na vás ještě celkově moc. Tam ale vidím potenciál a možný velký posun k mnohem lepšímu, úpravou podobnou jako jsem zkusmo dělal v té levné D10s.

Není co dodávat...

Re: Porovnání různých topping a smsl DAC-ů

To Orhore. Ber to ako nezáväzné kecy a impresie. Domnievam sa, že šlo o E30 štandart a ani som neskúmal, s akými filtrami sme hrali. Bolo to u kamaráta a najprv sme riešili zosilovač, ktorý rozhodne nemal dobrý zvuk. Kámoš má ešte  ďalšie tri ( a k tomu asi 3  či 4 casetové decky) a tak sme začali. Ja som zvyknutý na trochu iný sound, jednak kvôli zosilovaču a tiež kvôli tweetru. On má v bedniach ako výškač Eton 26HD3 ja Bliesmu T 25B6. Dosť zásadný rozdiel. Takže najprv som sa musel adaptovať na podmienky u neho. Okrem toho mal nevhodne umiestnené reprosústavy, jedna v skoro v rohu a druhá tak napoly. Tým pádom bol spodok neúmerne preexponovaný a musel som na známych nahrávkach hľadať to čo poznám z domáceho prostredia.  Netvrdím, že E30 ka bol nejaký prúser, ale bola poznateľne zastretejšia ako D10bal, ktorá má jasnejšiu signatúru. E50ka znela trochu nevýrazne, mdlo. U mňa medzi E50 a E70 nebol taký rozdiel ako som počul u neho. Nechal som kámošovi na počúvanie D10 bal, nech si trochu zaexperimentuje a hľadá svoje zvukové "optimum".  Len výmenou zosilovača sme odstránili lavórovitosť zvuku a dostalo to glanc a objavili sa detaily, ktoré tam pretým neboli. Tá E30 môže naozaj vyhovovať ľuďom čo majú radi "mäkšie"podanie, mne to však pripadá zastreté a prifarbené. To skreslenie na basoch sa prejavovalo v jednej časti organového tutti, basové pedály a fortissimo. Jasne bolo počuť nejakú intermoduláciu. Ona bola počuť aj na iných prevodníkoch, avšak, na E30 bola najzreteľnejšia. Mohlo to byť aj výstupným analógovým obvodom, ktorý  má každú z počúvaných prevodníkov iný.

(upravil orhore 25. 6. 2023 23:45)

Re: Porovnání různých topping a smsl DAC-ů

dawsoo - díky za názor, rozbor a vysvětlení. Bude to celkově tak jak píšeš. Máš přece jen daleko více možností a hlavně zkušeností než já.

godz - tobě také děkuji za docela objektivní porovnání různých DACů. Myslím, že jsi velice přesně napsal jak který DAC hraje. V základu E30 takhle hraje i když ji člověk s ničím neporovnává.

(upravil dawsoo 28. 6. 2023 23:49)

Re: Porovnání různých topping a smsl DAC-ů

Orhore: Jen piš svoje pozorování a dojmy dál,já naopak moc rád čtu zkušeností lidí co slyší rozdíly,protože se to defakto víceméně shoduje,jen je rozdíl v tzv "centrální poloze" kde má každej z nás nějakej bod tzv neutrality a vyváženého optima,což je dané nejen preferencemi ale i velmi významně zbytkem řetězce a nahrávkami na kterých to hodnocení probíhá..

edit:
Koukám že E70 i E70V opravdu fest zdražili o 78-90E, i tam kde jsem ji kupoval ještě za dobrou cenu.

Není co dodávat...

(upravil dawsoo 7. 7. 2023 9:47)

Re: Porovnání různých topping a smsl DAC-ů

Srovnání Topping E70 vs E70V zajímavé že místo ESS IMD hrbu tu nově máme AKM hrb smile Velvet je na měření horší a o 100E dražší. Tukani na youtubech a hifistický recenze hulákaj cosi o sametu lol

udělal jsem i pěkný GIF kde je to jasně vidět.
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?attachments/e70-e70v-gif.297470/

Tady jsou pro srovnání pod sebou znovu asi ty nejlepší Topping kousky a limitem je asi už Amirovo APx555


D70pro
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?attachments/topping-d70-pro-sabre-stereo-usb-dac-balanced-imd-measurement-png.284827/

D90SE/LE
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?attachments/topping-d90se-imd-measurements-balanced-usb-dac-png.135765/

E70 je opravdu bez hrbu,dominuje šum
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?attachments/topping-e70-stereo-usb-dac-bluetooth-balanced-imd-distortion-measurements-png.243636/

E50 má také imd HRB
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?attachments/topping-e50-dac-imd-measurements-balanced-usb-png.150591/

E30 II lepší verze s dvěma AKM
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?attachments/topping-e30ii-dac-measurement-imd-stereo-usb-png.220554/

E30 první verze
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?attachments/topping-e30-usb-dac-imd-distortion-audio-measurements-png.54923/

D10B je na tom velmi slušně-lepší než obě E30 a v místě obvyklýho hrbu minimálně dorovnává E50
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?attachments/topping-d10b-imd-distortion-measurements-balanced-stereo-usb-dac-png.142340/

D10s je pěkná šuměnka,pokud by se vyměnily zdroje pro dac a operáky na I/V mohlo by to být i lepší než D10B (menší celkové THD)
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?attachments/topping-d10s-dac-usb-imd-audio-measurements-png.74674/

Není co dodávat...

Re: Porovnání různých topping a smsl DAC-ů

good job smile

Web

(upravil godz 6. 7. 2023 22:31)

Re: Porovnání různých topping a smsl DAC-ů

Tak to som spokojný ! Kúpil som E 70 ešte za tú dobrú cenu. A až teraz keď si dal tie grafy do jedného príspevku, som si všimol, priepastný rozdiel medzi E70 a ostatkom štartového poľa.

Re: Porovnání různých topping a smsl DAC-ů

V audigo.cz stoji oba 12tis.

Web

Příspěvky [21 až 40 z 91]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 »»»

Audioweb.cz » Zdroje signálu » Porovnání různých topping a smsl DAC-ů

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£